ΣΤΗΛΕΣ

Το τελεσίγραφο ζωντάνεψε τη συμμαχία “δικεφάλων” και επιβεβαίωσε το “κοκκινοπράσινο” μπλοκ

Ο αγώνας ΠΑΟΚ - ΑΕΚ προκάλεσε τη διακοπή του πρωταθλήματος, παρόλα αυτά η κοινή γραμμή των δύο ομάδων ίσως παίξει ρόλο στην απόφαση του Υφυπουργού να σφυρίξει... σέντρα. Στην... κόντρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θέλουν νέο κύκλο επαφών με την ηγεσία του αθλητισμού. Πού τάσσονται οι υπόλοιπες ομάδες.

Το τελεσίγραφο ζωντάνεψε τη συμμαχία “δικεφάλων” και επιβεβαίωσε το “κοκκινοπράσινο” μπλοκ
alafouzos melissanidis marinakis savvidis

Από τη μία ο Ιβάν Σαββίδης. Από την άλλη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Και στη μέση μια συμμαχία για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ, η οποία αποδείχθηκε τρομερά εύθραυστη. Μέχρι που έσπασε ολοκληρωτικά. Οδηγώντας, προϊόντος του χρόνου, από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου ως το ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα, το ακυρωθέν (που μέτρησε στ’ αποδυτήρια) γκολ του Βαρέλα, την εισβολή του μαινόμενου (και οπλοφόρου) προέδρου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, τη μη ολοκλήρωση του αγώνα και το τρίτο ημίχρονο στις δικαστικές αίθουσες της Σούπερ Λιγκ (ήδη) και της ΕΠΟ (έπεται).

Από το ίδιο στρατόπεδο οι δυο άνδρες και κατ’ επέκταση οι δυο “δικέφαλες” ΠΑΕ βρέθηκαν απέναντι. Ν’ ανταλλάσσουν πυρά διεκδικώντας την ίδια κορυφή του λόφου (πρωτάθλημα).

Τι τους έφερε εκ νέου κοντά; Οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις που ζήτησε ο Γιώργος Βασιλειάδης προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη εντολή επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Το κείμενο που εστάλη την Τετάρτη στη Λίγκα και σ’ όλες τις ΠΑΕ με την απαίτηση να διαβαστεί, να γίνει αποδεκτό και να επιστραφεί σε διάστημα 22 ωρών βρήκε σύμφωνους τους δύο Δικεφάλους. Πίσω από τους οποίους βρίσκονται Σαββίδης και Μελισσανίδης. Σαν να ‘δωσαν τα χέρια σε μια μορφή προσωρινής εκεχειρίας. Μια εκεχειρία που έχει στόχο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα απρόοπτα η τρέχουσα σεζόν και ο τίτλος να κριθεί κανονικά.

Υπέγραψαν το τελεσίγραφο Βασιλειάδη με υποσημειώσεις βέβαια.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε μεν, συμπλήρωσε δε πως αφενός η χρήση του VAR (την οποία σύμφωνα με τον Γ.Σαββίδη θα χρηματοδοτούσε ο Ιβάν) από τη νέα περίοδο αφετέρου η προσφυγή στο CAS (αντί του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ) είναι δύο όροι που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο κείμενο.

Όπως εξήγησαν συναινούν διότι ” το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε παρατεταμένη κρίση εδώ και πολλά χρόνια κι όχι τώρα τελευταία και ο ΠΑΟΚ το έχει επισημάνει και καταγγείλει πολλάκις και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι συνεχώς το θύμα αυτής της κρίσης. Το αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την… Αμερική μάλλον έβλεπαν το δέντρο κι έχαναν το δάσος ως τώρα“.

Τι έλεγαν την ίδια ώρα από την ΑΕΚ έχοντας υπογράψει; Ότι ” δεν αποτελεί αυτοτελή κανονισμό, αλλά την αφετηρία για να συζητήσουμε πιο αποτελεσματικές ποινές και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα“.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω; Αμφότεροι διέρρευσαν ότι τάσσονται υπέρ του Υπουργείου Αθλητισμού, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός εξέφραζε τις ολικές αντιρρήσεις του για τους χειρισμούς της Λίγκας (Γιώργου Στράτου, Βασίλη Γκαγκάτση) που οδήγησαν σ’ αυτό το κείμενο με… ημερομηνία λήξης (στις 14:00 της Πέμπτης).

Ο Παναθηναϊκός; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση μέχρι… το απόγευμα της Πέμπτης. Αφού στο “πράσινο” στρατόπεδο είχαν μάθει τις θέσης των τριών ισχυρών. Πού επέλεξαν να ταχθούν έκτοτε; Ασπάστηκαν -σε μεγάλο βαθμό- την άποψη του Ολυμπιακού λέγοντας ένα “όχι”. Διαφοροποιήθηκαν μονάχα στον τρόπο, ξέχωρα από τη διαρροή πως ” δεν υπάρχει κοινή γραμμή με κανέναν“.

Απέφυγαν απλώς να επιτεθούν και ζήτησαν διάλογο από το μηδέν. ” ο Παναθηναϊκός συναινεί να συμμετάσχει με τις άλλες ΠΑΕ σε διαβούλευση με βάση των προτάσεων Βασιλειάδη“, έλεγαν χαρακτηριστικά άνθρωποι του “τριφυλλιού”, προσθέτοντας μέσω της απαντητικής επιστολής ότι ” οι νόμοι και ποινές υπάρχουν άλλα επιβάλλονται επιλεκτικά με συγκεκριμένους ωφεληθέντες και συγκεκριμένους αδικηθέντες“.

Στις ομάδες που αρνήθηκαν να υπογράψουν ήταν επίσης η Ξάνθη και η ΑΕΛ. Αντιθέτως Ατρόμητος, Πανιώνιος, Αστέρας, Παναιτωλικός και Πλατανιάς τοποθετούνται στο στρατόπεδο του “ναι”.

Γ.Ζ