ΣΤΗΛΕΣ

Το δράμα του Ντέλε Άλι συνεχίζεται

Τους μήνες χωρίς την Premier League ο Ντέλε Άλι απασχόλησε πολλές φορές τα media. Κυρίως για όχι και τους πιο θετικούς λόγους. Σήμερα μάθαμε πως έπεσε θύμα ληστείας, στο σπίτι του. Και ασχοληθήκαμε με τη ψυχολογία του -αλλά και το Athletic που επιμένει πως η φετινή χρονιά ίσως να είναι η καλύτερή του! Έκπληξη;

Το δράμα του Ντέλε Άλι συνεχίζεται
Ο Ντέλε Άλι έζησε την απόρριψη πολλάκις, πριν μπει στην εφηβεία. Από ό,τι φαίνεται δεν έχει καταφέρει ακόμα να τα 'βρει' με το παρελθόν του. AP Photo/Jens Meyer

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/5 δυο άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι του Ντέλε Άλι, βόρεια του Λονδίνου και απείλησαν τον διεθνή Άγγλο με μαχαίρι, ενώ τον χτύπησαν στο πρόσωπο και αφαίρεσαν διάφορα από τα υπάρχοντα του -όπως κοσμήματα και ρολόγια-, πριν εξαφανιστούν. Οι αρχές άρχισαν αμέσως τις έρευνες, εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στο δρόμο και στην ιδιοκτησία του παίκτη που ενημέρωσε ότι αυτό που έζησε ήταν μεν, φρικτό ως εμπειρία, αλλά είναι ΟΚ. Τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά -δεν χρειάστηκε καν να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οπότε του έμεινε μόνο το ψυχολογικό. Το ψυχολογικό είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί αυτόν τον τύπο από όταν θυμάται τον εαυτό του. Πριν προχωρήσω να σου πω ότι στο σπίτι ήταν και η σύντροφος του, όπως και ο άνθρωπος που ‘χει επιλέξει για αδελφό μετά της δικής του συντρόφου.

Ο 24χρονος μέσος της Τότεναμ έχει την ‘τιμητική’ του στο διάστημα που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στην Premier League, λόγω Covid-19. Τα εισαγωγικά στο ‘τιμητική’ έχουν να κάνουν με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που πήρε για να απασχοληθεί, τις οποίες και πόσταρε στα social media. Πριν πατάξουμε, ας ακούσουμε. Δηλαδή, ας διαβάσουμε δυο πράγματα για αυτό το παιδί, για να κατανοήσουμε τη ψυχολογία -αν θέλουμε.

Το Μίλτον Κέινς θα το βρεις στο Μπάκινχαμσαϊρ (να με συμπαθάς για την ‘προφορά’), στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Αγγλίας. Όλοι κι όλοι ζουν εκεί 229.941 άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας είναι εκ των πιο επιτυχημένων οικονομιών της Μεγάλης Βρετανίας -καθώς διαθέτει τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό εταιριών startups κατά κεφαλήν, στη χώρα και τις έδρες διεθνών κολοσσών. Είναι και 1 ώρα και εικοσιπέντε λεπτά μακριά από το Λονδίνο -με το αυτοκίνητο. Εκεί μεγάλωσε ο Bamidele Jermaine Alli, της κληρονομιάς Γιορούμπα -γλώσσα που μιλούν 40 εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη. Στο Netflix μπορείς να βρεις την ταινία με τίτλο ‘Οι Αληθινοί Δαίμονες των Γιορούμπα‘ αν θες να μάθεις περισσότερα.

Δεν ξεπέρασε ποτέ το βίαιο κόψιμο του ‘ομφάλιου λώρου’ (βλ. εγκαταλείψεις)

Στο θέμα μας ο Άλι γεννήθηκε στο σημείο που διάβασες (11/4 του 1996). Εκεί ζούσε ο πατέρας του, Κεχίντε -είχε πάει για να πάρει masters από το De Monfort University- με την -Αγγλίδα- μητέρα του, Ντενίζ. Γνωρίστηκαν σε ένα nightclub, σύναψαν σχέση, παντρεύτηκαν και χώρισαν όταν το αγόρι τους ήταν 3 χρόνων. Ο 49χρονος σήμερα, Κεχίντε έφυγε για τη Νιγηρία, όπου έγινε επιχειρηματίας -σε τεχνολογία και ενέργεια. Μετά έγινε και εκατομμυριούχος. Ο γιος του πήγε να ζήσει μαζί του, όταν ήταν 8. Ζούσαν σε έπαυλη δέκα δωματίων, που είχε και υπηρετικό προσωπικό. Ο Άλι έγινε μαθητής διεθνούς ιδιωτικού σχολείου -στο Λάγκος. Σημείωσε, αν θες και ότι, κατά τον πατέρα του, ο παίκτης είναι πρίγκιπας των Γιορούμπα.

Ο Κεχίντε μετακόμισε στις ΗΠΑ, όταν ξαναπαντρεύτηκε. Τότε ήταν που ο Άλι έφυγε για την Αγγλία και τη μητέρα του. Δεν ξέρω αν έχεις μετρήσει τις εγκαταλείψεις που έζησε πριν ενηλικιωθεί. Περίμενε. Ακολουθεί κι άλλη. Με την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία (στα 11) έγινε μέλος της MK Dons, όπου για πρώτη φορά ήλθε σε επαφή με αυτό που λέγεται ‘πειθαρχία’ και οργανωμένο ποδόσφαιρο. “Στο γήπεδο αισθανόταν ελεύθερος” έχει πει ο Καρλ Ρόμπινσον, ο οποίος έδωσε στον Ντέλε το ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα, όταν ήταν 16. “Το ταλέντο του δεν έλειπε ποτέ από το χώρο. Η μεγαλύτερη δύναμη του ήταν ότι έπαιζε με το ένστικτο του και απολάμβανε αυτά που έκανε”.

Στα 13 και ενώ είχε διάφορα μπλεξίματα -στο σχολείο και έξω από αυτό, με κάποια να αφορούν και την επέμβαση της αστυνομίας- πήγε να ζήσει με την οικογένεια ενός συμπαίκτη του (το όνομα του είναι Χάρι) στο πρώτο του club (MK Dons). Το ζευγάρι που τον φιλοξένησε (Άλαν και Σάλι) είναι έως και σήμερα για εκείνον οι θετοί του γονείς -χωρίς να ‘χει γίνει ποτέ η σχετική πράξη υιοθεσίας.

Τότε έμαθε την απόλαυση του σπιτικού φαγητού, της φροντίδας και της περιποίησης -όπως έχει πει ο ίδιος. Η Σάλι Χίκφορντ είχε πει σε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Phenoms” πως ‘η μεγαλύτερη αλλαγή για τον Ντέλε ήταν πως πια ένιωθε ασφαλής. Δεν χρειαζόταν να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο φόβος και ο τρόμος‘. Η -55χρονη- μητέρα του που απέκτησε τέσσερα παιδιά από τέσσερις διαφορετικούς άνδρες και τα τελευταία χρόνια ζει μόνη, είχε πει το 2018 στην Sunday Mirror πως “έκανε πέντε προπονήσεις την εβδομάδα με την ομάδα του και ήταν πιο βολικό να μένει στο σπίτι του φίλου του, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα σαββατοκύριακα τα περνούσαμε μαζί. Δεν είχα αυτοκίνητο και ήταν δύσκολο να είμαι συνεπής με το πρόγραμμα του”. Η Ντενίζ δεν είπε πως ήταν αλκοολική και φοβόταν πως θα της πάρει η πρόνοια το παιδί. Όταν η εφημερίδα έκανε την ερώτηση, απάντησε ότι “έχει ειπωθεί πως ήμουν αλκοολική και στην ουσία, τον έδωσα στην οικογένεια του φίλου του, γιατί δεν μπορούσα να τον φροντίσω. Είναι ψέμα. Ήθελα να του δώσω μια καλύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Είναι γιος μου και ήμουν πάντα κοντά του, όταν με χρειαζόταν. Δεν θα επέτρεπα ποτέ την υιοθεσία του από άλλους”.

Δεν σου είπα πως η συνέντευξη στη Mirror δόθηκε γιατί ο Άλι δεν μιλούσε στους γονείς του. Για την ακρίβεια, τους είχε διαγράψει από τη ζωή του.

Τότε γιατί ο μέσος της Τότεναμ δεν θέλει ούτε να τους βλέπει; Κατ’ αυτούς, άρχισε να απομακρύνεται, αφότου υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο (με την MK Dons) στα 16. Δηλαδή, το 2012. Την τελευταία φορά που μίλησε με την Ντενίζ, το ημερολόγιο έγραφε ‘2015’. Το Φεβρουάριο εκείνου του έτους, στα 19 επέλεξε την Τότεναμ, από τις ομάδες που τον ήθελαν (οι Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου ήταν στη λίστα). Πήγε στο Λονδίνο, αφότου ‘έκλεισε’ τη σεζόν στον πρώτο του σύλλογο και έλαβε το βραβείο του ‘καλύτερου νέου παίκτη’ της Football League. “Μου είπε πως με αγαπά πολύ. Δεν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μας επικοινωνία”. Από εκείνη τη μέρα έπαψε να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις και σταδιακά ‘έκοψε’ κάθε επαφή.

Έκοψε το ‘Άλι’ από τη φανέλα -και τη ζωή του

Δυο εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του με τους Σπερς, έβαλε το πρώτο του γκολ. Σύντομα οι διοικούντες του επέκτειναν το συμβόλαιο έως το 2021 και στο τέλος της σεζόν παρέλαβε το ‘αγαλματάκι’ του ‘καλύτερου νέου παίκτη’ της Professional Footballers’ Association. Σημείωσε ότι ήταν η πρώτη του χρονιά στην Premier League και πως προερχόταν από την τρίτη τη τάξει κατηγορία -είχε δώσει τα 25 από τα 101 γκολ της πορείας προς την Championship. Ήταν και η πρώτη του σεζόν με το Dele στην πλάτη. Είχε ‘σβήσει’ το Άλι, γιατί έκρινε πως δεν είχε καμία σχέση μαζί του. Πριν αποχαιρετήσει τη ρούκι χρονιά στην Τότεναμ, τιμωρήθηκε με τρεις αγώνες για γροθιά που έριξε στο στομάχι του Κλαούντιο Γιάκομπ, μέσου της Γουέστ Μπρομ.

Συνέχισε να κάνει θραύση, έκανε το repeat στο βραβείο για τον καλύτερο νέο παίκτη της χρονιάς και δικαιολόγησε το ‘ένας εκ των καλύτερων μέσων της γενιάς του’ που ‘είναι all-rounder και μπορεί να είναι αποτελεσματικός ως δεύτερος επιθετικός’. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε πει πως ‘μέσα στη μεγάλη περιοχή κινείται σαν επιθετικός. Έξω από αυτήν είναι μέσος‘. Ήταν γρήγορος και είχε την τεχνική, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να στέκεται στην ικανότητα που είχε ‘να μπαίνει στην περιοχή, χωρίς να τον καταλαβαίνει κανείς’. Μετά ανέπτυξε και την τέχνη της βουτιάς.

“Είχα μελετήσει τους Λίονελ Μέσι, Τσάμπι Αλόνσο, Αντρές Ινιέστα και Τσάβι. Ως παιδί, είχα για είδωλο τον Στίβεν Τζέραρντ”.

Οι επιτυχίες συνεχίζονταν, όπως συνεχιζόταν και η μούγκα προς τους βιολογικούς του γονείς. “Μια μέρα, το 2017, πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στο White Hart Lane για να τον συναντήσω. Περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι που είχε. Όταν εμφανίστηκε μπροστά μου, του είπα ‘Ντέλε είμαι εγώ, η μητέρα σου’. Δεν σταμάτησε καν. Έστρεψε προς το μέρος μου το βλέμμα του, είπε ‘έχω δουλειά’ και εξαφανίστηκε”, ενημέρωσε η Ντενίζ.

Ο Κεχίντε είχε κάνει διάφορα ταξίδια στο Λονδίνο για να συναντήσει το παιδί του. Είχε παρακολουθήσει και πολλά παιχνίδια του “γιατί πονάει πολύ το να μην μπορώ να τον δω ή να του μιλήσω. Με τα αδέλφια του παρακολουθούμε όλους τους αγώνες του στην τηλεόραση και πάντα με ρωτούν ‘γιατί αρνείται να μας συναντήσει;‘”. Μάλλον ξέρει την απάντηση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ο Άλι είχε πει παλαιότερα πως ο πατέρας του δεν ήταν δίπλα του, όταν ήταν μικρός. “Μα μείναμε μαζί για χρόνια και πάντα τον στήριζα συναισθηματικά και οικονομικά. Εγώ του αγόρασα το πρώτο του αυτοκίνητο, ενώ πλήρωνα όλες του τις διακοπές και ό,τι άλλον τον αφορούσε. Ξέρω πως κάποιοι θα πιστέψουν πως τον προσεγγίζουμε γιατί είναι πλούσιος. Δεν χρειάζομαι σεντ από τον Ντέλε. Έχω τη δική μου περιουσία. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά του και να ξέρει πως τον αγαπώ”.

Αυτή η συνέντευξη δόθηκε τον Φλεβάρη. Τον Ιούλιο η σύντροφος του παίκτη πόσταρε στο Instagram φωτογραφία στην οποία ο Άλι ήταν αγκαλιά με τους ‘θετούς’ του γονείς, μετά το γκολ που είχε βάλει στα προημιτελικά του 2018 World Cup -εναντίον της Σουηδίας. Ας ανοίξουμε μια παρένθεση να μιλήσουμε για τη Ρούμπι Μέι.

Στο Euro 2016, μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ισλανδία, ο Άλι θα έλεγες πως ήταν στη χειρότερη φάση του. Ουδένα μέσο ασχολήθηκε μαζί του. Όλα εστίασαν στην -20χρονη τότε- Ρούμπι, μοντέλο στο επάγγελμα και εκπρόσωπο μεγάλων brands. Τα tabloids τους ήθελαν να ‘χουν χωρίσει τον Φλεβάρη του 2019, χωρίς όμως να κόψουν κάθε επαφή. Οι φήμες ήθελαν τον παίκτη να δοκιμάζει διάφορες άλλες σχέσεις, έως το καλοκαίρι όταν πλήρωσε το εισιτήριο της Ρούμπι για να τον συναντήσει στη Μαδρίτη, πριν τον τελικό με του UEFA Champions League με τη Λίβερπουλ. Έκτοτε είναι μαζί και ζουν στην έπαυλη που αγόρασε ο Άλι.

Πίσω στην οικογενειακή ιστορία του ποδοσφαιριστή, έχει πει πως η μόνη οικογένεια που αναγνωρίζει είναι αυτή με την οποία έμεινε ως έφηβος και τη σύντροφο του. H βιολογική του μητέρα, η οποία ζει στο Μίλτον Κέινς και εργάζεται ως καθαρίστρια, είχε πει πως αυτό την πονούσε αφόρητα -όπως και να βλέπει τις σχετικές φωτογραφίες. Επανέλαβε ότι δεν θέλει σεντ από το γιο της. “Θέλω μόνο να τον αγκαλιάσω. Έχω αλλάξει από τότε που τον άφησα να πάει να ζήσει με τους Χίκφορντς. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Σίγουρα το έχω κάνει εγώ”.

Ο γιος της δεν πείστηκε και δεν άλλαξε τακτική. Αυτό που άλλαξε ήταν εκπροσώπους, το 2017. Πήγε στην CAA Sports, όπου βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μουρίνιο και ντε Χέα και έκανε ατζέντη του το αγόρι που τον πήρε στο σπίτι του, όταν ήταν παιδιά. Ο Ντέλε ζει με τον Χάρι. Επίσης, προσέλαβε εταιρία να διαχειρίζεται τις δημόσιες σχέσεις του -αυτή που ‘χει και τον Λάμπαρντ μεταξύ άλλων. Eίχε προηγηθεί η διαρροή sex tape, στο οποίο πρωταγωνιστούσε και το σχετικό σκάνδαλο -την επομένη βουτιάς που ‘χε κάνει, σε ματς με τη Λίβερπουλ.

Κάποιοι υπέθεσαν πως όλες οι κινήσεις για να γίνει πιο επαγγελματίας, σε όλα τα επίπεδα, έγιναν ώστε να διαχειριστεί τον εαυτό του κατά τρόπο που να βρει το δρόμο σε ένα superclub. Όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2018 η Τότεναμ του έδωσε νέο συμβόλαιο, έως το 2024 για 112.910 ευρώ την εβδομάδα. Το βέβαιο είναι πως αυξήθηκε το status του ως celebrity, καθώς είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας. Και από αυτούς που απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη εμπορικότητα. Από το Δεκέμβρη του 2019 υπάρχει ειδικό πρακτορείο που ασχολείται με όσα κάνει στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ έχει και εταιρία (Dele Alli Promotions) που διαχειρίζεται τα έσοδα από τις εμπορικές συμφωνίες. Διευθυντής είναι ο ‘θετός’ του πατέρας, Άλαν. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 1.240.000 ευρώ σε 3.730.000 ευρώ, σε δυο χρόνια.

Θα ήταν χρήσιμο να ‘χεις υπ’ όψιν αυτό που ‘χε γράψει ο Ποτσετίνο για τον Ντέλε, στο βιβλίο του (με τίτλο Brave New World): “Έχει γύρω του ανθρώπους που όλοι θέλουν ένα κομμάτι από εκείνον. Χρειάζεται τους σωστούς ανθρώπους”. Ο Αργεντινός τον είχε χαρακτηρίσει -τον Μάρτιο του 2018- ως ‘τον καλύτερο 21χρονο ποδοσφαιριστή του κόσμου’.

Μεταξύ αυτών που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι και ο βαθμός της αποτελεσματικότητας του (βλ. γκολ και ασίστ) από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 μέχρι σήμερα. Το Athletic ασχολήθηκε με την περίπτωση του, προσπαθώντας να εξηγήσει τι έχει συμβεί. Για αρχή, ενημέρωσε πως “είναι μέσος με τους αριθμούς ενός επιθετικού”. Έχει τον 7ο μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής σε γκολ, σε όλη την Premier League και σε ό,τι αφορά όλους τους Άγγλους, πριν ‘κλείσουν’ τα 24. Στην κορυφή είναι ο Μάικλ Όουεν, με 110 γκολ και 28 ασίστ και ακολουθούν οι Ουέιν Ρούνεϊ (86 γκολ, 47 ασίστ), Ρόμπι Φάουλερ (106 γκολ, 23 ασίστ), Ραχίμ Στέρλινγκ (57 γκολ, 39 ασίστ), Χάρι Κέιν (78 γκολ, 12 ασίστ), Κρις Σούτον (58 γκολ, 26 ασίστ), με τον Ντέλε να έχει 50 γκολ και 33 ασίστ.

Το θέμα συνεχίστηκε με την απουσία του παίκτη από το παιχνίδι με τη Λέστερ, το Σεπτέμβρη του 2019 αφού ‘δεν ήταν ο παίκτης που όλοι ξέρουμε πως μπορεί να είναι’. Στους λόγους υπήρχαν οι εξωαγωνιστικές δραστηριότητες, όπως και ο τρόπος που μεγάλωσε. Εκεί αποδόθηκαν τα αναίτια ξεσπάσματα οργής -όπως το μεσαίο δάχτυλο που έδειξε στον συμπαίκτη του Κάιλ Ουόκερ, σε παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σλοβακία.

Όσοι είχαν δουλέψει μαζί του, από όταν ήταν παιδί έλεγαν πως το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις είναι να καταπιέσεις τη φαντασία και το ταλέντο του. Αυτό δεν έγινε στην πρώτη του διετία στα ‘Σπιρούνια’ (2015-17). Στον τρίτο χρόνο σκόραρε με την Αγγλία, στα προημιτελικά του Παγκοσμίου. Είχε προηγηθεί το γκολ με τη Γαλλία, στην τέταρτη συμμετοχή του με τα ‘τρία λιοντάρια’ και ενώ ήταν ακόμα έφηβος.

Από τα 11, τα 22 και τα 14 γκολ (συν τις ασίστ), σε όλες τις διοργανώσεις, έπεσε στα 7 και για εννέα μήνες από το Γενάρη έως τον Οκτώβριο του 2019 δεν είχε βάλει ένα. Τότε άρχισε η αμφισβήτηση. Με κύριο ερώτημα ‘τι έχει πάθει;’. Το Athletic ερεύνησε και κατέληξε στο ότι δεν βοήθησε η έλλειψη συνέπειας στη θέση που αγωνιζόταν -ανάλογα με το πού τον χρειαζόταν η ομάδα του. Κατά μέσο όρο, το 50% του χρόνου το πέρασε ως επιθετικός μέσος (τη σεζόν 2017-18 είχε αναλώσει εκεί το 62% και φέτος μέχρι το στοπ το 48%).

Ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία του Athletic που καταρρίπτει το μύθο της χειρότερης σεζόν του Ντέλε. Τhe Athletic

Το μετρικό σύστημα του μέσου με τον τίτλο ’10 Commandments of football analysis’ αποδεικνύει ότι φέτος δεν ζει τη χειρότερη χρονιά του με τους Σπερς. Ίσως να είναι η καλύτερη, σε επίπεδο ποιότητας ευκαιριών που δημιουργεί για την παρέα του. Έχει τα καλύτερα νούμερα, σε δημιουργία. Δηλαδή, έχει εξελίξει το παιχνίδι του και λειτουργεί καλύτερα, όταν είναι πίσω από τον επιθετικό “τη στιγμή που τις δυο τελευταίες σεζόν αγωνίζεται κυρίως εκτός θέσης”. Όταν ανέλαβε ο Μουρίνιο την ομάδα, τον γύρισε σε 10αρι και είχε 5 γκολ σε επτά ματς. Έκτοτε, προέκυψαν οι τραυματισμοί του Χάρι Κέιν και του Σον Χεούνγκ-μιν και ανέλαβε ρόλο κατ’ ανάγκη επιθετικού, για να γίνει λιγότερο αποτελεσματικός. Αντικειμενικοί παρατηρητές κατέθεσαν πως ‘είναι ακόμα νέος και έχει καταφέρει τόσα που δεν δικαιολογούν την αυστηρή κριτική που δέχεται, ειδικά στην Αγγλία, όπου είναι υποτιμημένος‘.

Προφανώς και πολλές φορές δεν βοηθά την κατάσταση ο ίδιος.

Μετά την άνω τελεία της Premier League και πριν την επιβολή lockdown στη Μεγάλη Βρετανία, είχε πάει για clubbing με διάφορους άλλους παίκτες -ενώ η οδηγία των ομάδων ήταν να συνεχίσουν το προσωπικό τους πρόγραμμα. Για την ακρίβεια, πάρταρε για δυο συνεχόμενες μέρες. Ακολούθησε post στο Snapchat όπου εμφανιζόταν να χλευάζει Ασιάτη για τον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων, τον κατηγόρησαν και για ρατσιστή.

Η Football Association έχει ενημερώσει πως τον περιμένει τιμωρία. Που δεν θα είναι αυστηρή, καθώς ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός και του post ακολούθησε η συγγνώμη του στο κινεζικό Weibo -τη μεγαλύτερη πλατφόρμα social media της χώρας. Σε άλλα posts στα social media, εν καιρώ πανδημίας, εμφανιζόταν να παίζει Fortnite ασταμάτητα. Εξυπακούεται πως άκουσε πάλι τα εξ αμάξης, με όσους τον γνωρίζουν να διαβεβαιώνουν ότι ‘όσα πέρασε, θα τον κάνουν καλύτερο -ως άνθρωπο και ως παίκτη’. Αυτό μένει να αποδειχθεί. Και για όλους τους λόγους που διάβασες έως εδώ, καταλαβαίνεις και την επιφύλαξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK