X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

O Tεόφιμο Λόπεζ κράτησε 50 μπουνιές για το τέλος

Στον αγώνα που διακυβεύονταν όλες οι ζώνες της κατηγορίας lighweight, ο 23χρονος Τεόφιμο Λόπεζ έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία κάτοχος όλων των τίτλων, στην ιστορία του σπορ που λέγεται 'πυγμαχία' -παίρνοντας τα πρωτεία από τον κυρίαρχο.

Ο Τεόφιμο Λόπεζ είχε ενημερώσει -προ διετίας- πως θα γίνει ο καλύτερος πυγμάχος στην κατηγορία του. "Ακόμα όμως, δεν με σέβονται" είπε μετά τη μεγάλη του νίκη. TWITTER

Σε είχαμε ενημερώσει για τον 'απόλυτο αγώνα πυγμαχίας' που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (18/10) και όλη τη ζωή του τύπου που διεκδικούσε όλες τις ζώνες στην κατηγορία του (lightweight), ενώ ήταν μόλις 23 χρόνων, απέναντι στον κυρίαρχο και έναν από τους καλύτερους πυγμάχους της ιστορίας.

Ο Τεόφιμο Λόπεζ ολοκλήρωσε αυτό που 'χε προ διετίας (με το hashtag #TheTakeover), για να γίνει ο νεαρότερος σε ηλικία, πρωταθλητής και στις τέσσερις 'διοργανώσεις' της πυγμαχίας. Βάσει του World Boxing Council από τη στιγμή που ο Βασίλι Λοματσένκο ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας και κάτοχος των ζωνών που έλειπαν από τον Λόπεζ (ο μεν είχε αυτές της World Boxing Association και του World Boxing Organization και του WBC και ο δε της International Boxing Federation), στο ρινγκ του MGM MGM Grand Conference Center θα κρίνονταν όλοι οι τίτλοι οι ζώνες.

Σημείωσε πως η ζώνη του WBO προέκυψε το 1988. Τον Αύγουστο του 1987 ο Μάικ Τάισον είχε κατακτήσει, σε ηλικία 21 χρόνων όλες τις ζώνες που ήταν τότε διαθέσιμες -και ήταν τρεις.

Προ 'εορτής' δεν ήταν πολλοί αυτοί που πίστευαν -τουλάχιστον με δημόσιες τοποθετήσεις τους- πως έχει τύχη ο Αμερικανός. Κατόπιν εορτής, εμφανίστηκαν οι 'μεγάλοι' να ενημερώσουν πως το 'χαν δει το 'όνειρο', αρχής γενομένης από τον Τάισον. Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ 'πόσταρε' αυτό που 'χε στοιχηματίσει (ναι, έβγαλε λεφτά και από τον Λόπεζ -για την ακρίβεια 20.150 δολάρια) και τον Tάισον Φιούρι να θυμίζει πως είχε προβλέψει αυτό που είδαν όλοι την Κυριακή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ίδιος εξήγησε πως έχει μάθει να μην ακούει τι έχουν να πουν οι άλλοι για αυτόν. Όπως και έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ενώ κάνει καλά τη δουλειά του, δεν τον προτιμούν οι χορηγοί. “Και είναι ΟΚ. Αν έλθουν, έχει καλός. Θα είμαι ευγνώμων. Αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έρχονται. Κάνω κάτι λάθος; Τουλάχιστον έτσι νιώθω. Μπορείτε να τους ρωτήσετε; Κανείς δεν με αναγνωρίζει. Τι πρέπει να κάνω που να είναι αρκετό για όλους σας; Ειλικρινά κάνω πολλά, αλλά ποτέ δεν φαίνονται αρκετά. Αλλά στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο”, είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Μετά ευχαρίστησε τα media που δεν πίστευαν σε εκείνον “και με κάνατε πιο δυνατό. Έχω κουραστεί από αυτές τις μ... Δώστε μου το σεβασμό που αξίζω, ΟΚ;

Aκολουθεί ένα μικρό clip από τη δουλειά που κάνει κάθε μέρα.

Δεν είχε προλάβει να συνηθίσει τις ζώνες πάνω του και έκανε την απονομή μίας στον πατέρα του, τον πρώτο που πίστεψε σε εκείνον. Αυτόν που δήλωνε βέβαιος πως ο Τεόφιμο θα γίνει ο κυρίαρχος -σε 16 αγώνες, όσους τελικά χρειάστηκε.

Ο πατέρας του ήταν αυτός που του είπε -πριν το 12ο γύρο- να μην τρελαίνεται, απλά να κάνει τα απαραίτητα, γιατί νικούσε -στα σημεία. Εκείνος ανέβασε ρυθμό ('έφερε' 50 γροθιές στο συγκεκριμένο σημείο -τους περισσότερους που 'χει δεχθεί ο Λοματσένκο από τον όποιον αντίπαλο της καριέρας του) και τελείωσε τη δουλειά (116-112, 119-109, 117-111).


24MEDIA NETWORK