X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Τα ελληνικά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Εξαιρετική παρουσία είχε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων, με 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα. Συγκομιδή-ρεκόρ από την Κίνα, που ξεπέρασε τα 100 χρυσά. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των μεταλλίων.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στην ελληνική αποστολή μόνο χαμόγελα μπορούν να υπάρχουν, για το πόσο καλή παρουσία είχαν οι αθλητές μας στη διοργάνωση.

Κάτι που μαρτυρά, άλλωστε, και ο πίνακας μεταλλίων, όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 24η θέση με 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα), τη δεύτερη καλύτερη θέση της μετά την 20ή το 2008 στο Πεκίνο, όπου είχε πάλι 5 χρυσά μετάλλια, αλλά περισσότερα αργυρά και χάλκινα.

Φυσικά, η πρώτη θέση ήταν εύκολη υπόθεση για την Κίνα, που έκανε μάλιστα νέο ρεκόρ, τόσο με τα 107 χρυσά μετάλλια, όσο και με τα 239 στο σύνολο. Εντυπωσιακή ήταν και η Μεγάλη Βρετανία, που συγκέντρωσε 30 χρυσά μετάλλια περισσότερα από όσα είχε πάρει πριν από 4 χρόνια στο Λονδίνο, δείχνοντας πως επένδυσε αθλητικά μετά τους Αγώνες που φιλοξένησε, κάτι που αποδείχθηκε και πριν από ένα μήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τελικά, το... χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουκρανία, αφού οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να την περάσουν στο νήμα, ενώ την πεντάδα "έκλεισε" η Αυστραλία.

Τα μετάλλια της Ελλάδας

ΧΡΥΣΑ

1. Θανάσης Κωνσταντινίδης– Σφαιροβολία κατηγορίας F32

Ρίψη στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

2. Μανώλης Στεφανουδάκης– Ακοντισμός

Με ρίψη στα 29,45 μέτρα, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

3. Παύλος Μάμαλος– Άρση βαρών

Στην κατηγορία των 107 κιλών της Άρσης Βαρών των Παραολυμπιακών Αγώνων, κατάφερε να σηκώσει 238 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.

4. Σεζόν Φερνάντες-Σφαιροβολία κατηγορίας F53

Με την καλύτερη βολή να είναι τα 8 μέτρα 44 εκατοστά,τα οποία των έφεραν στην κορυφή του αγωνίσματος με νέο ρεκόρ Ευρώπης

5. Μιχάλης Μιχαλεντζάκης– Κολύμβηση – 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S9.

Χρόνος; 59.27 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ!

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

1. Παναγιώτης Τριανταφύλλου– Σπάθη κατηγορίας Β

2. Θανάσης Κωνσταντινίδης– Κορίνα F32

Με βολή στα 33.69 μέτρα, ς έχασε το χρυσό για λίγα μόλις εκατοστά καθώς ο νικητής, Ματσέι Σοτσάλ, έριξε βολή στα 33.91 μέτρα. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Κωνσταντινίδη στη Βραζιλία.

3. Γρηγόρης Πολυχρονίδης– Μπότσια – ατομικό BC3

4. Δημήτρης Σενικίδης– Σφαιροβολία κατηγορίας F20

Ο παραολυμπιονίκης προσγείωσε την σφαίρα στα 16 μέτρα 17 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια.

ΧΑΛΚΙΝΑ

1. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανόςκαι Άννα Ντέντα– Μπότσια BC3

Νίκησαν 8-1 ενάντια στη Σιγκαπούρη

2. Δήμητρα Κοροκίδα– Σφαίροβολία κατηγορίας F53

3. Δημήτρης Ζησίδης– Σφαιροβολία κατηγορίας F32

Ο Δημήτρης Ζησίδης έριξε τη σφαίρα του στα 9.24 μέτρα πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ.

4. Δημήτρης Μπακοχρήστος– Άρση βαρών -54 κιλών σε πάγκο

Το βάρος που του εξασφάλισε το μετάλλιο; Σήκωσε 162 κιλά.

24MEDIA NETWORK