Αντιδράσεις, σχόλια και στιγμές: Ο Τσιτσιπάς είναι πάλι το επίκεντρο της κουβέντας
Η διαφορά ώρας μεταξύ Αυστραλίας - Ελλάδας καθυστέρησε τα -κατά κύματα- αποθεωτικά σχόλια για τον 'Τsemifinal' του Στέφανου. Είχε προλάβει ο υπόλοιπος κόσμος. Αντιδράσεις, σχόλια και στιγμές πριν και μετά την πρόκριση του 20χρονου τενίστα.
Την ώρα που στη Μελβούρνη ο καλοκαιρινός ήλιος έλαμπε και η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 25 βαθμούς, μαύρο σκοτάδι είχε απλωθεί στην Ελλάδα και πέρονιαζε η υγρασία. Μοιραία η απήχηση για τη νέα, μεγάλη, νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Όπεν και την πρόκριση στα ημιτελικά δεν ήταν αντίστοιχη του θριάμβου επί του Ρότζερ Φέντερερ. Άλλο πρωί Κυριακής, με μια κούπα καφέ στο χέρι, κι άλλο ξημερώματα Τρίτης τυλιγμένος με μια κουβέρτα. Άλλο ο Ελβετός θρύλος του σπορ και άλλο ο 30χρονος Ισπανός Μπαουτίστα Αγκούτ.
Το δίχως άλλο πάντως η επικράτηση του 20χρονου Έλληνα τενίστα υπήρξε (μέχρι την επόμενη) η κορυφαία στιγμή της καριέρας του, καθώς συνδυάστηκε με την πρόκρισή του στα ημιτελικά ενός εκ των τεσσάρων κορυφαίων τουρνουά κάθε χρονιάς. Στη χώρα των καγκουρό ο Τσιτσιπάς ζει ” ένα παραμύθι, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” και η πρόκληση της συμμετοχής σ’ έναν τελικό ορθώνεται μπροστά του (Πέμπτη).
Ο έμπειρος Μπαουτίστα Αγκούτ μόνο χαμηλό εμπόδιο δεν ήταν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έπαιξε περισσότερο με την ορμή και το ένστικτο, όπως εύστοχα γράφει ο Λευτέρης Ελευθερίου στο πρωινό recap του Contra.gr, έως ότου εξασφαλίσει τον τελευταίο πόντο του και σωριαστεί στην μπλε επιφάνεια προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε μόλις καταφέρει να πετύχει.
Χρειάστηκε να υπερβάλει σε κάποιες περιπτώσεις και ίδρωσε τη φανέλα (#diplis).
Ακόμη δε κι όταν είχε μια λανθασμένη αντίδραση, φρόντισε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην τον καταβάλει η αδημονία του για μια επιτυχία που δεν είχε ξαναζήσει ποτέ.
Το φινάλε όμως είχε τη δική του υπογραφή.
Τη στιγμή που ο ίδιος απαντούσε στις ερωτήσεις του Τζιμ Κούριερ, σύστηνε τα μέλη της οικογένειάς του και διαφήμιζε το κανάλι του στο Youtube, όσοι είχαν δει την προσπάθειά του υμνούσαν τον τρόπο που αγωνιζόταν για ένα παιδί 20 ετών χωρίς πρότερες εμπειρίες από παιχνίδια σαν αυτό με τον Αγκούτ.
Ο λογαριασμός του τουρνουά στο twitter είδε στον πρόσωπό του ” ένα αστέρι που γεννιέται“, την ίδια στιγμή που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, η Marca και η Equipe, κατέγραφαν την αξιοθαύμαστη πορεία του Τσιτσιπά έως τώρα στο τουρνουά.
Εστιάζοντας παράλληλα στις πανηγυρικές εκδηλώσεις των ομογενών εντός κι εκτός σταδίου.
Στην κερκίδα υπήρχαν και ουδέτεροι, φανς του τένις, που προσπαθούσαν να προστατευτούν από τις ακτίνες του ήλιου μέσα στο καταμεσήμερο!
Ένα από τα πιο εμπνευσμένα tweets είχε την υπογραφή της Τζούντι Μάρεϊ, της μητέρας του Άντι και προπονήτρια τένις.
Οι εντός των τειχών Έλληνες άρχιζαν να πανηγυρίζουν με καθυστέρηση λίγων ωρών. Αφού ξύπνησαν, ήπιαν καφέ, διάβασαν τα νέα και είδαν τα στιγμιότυπα της επικράτησης του Στέφανου. Εκτός κι αν ορισμένοι, αθλητές κυρίως, επέλεξαν να μην ‘προδώσουν’ το ξενύχτι που έριξαν για να ζητωκραυγαύσουν για τον μικρό.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να ‘κλέψουν’ λίγη από τη δόξα. Τουλάχιστον ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι και ο Βασίλης Κικίλιας από τη Νέα Δημοκρατία υπήρξαν επαγγελματίες (πρωτα)αθλητές κι έχει γνώση των συνθηκών.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και σύλλογοι όλου του φάσματος συνεχάρησαν τον 20χρονο τενίστα, προσδοκώντας σε μια επανάληψη του κατορθώματός του στην επόμενη μάχη που θα δώσει.
Εκείνος που επέλεξε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη ήταν ο πρωταθλητής των 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης. Καυστικός τουλάχιστον.
Αντιθέτως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο υπερκολυμβητής των ανοικτών θαλασσών, επέλεξε να καλημερίσει τον κόσμο με μια φωτογραφία του ήρωα των τελευταίων ημερών.
Το επόμενο ραντεβού όλων; Μετά τον αγώνα της Πέμπτης! Διότι…
εκ φύσεως ο άνθρωπος αυτό που θέλει, αυτό και νομίζει.
Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andy Brownbill