Τρέχουν για να κάνουν τον τελικό στο Πανθεσσαλικό
Οι κάμερες που θα γίνει αγώνας δρόμου για να τοποθετηθούν, το ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, ο αγωνιστικός χώρος, οι χημικές τουαλέτες και η έκκληση του δήμου Βόλου στον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ που αρνείται να δώσει το "οκ" για να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλικός στάδιο.
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν διαθέτει κλειστό σύστημα με κάμερες εντός του γηπέδου και δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου Κοντονή αλλά εναλλακτική επιλογή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στις 6 Μαϊου δεν υπάρχει.
Η απόφαση λοιπόν, που πάρθηκε είναι να αναλάβει η ιδιωτική εταιρίαEuropaSecurityπου είχε την φύλαξη του σταδίου στο παρελθόν, να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα με κάμερες στα σημεία που προβλέπει ο νόμος Κοντονή ώστε το γήπεδο να πάρει την σχετική άδεια και ο τελικός να γίνει κανονικά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.Σύμφωνα με ειδικούς ωστόσο, για να τοποθετηθεί τέτοιο κύκλωμα χρειάζονται τουλάχιστον 10 ημέρες ενώ ο τελικός είναι σε μία εβδομάδα από σήμερα.
Τα σημεία αυτά σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 στην ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1802/20.08.2015) είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις (όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις κάμερες θα γίνουν γνωστές το πρωί της Κυριακής σε νέα άτυπη σύσκεψη. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γηπέδου Τάσο Μιλάνο, την σεζόν 2014-15 που η Νίκη Βόλου αγωνίζονταν στηνSuperLeagueκαι χρησιμοποιούσε το Πανθεσσαλικό, είχε εγκατασταθεί κλειστό σύστημα με κάμερες αλλά ξηλώθηκε μόλις οι "γαλάζιοι" υποβιβάστηκαν και σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το γήπεδο.
Το γήπεδο επίσης δεν διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίου το οποίο επίσης προβλέπεται στον νόμο Κοντονή και δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με αυτή την περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Ζήσης Βρύζας στην σύσκεψη του Σαββάτου, είχε ενστάσεις και για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που δεν φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, ούτε φυσικά για αλλαγή του χλοοτάπητα.
Σε ότι αφοράτις τουαλέτες που δεν υπάρχουν σε μία από τις θύρες του γηπέδου, θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες όπως είχε συμβεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007, προσφορά του δήμου Βόλου.
"Ό,τι κατασκευαστικό πρόβλημα υπάρχει, θα φροντίσουμε να το επιλύσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο του Βόλου, ο οποίος είναι δίπλα και βοηθάει ανελλιπώς. Ήταν στη συνάντηση ο κ. Θεοδώρου και έγινε σαφές από τους ανθρώπους του Δήμου ότι δεν φείδονται εξόδων. Είναι μεγάλη η βοήθεια"δήλωσε χαρακτηριστικά στονSport24.grο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης.
Στην άτυπη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, ότι κάθε ομάδα θα πάρει από 9.000 εισιτήρια και ότι η αστυνομική δύναμη θα είναι δρακόντεια και θα φτάνει περίπου τις 300 διμοιρίες των ΜΑΤ.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!
Στο μεταξύ με ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου καλεί τονΑστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, Γιάννη Τόλια που αρνείται να γίνει ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό… "να άρει τις όποιες αντιρρήσεις έχει διατυπώσει στην τέλεση του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, που αντιπροσωπεύει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, στην πόλη μας".
"Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελικά η τοπική Αστυνομία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα στερήσει από την πόλη και τους συμπολίτες μας μια τέτοια εκδήλωση, με πολύπλευρες θετικές και ευεργετικές επιπτώσεις" καταλήγει η ανακοίνωση.
"Τις όποιες πιθανές ενστάσεις έχει η Αστυνομία, θα συνεργαστούμε μαζί της και θα τις ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα δώσει τη συναίνεσή της η Αστυνομία. Αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση"είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης.