ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότεναμ-Μπάγερν: Τρόμος και παράνοια στο Λονδίνο

Η Μπάγερν Μονάχου σκόρπισε με δέος όλη την Ευρώπη, ισοπεδώνοντας την Τότεναμ με 7-2 μέσα στο Λονδίνο.

Τότεναμ-Μπάγερν: Τρόμος και παράνοια στο Λονδίνο
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν Μονάχου πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Τότεναμ για τη φάση των ομίλων του Champion League 2019-2020, στο 'Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ', Λονδίνο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 AP Photo/Matt Dunham

Το 7-2 της Μπάγερν είναι ένα σκορ-ορόσημο για την Τότεναμ: ουδείς ως τώρα της είχε βάλει 7 γκολ στην έδρα της. Ποτέ στην ιστορία της. Το παιχνίδι στο Λονδίνο σίγουρα διεκδικεί τη θέση του ως ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία των ομίλων του Champions League. Η φιναλίστ Τότεναμ και μία Μπάγερν στα μπετά σίγουρα έφτιαχναν προϋποθέσεις για διαφορετικό ματς. Ακόμα και την εξέλιξη του σκορ να παρακολουθούσες, αποσπασμένος σε όποια παραφροσύνη επέσειε ό,τι γινόταν στο Βελιγράδι μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό, ο δείκτης του σκορ σε έφερνε σε πολιτισμικό δίλημμα.

Αναρωτώμενος αν όντως το σκορ ήταν αυτό, το live είχε χαλάσει, τι συνέβαινε, εν πάση περιπτώσει, στο ‘Tottenham Hotspur Stadium’. Οι Γερμανοί έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό. Η τελευταία φορά που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι βρέθηκε σε αυτήν τη διάσταση, που άνετα γίνεται να παραλληλιστεί με την έκσταση ή έναν κόσμο υπνωτισμού, ήταν στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, το 1-7 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας.

Τα τελειώματα ήταν φανταστικά για την ομάδα του Νίκο Κόβατς. Από την ισοφάριση του Τζόζουα Κίμιχ έως και το καταπληκτικό γύρισμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και από τα 4 γκολ του Σερζ Νιαμπρί που προέβη σε αλησμόνητο γλέντι βρίσκοντας χώρο και με την ομάδα του μπροστά στο σκορ έως και το επίσης εξαίσιο, λες και ήταν φιγούρα από την καλίνκα, πλασέ πάλι του Πολωνού, η Μπάγερν ήταν μεθυστικά ακριβής, βαρύ αρχείο, άθικτο σε ατσάλινο σκληρό δίσκο. Ο Νιαμπρί έγινε ο 53ος παίκτης στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που βάζει 4 γκολ σε ένα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο 12ος στο Champions League, αλλά μόλις ο 10ος από τους 53 που το κάνει εκτός έδρας και 4ος, μαζί με τους Αντρέι Σεφτσένκο (23/11/2005, Φενέρμπαχτσε-Μίλαν 0-4), Μπαφετιμπί Γκομίς (7/12/2011, Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Λυών 1-7) και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (23/10/2013, Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5), που το πετυχαίνει σε ομίλους του Champions League. Μόνο 12 παίκτες έχουν βάλει 5 γκολ σε ένα ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, δύο εξ αυτών, ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίζ Αντριάνο, σε ομίλους Champions League.

Η Μπάγερν Μονάχου, τη νύχτα που ο Εμανουέλ Ντενίς έβαλε 2 γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης με τη φανέλα της Μπριζ στο ‘Σαντιάγκο Μπερναμπέου’ (2-2) και πρέπει να κάνει τατουάζ, αφού το υποσχέθηκε στο επίσημο κανάλι της βελγικής ομάδας πριν από την έναρξη του ματς, τη νύχτα που ο Zοάο Φέλιξ, 39 μέρες πριν κλείσει τα 20 του, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει για την Ατλέτικο στη διοργάνωση, παίρνοντας το ρεκόρ του Σέρχιο Αγουέρο, τη νύχτα που ο Μάνορ Σόλομον σκόραρε μετά τις νόμιμες καθυστερήσεις στο Σαν Σίρο για τη Σαχτάρ απέναντι στην Αταλάντα (1-2), σκόρπισε με δέος όλη την Ευρώπη.

Διότι μπορεί να βρίσκεται σε διαδικασία επανάκαμψης, να υπάρχουν ερωτήματα για το πώς θα καλυφθούν τα κενά της παλιάς φουρνιάς, που αποχώρησε πλήρης ημερών (με το δόξης να είναι συζητήσιμο), αλλά σε κάποιες ομάδες το ποδόσφαιρο, ο τρόπος που παίζεται και η κατάσταση με την οποία μπορούν να κάνουν εντύπωση και να επαναφέρουν το όνομά τους εκεί που μοιάζει η φυσική θέση τους, είναι σαν βηματοδότης, ενσωματωμένος στον οργανισμό τους. Αν η Μπάγερν είχε αφήσει ερώτημα για την ισχύ της, στο Λονδίνο απάντησε ουρλιάζοντας και με κραδασμό στο έδαφος που αφήνουν μόνο οι σούπερ ήρωες.

Μετά τη λήξη του ματς, το Bleacher Report έβγαλε σε ζωντανή μετάδοση έναν από τους πιο διάσημους οπαδούς της Τότεναμ, τον Στιβ Νας, με 3 σχεδόν άδεια ποτήρια με μπύρα μπροστά του. Η ερώτηση που έκλεισε τη συνέντευξη θυμίζει έντονα… Ελλάδα: “Θα πιεις τα ανάλογα ποτήρια με τα γκολ που έβαλε η Μπάγερν;” Δεν είπε “ναι” ούτε είπε “όχι”. Άρα, πιθανότατα. Αν δεν το είχε σκεφτεί ως τότε, πρέπει να βρήκε καλή την ιδέα.

Ήταν μεγάλη αδικία η απονομή του The Best στον Μέσι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο: