Το "βέβαιο" deal της Μπαρτσελόνα με τη Nike μπήκε στον πάγο, κίνδυνος για οικονομική πανωλεθρία

Με μία ακόμα οικονομική περιπέτεια φαίνεται πως "φλερτάρει" η Μπαρτσελόνα, η οποία, βλέποντας το νέο βελτιωμένο deal με τη Nike να μην προχωράει προς την ολοκλήρωση, βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης.

Το "βέβαιο" deal της Μπαρτσελόνα με τη Nike μπήκε στον πάγο, κίνδυνος για οικονομική πανωλεθρία

Η Μπαρτσελόνα περπατά σε τεντωμένο σκοινί για αρκετό καιρό όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του συλλόγου, με τους "μπλαουγκράνα" αυτή τη φορά να φαίνεται πως ίσως πληρώσουν ακριβά το τίμημα αυτής της στρατηγικής.

Συγκεκριμένα, η νέα βελτιωμένη εμπορική συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό Nike, η οποία προέβλεπε 10ετές συμβόλαιο με 100 εκατομμύρια μπόνους υπογραφής, φαίνεται να έχει μείνει στάσιμη και ως εκ τούτου οι Καταλανοί αισθάνονται εκτεθειμένοι.

Εάν το deal με τη Nike μπορούσε ήδη να ολοκληρωθεί, όπως άπαντες εντός του συλλόγου είχαν διαμηνύσει, τότε η ομάδα θα μπορούσε να εγγράψει κανονικά τον Ντάνι Όλμο στο πρωτάθλημα της La Liga, καθώς και να εξετάσει την αγορά για μία σχετικά προσιτή επιλογή για την ενίσχυση του ρόστερ.

Η Nike δεν βιάζεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία και σε περίπτωση που αυτή "ναυαγήσει", τότε η Μπαρτσελόνα θα κληθεί να αντιμετωπίσει οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες αισθητά χειρότερες από αυτές που υφίστανται σήμερα.

Με μία πρόχειρη ματιά, εφόσον επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο, η εγγραφή του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ισπανικής ομάδας θα είναι στον αέρα, ο σύλλογος θα χρειαστεί να παραχωρήσει παίκτες, να προβεί ενδεχομένως σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, ενώ αβέβαιο είναι πιο ακριβώς θα μπορούσε να είναι το οικονομικό και αγωνιστικό πλήγμα μακροπρόθεσμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK