Τι πλήρωνε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να είναι ο global ambassador του κλαμπ

Η απόφαση της διοίκησης της Γιουνάιτεντ να κόψει από το payroll τον Φέργκιουσον ξεσήκωσε τον κόσμο. Αυτό ήταν το συμβόλαιο του εμβληματικού προπονητή.

FILE - In this Sunday April 14, 2013 file photo, Manchester United's manager Sir Alex Ferguson celebrates after his team's 2-0 win over Stoke in their English Premier League soccer match at the Britannia Stadium, Stoke, England. Ferguson's future with Manchester United future is the subject of fresh uncertainty, with several British newspapers speculating that he is preparing to stand down as manager.  (AP Photo/Jon Super, File)
(AP Photo/Jon Super, File) AP

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τη στιγμή που εγκατέλειψε την προπονητική του καριέρα το 2013 ανέλαβε ρόλο παγκόσμιου πρεσβευτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στη συγκεκριμένη θέση ο Σερ Άλεξ των 38 τίτλων αμοιβόταν εξαιρετικά καλά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία οι ετήσιες αποδοχές του 82χρονου άγγιζαν τα 3.000.000 ευρώ.

Ο Φέργκιουσον αναμένεται να πάρει όποια χρήματα είναι να πάρει μέχρι το τέλος της σεζόν και έπειτα η μισθοδοσία του θα διακοπεί με απόφαση του Ράτκλιφ. Οι Άγγλοι, πάντως, ασκούν ήδη κριτική στο κλαμπ, αναφέροντας πως είναι... επιτυχία που ο Φέργκιουσον απολύθηκε πριν από τον Τεν Χαχ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK