Το μήνυμα με Χακόμπο και η περαιτέρω στάση της διοίκησης

Επιτέλους, κινητοποιήθηκαν στον ΠΑΟΚ. Το ότι ο Δώνης έστειλε τον Χακόμπο να προπονείται μόνος του είναι ένα σαφέστατο μήνυμα για τις προθέσεις της διοίκησης και του τεχνικού τιμ από δω και πέρα πάνω σε θέματα απειθαρχίας.

Το μήνυμα με Χακόμπο και η περαιτέρω στάση της διοίκησης

Η κλήση σε απολογία, για την αδικαιολόγητη αποβολή και μετέπειτα συμπεριφορά του, θα κοινοποιηθεί άμεσα στον Χακόμπο και εντός της εβδομάδας θα απολογηθεί στην διοίκηση. Οι επιπτώσεις για τον Ισπανό τερματοφύλακα αναμένεται ότι θα περιοριστούν σε ένα αυτονόητο χρηματικό πρόστιμο. Η μεταμέλεια που ήδη επέδειξε έχει ελαφρύνει την θέση του.

Εξάλλου, το παράπτωμά του δεν στοιχειοθετεί νομικά την επιβολή μιας πολύ αυστηρότερης τιμωρίας του, ακόμα και εάν αυτή ήταν η πρόθεση της διοίκησης. Διακοπή συμβολαίου σε έναν παίκτη, για παράδειγμα, με βάση τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, ευσταθεί για ειδικά πολύ σοβαρά παραπτώματα. Όπως, π.χ. εάν βρεθεί ντοπαρισμένος ένας ποδοσφαιριστής, ή εάν ο Χακόμπο, εν προκειμένου, χειροδικούσε στο ΟΑΚΑ εναντίον του διαιτητή.

Η «απομόνωση» του Χακόμπο μέχρι να βγει η απόφαση τιμωρίας του είναι το πρώτο ουσιαστικό μέτρο που πήραν διοίκηση και προπονητής για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα απειθαρχίας στους αγώνες.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει εντολή από εδώ και στο εξής να εξαντλείται το περιθώριο αυστηρότητας που δίνει ο νόμος σε οποιοδήποτε πειθαρχικό κρούσμα. Είναι δεδομένο ότι όσοι παίκτες, πλέον, αποβάλλονται αδικαιολόγητα, θα μπαίνουν οριστικά στην «μπλακ λιστ» των καλοκαιρινών εκκαθαρίσεων στο ρόστερ.

Δώνης: «Δεν μπορώ να καταλάβω τα ξεσπάσματά σας»

Οι αποβολές και τα νεύρα ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Δώνη προς τους παίκτες πριν από την προπόνηση της Τρίτης. «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ενώ δεν τσακώνεστε μεταξύ σας ποτέ στις προπονήσεις και έχουμε υποδειγματικό κλίμα στα αποδυτήρια, βγάζετε αυτά τα ξεσπάσματα κατά την διάρκεια των αγώνων που μας εκθέτουν» τους είπε, μεταξύ άλλων παραινέσεων, ο 43χρονος Θεσσαλονικιός τεχνικός», συμπληρώνοντας ότι «πραγματικά αυτό είναι κάτι το οποίο αδυνατώ να καταλάβω και πρέπει να σας προβληματίσει όλους».

Έτοιμος ο Λόρενς

Το ευχάριστο σε αγωνιστικό επίπεδο είναι ότι συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση της Τρίτης ο Λόρενς, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος πλέον μετά τον τραυματισμό του. Η επιστροφή του στην 11άδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κρίνεται ζωτικής σημασίας για την λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής, από την οποία έλειψε φανερά στα τελευταία ματς η εμπειρία και οι ηγετικές ικανότητες του Ιρλανδού.

Διαβάστε ακόμη:

Χακόμπο στη SUPER BALL: "Ζητώ συγγνώμη"

Τι λέει το φύλλο αγώνα για Χακόμπο

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

Ο διάλογος για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK