Το μέλλον της συγκατοίκησης των δύο άσπονδων εχθρών, Μίλαν και Ίντερ έστειλαν μήνυμα για αλλαγή και όχι "μπαλώματα"

Μίλαν και Ίντερ απέρριψαν την πρόταση για ανακατασκευή του Σαν Σίρο και αντ' αυτού στρέφουν την προσοχή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου γηπέδου.

A view of  the San Siro stadium, in Milan, Italy, Monday, May 16, 2016. The Champions League final between Real Madrid and Atletico Madrid will be held at the legendary soccer stadium of AC and Inter Milan, on Saturday, May 28, 2016. (AP Photo/Luca Bruno)
(AP Photo/Luca Bruno) AP

Η Μίλαν και η Ίντερ πήραν μία σαφή στάση αναφορικά με την πρόταση ανακατασκευής του γηπέδου του Σαν Σίρο, με τις δύο ομάδες να ξεκαθαρίζουν στο δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου πως ένα τέτοιο πλάνο δεν είναι οικονομικά επωφελές και πως δεν πρόκειται να το επιλέξουν.

Αντιθέτως, οι δύο σύλλογοι της ιστορικής πόλης φαίνεται πως τείνουν περισσότερο στην κατασκευή ενός νέου σταδίου.

Συγκεκριμένα, προτείνουν την κατασκευή ενός νέου γηπέδου κοντά στο υπάρχον. Πρόκειται για μια πολύ μακρά διαδικασία, η οποία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αφού αρκετά εμπόδια βρίσκονται στον δρόμο προς την επίτευξη ενός τέτοιου έργου.

Το 2021 παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για ένα νέο γήπεδο στην θέση του Σαν Σίρο με την ονομασία "Καθεδρικός Ναός. Ωστόσο, σύντομα εγκαταλείφθηκε, καθώς, πέρα από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της γειτονιάς, απαιτούσε την κατεδάφιση του Μεάτσα, κάτι το οποίο δεν θα γινόταν αποδεκτό.

Πλέον, εξετάζεται η προώθηση μία διαφορετικής πρότασης, που να μην προβλέπει την κατεδάφιση του Σαν Σίρο. Βέβαια η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και δύσκολα θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, αφού πρώτα πρέπει να γίνει μία προσεκτική μελέτη όλων των δεδομένων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK