Το "καμπανάκι" του Ρόδρι για τη δυσανασχέτηση των ποδοσφαιριστών, ορατό στον ορίζοντα το ενδεχόμενο απεργίας

Ο Ρόδρι θέλησε και εκείνος με τη σειρά του να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με το φετινό μεγάλο πρόγραμμα αγώνων, με τον ίδιο να αναφέρει πως η απεργία των ποδοσφαιριστών δεν είναι ένα απίθανο ενδεχόμενο.

Manchester City's Rodrigo runs for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 1, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
(AP Photo/Rui Vieira) AP

Το πρόγραμμα αγώνων για την φετινή σεζόν είναι αισθητά μεγαλύτερο και σε αυτό οφείλονται οι αλλαγές που έχουν υπάρξει στις μεγάλες διοργανώσεις. Το νέο φορμάτ του Champions League προβλέπει την διεξαγωγή περισσότερων αγώνων, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA έχει προστεθεί στο πρόγραμμα, ενώ για το κερασάκι στην τούρτα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025 περιμένει στη γωνία.

Με αφορμή αυτή λοιπόν την πραγματικότητα, ο Ρόδρι αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, με τον διεθνή μέσο να δηλώνει πως είναι πολύ πιθανό οι ποδοσφαιριστές να κατεβούν σε απεργία λόγω της αύξησης των ετήσιων αγώνων.

Συγκεκριμένα ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι ανέφερε: "Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να απεργήσουμε, είναι εύκολο να το καταλάβουμε και είναι κάτι που μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο η άποψη του Ρόδρι ή του οποιουδήποτε. Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, θα υπάρξει μια στιγμή που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε", τόνισε ο Ισπανός.

"Από την εμπειρία μου μπορώ να σας πω ότι το να παίζουμε 60 και 70 παιχνίδια σε μια σεζόν είναι υπερβολικό. Δεν γίνεται. Μεταξύ 40 και 50 αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδίδει στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρα από αυτό έχεις πτώση γιατί είναι απίθανο να διατηρήσεις αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Φέτος μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 80 αγώνες, δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πάρα πολλοί".

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) έχει ήδη προσεγγίσει νομικά την υπόθεση και αναμένεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK