ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα δέκα πιο απίστευτα σκηνικά στην ιστορία του Μουντιάλ!

Μουντιάλ δεν σημαίνει μόνο γκολ, νίκες, προκρίσεις και κούπα αλλά και αστείες και παράξενες στιγμές. Λίγο πριν από την πρώτη σέντρα στα γήπεδα της Ρωσίας το Contra.gr παρουσιάζει 10 κορυφαία σκηνικά που έχουν συνδεθεί με τη διοργάνωση και δεν πρόκειται να φύγουν ΠΟΤΕ από τη μνήμη μας όσα χρόνια και αν περάσουν (VIDEOS)!

Τα δέκα πιο απίστευτα σκηνικά στην ιστορία του Μουντιάλ!
AP Photo/Koji Sasahara

Τέσσερα χρόνια έκαναν… υπομονή οι φανατικοί φίλοι της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς και να που η μετάβαση ολοκληρώθηκε και από τα γήπεδα της Βραζιλιάς μεταφερθήκαμε σε αυτά της Ρωσίας που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λίγο πριν οι 32 εθνικές ομάδες ριχτούν στη μάχη με την ελπίδα η κάθε μία να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να γράψει ιστορία, το Contra.gr αναλαμβάνει να σας βάλει στο κλίμα αυτής της μοναδικής γιορτής με ένα “ιδιαίτερο” θέμα: σερβίροντάς σας τα 10 πιο ενδιαφέροντα παρασκήνια & ευτράπελα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Τα γεγονότα δηλαδή που ακόμα και τώρα, τα συζητάμε και τα ανασύρουμε από τη μνήμη μας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία γιατί απλούστατα δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό. Είναι όλα “ένα και ένα” και όσο και αν μοιάζουν σουρεάλ είναι πέρα για πέρα αληθινά. Απολαύστε τα…

✔ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΕΒΑΛΕ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ…

Ο “πολύς” Ριβάλντο, ο οποίος μας έκανε την (τεράστια) τιμή να αγωνιστεί για τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην ποδοσφαιρική μας Ψωροκώσταινα, μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός ότι ελάχιστα τρόπαια, ατομικά ή συλλογικά, απουσιάζουν από τη συλλογή του. Υπάρχει όμως και ένα γεγονός που τον έχει στιγματίσει και αποτελεί μουτζούρα στο σπουδαίο βιογραφικό του. Σωστά μαντέψατε οι… μυημένοι, αναφερόμαστε στο ματς της Βραζιλίας κόντρα στην Τουρκία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής, με τον Ριβάλντο να εκβιάζει και να κερδίζει αποβολή αντιπάλου με απαράδεκτο τρόπο. Με το σκορ στο 2-1 για τη “Σελεσάο” ο Χακάν Ουνσάλ κλώτσησε τη μπάλα (με δύναμη) προς το μέρος του την ώρα που είχε πάρει θέση για να εκτελέσει κόρνερ και ο “Ρίμπο” έκανε λες και… κεραυνοβολήθηκε: η μπάλα τον βρήκε στο πόδι και εκείνος έπιασε το κεφάλι του και έπεσε ανάσκελα, με τον Νοτιοκορεάτη διαιτητή Κιμ Γιουνγκ-Γιο να “τσιμπάει” και να αποβάλλει τον Τούρκο με κόκκινη κάρτα στο 94ο λεπτό.

Δεν έφτανε μάλιστα αυτό αλλά ήρθε και το “τρίτο ημίχρονο” να ανάψει κι άλλο τα αίματα. “Χάρηκα που είδε την κόκκινη κάρτα, υπάρχουν πολλά φάουλ και βία στο ποδόσφαιρο, δεν έχει σημασία πού με βρήκε η μπάλα, το μόνο που μετράει ήταν η πρόθεση”, δήλωσε στο φινάλε ο Ριβάλντο, την ώρα που ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Χαλούκ Ουλουσόι ήταν πυρ και μανία: “Σε αυτά τα μέρη θυσιάσαμε κάποτε 1.000 στρατιώτες μας για να υπερασπιστούμε τους Νοτιοκορεάτες και τώρα ένας Κορεάτης σκότωσε 70.000.000 Τούρκους. Αγαπάμε τους Κορεάτες αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαιτητεύει. Δεν επιδοκιμάζω την ενέργεια του Ουνσάλ όμως ο Βραζιλιάνος κράτησε το κεφάλι του και έπεσε κάτω σαν να είχε εγκεφαλική αιμορραγία. Μας έχουν πει ότι κάθε πράξη που επιχειρεί να ξεγελάσει τον διαιτητή θα τιμωρείται, όμως ήταν ο δικός μας παίκτης που τιμωρήθηκε”. Θέλετε έξτρα ντεσού από αυτό το… γαϊτανάκι; Ο Ριβάλντο πήρε τον τίτλο του MVP του ματς και τιμωρήθηκε και με 4.500 λίρες από την FIFA για το “θέατρο” που έκανε. Το κορυφαίο “θέατρο” στην ιστορία του Μουντιάλ θα συμπληρώναμε εμείς.

✔ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ… ΑΠΟΒΟΛΗ

Στα γήπεδα της Ρωσίας η Αγγλία θα έχει εκπροσώπηση μέσω της εθνικής της ομάδας όχι όμως και κάποιου διαιτητή και αν θέλει κάποιος κακοπροαίρετος να ειρωνευτεί τους Άγγλους και να “ξύσει πληγές”, τότε δεν έχει παρά να υπενθυμίσει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Μουντιάλ του 2006 και δεν περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή στους ρέφερι από το Νησί. Πρωταγωνιστής, αρνητικός δυστυχώς, ήταν ο Γκρέιαμ Πολ, με τον 43χρονο τότε διαιτητή να τα “κάνει μαντάρα” σε αγώνα για τη φάση των ομίλων μεταξύ της Κροατίας και της Αυστραλίας που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2. Αιτία ότι χρειάστηκε να δείξει τρεις φορές κίτρινη κάρτα στον Γιόζιπ Σίμουνιτς πριν του δείξει το δρόμο προς τα αποδυτήρια!

Την πρώτη κάρτα ο Κροάτης σέντερ μπακ την αντίκρισε στο 61ο λεπτό για φάουλ στον Χάρι Κιούελ ενώ τη δεύτερη στο 90ο χωρίς όμως ο Πολ να του δείξει ταυτόχρονα και την κόκκινη κάρτα και έτσι να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο… Στο 93ο λεπτό και αφού δευτερόλεπτα πριν ο Άγγλος ρέφερι σφύριξε τη λήξη, ο τσαντισμένος (από τον αποκλεισμό της ομάδας του) Σίμουνιτς τον πλησίασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να βγει και τρίτη κίτρινη για αυτόν που έγινε αυτόματα κόκκινη κάρτα. Πώς δικαιολογήθηκε ο Πολ για αυτή την ιστορική γκάφα; “Είχα λανθασμένα σημειώσει το όνομα του Νο 3 της Αυστραλίας, του Γκρεγκ Μουρ, όταν τιμώρησα τον Σίμουνιτς για δεύτερη φορά”. Η ειρωνία είναι πως εκείνο ήταν το τελευταίο του ματς σε διεθνή διοργάνωση καθώς μία εβδομάδα ακριβώς μετά (29/6/06) κρέμασε τη διεθνή σφυρίχτρα του.

✔ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΖΑΙΡ

Μία από τις ομάδες έχουν μείνει στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων μόνο και μόνο επειδή η παρουσία τους σε τελική φάση Μουντιάλ συνιστούσε άθλο ήταν και αυτή του Ζαΐρ, μία χώρα πλέον που έχει την ονομασία Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το Ζαΐρ μετράει μία και μοναδική συμμετοχή στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στον πλανήτη και αυτήν πριν από 44 χρόνια! Στο Μουντιάλ του 1974 ήταν μία από τις 16 συνολικά και αποχαιρέτησε τα γήπεδα της Δυτικής Γερμανίας έχοντας φορτωθεί με 14 γκολ στην πλάτη στα τρία ματς που έδωσε: στην ιστορική του πρεμιέρα το Ζαΐρ ηττήθηκε 2-0 από την Σκωτία, στο δεύτερο ματς ήρθε… πανωλεθρία με τη συντριβή με 9-0 από την Γιουγκοσλαβία (χατ-τρικ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς) ενώ η αυλαία έπεσε με το σχετικά τιμητικό 0-3 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1970, Βραζιλία.

Στο ματς κόντρα στη “Σελεσάο” δε, ο Μουέπου Ιλούνγκα έγινε ο ποδοσφαιριστής που χάρισε μια από τις πιο κωμικές στιγμές στην ιστορία των Μουντιάλ: την ώρα που οι Νοτιοαμερικανοί ετοιμάζονταν να εκτελέσουν ένα φάουλ, εκείνος έφυγε από το τείχος χωρίς να έχει ακουστεί το σφύριγμα του διαιτητή και έτρεξε με φόρα προς τη μπάλα κλωτσώντας την μακριά! Είδε φυσικά την κίτρινη κάρτα, με τον ίδιο (έφυγε πρόσφατα στα 66 του χρόνια) να εξηγεί μετά το τέλος του τουρνουά πως το έκανε ως πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στην διεφθαρμένη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του…

✔ Η ΠΙΟ ΑΒΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ…

Για τον περισσότερο κόσμο που είναι κάποιας.. ηλικίας, το όνομα Γκάρι Λίνεκερ (57 ετών πλέον) ταυτίζεται με έναν από τους πιο δεινούς και χαρισματικούς σκόρερ των αγγλικών γηπέδων (τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας με 48 γκολ, πίσω μόνο από τον Γουέιν Ρούνεϊ και τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον) αλλά και έναν από τους πλέον έγκυρους Άγγλους τηλεσχολιαστές τη σημερινή εποχή. Πάντως, για τους λάτρεις των “περίεργων στιγμών” στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο ψαρομάλλης παλαίμαχος άσος θα κατέχει πάντα περίοπτη θέση λόγω της εξαιρετικά άβολης θέσης που βρέθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Ήταν συγκεκριμένα απέναντι στην Ιρλανδία, με τον επιθετικό της Τότεναμ εκείνη την εποχή να τα… κάνει πάνω του για να δώσει στο άσπρο σορτς του καφέ χρώμα και να προσπαθεί για περίπου ένα λεπτό να… σκουπίσει τα χέρια του στο χορτάρι. Το έκανε τότε με όσο το δυνατόν πιο διακριτικό τρόπο, με το “βρώμικο” μυστικό του να αποκαλύπτεται πάντως και τον ίδιο να το παραδέχεται δημόσια!

✔ ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Ο Τζεφ Άγγος είναι ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα των ΗΠΑ (134) παρόλα αυτά χρειάστηκε να περάσουν 14 ολόκληρα χρόνια από το ντεμπούτο του με τη φανέλα με το εθνόσημο για να εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και αυτό γιατί το 1994 ήταν ο τελευταίος που κόπηκε από την αποστολή για το Μουντιάλ που θα διοργάνωνε η χώρα του ενώ το 1998 συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Μουντιάλ της Γαλλίας αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε… δευτερόλεπτο. Τελικά, οι κόποι μιας ποδοσφαιρικής ζωής δικαιώθηκαν το 2002 αφού ήταν βασικός και στα τρία ματς της εθνικής του ομάδας στη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής, με τη μοίρα να του παίζει πάντως άσχημο παιχνίδι στην πρεμιέρα.

Με το σκορ στο 3-1 υπέρ των Αμερικανών κόντρα στους Πορτογάλους, σημείωσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτογκόλ στην ιστορία του θεσμού “βοηθώντας” τους Ίβηρες να μειώσουν σε 3-2, με το σκορ να μένει πάντως μέχρι το φινάλε και ο 34χρονος αμυντικός να αποχωρεί ανακουφισμένος για τα αποδυτήρια. Στο ματς με την Πολωνία τραυματίστηκε και έχασε τη συνέχεια της διοργάνωσης (οι ΗΠΑ έφτασαν ως τα προημιτελικά που ηττήθηκαν από τους Γερμανούς), όμως για εκείνον το όνειρο είχε πραγματοποιηθεί… Έστω και με την αναποδιά του αυτογκόλ!

✔ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΡΙΝ

Αν κάποιος θέλει να “πειράξει” τους υποστηρικτές της εθνικής Αγγλίας πέρα από το… προφανές, ότι δηλαδή δεν έχουν δει από την ομάδα τους κάποια μεγάλη επιτυχία πέρα από το Μουντιάλ του 1966 που κατακτήθηκε “εντός έδρας”, τότε μπορεί να… πιαστεί είτε από τους αρκετούς “περίεργους” προπονητές που ανά καιρούς έχουν κάτσει στον πάγκο της είτε στους… γκαφατζήδες τερματοφύλακες που επιλέγονται για να υπερασπιστούν την εστία της. Στη δεύτερη κατηγορία συναντάμε και τον Ρόμπερτ Γκριν, ο οποίος ήταν η πρώτη επιλογή του Φάμπιο Καπέλο για να κάτσει κάτω από την εστία των “τριών λιονταριών” στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και τα… θαλάσσωσε με την πρώτη ευκαιρία! Ήταν το εναρκτήριο ματς της Αγγλίας στη διοργάνωση και είχε πάρει το προβάδισμα από νωρίς, όμως ο Γκριν έκανε ένα παιδαριώδες λάθος στο 40ο λεπτό: σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Κλιντ Ντέμπσεϊ εκτός περιοχής έβαλε λάθος το σώμα του, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και ο Γκριν έχασε τη θέση του βασικού, με τον Καπέλο να αναγκάζεται να καταφύγει στη λύση του 40άρη Ντέιβιντ Τζέιμς για τη συνέχεια της διοργάνωσης…

✔ ΤΟ ΓΚΟΛ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

Λίγες ημέρες μετά την “πατατιά” του Γκριν, η Αγγλία έδωσε τη “μητέρα των μαχών” κόντρα στην πιο παραδοσιακή αντίπαλό της στην Ευρώπη, την Γερμανία, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στο Μπλουμφοντέιν, σε νοκ-άουτ ματς για τη φάση των “16” με έπαθλο μία θέση στα προημιτελικά. Αυτό το ντέρμπι έχει μείνει στη μνήμη όλων όχι μόνο για το ευρύ 4-1 με το οποίο η Γερμανία “σκούπισε” τους Άγγλους αλλά και για την τεράστια αδικία που υπέστησαν τα “λιοντάρια” σε κομβικό σημείο του ματς. Είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 2-2 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους όταν η βολίδα του Φρανκ Λάμπαρντ χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα έσκασε πεντακάθαρα μέσα από την γραμμή της εστίας του Νόιερ όμως παραδόξως δεν το είδε κανείς από τους άρχοντες του αγώνα: ούτε ο διαιτητής ούτε οι βοηθοί του.

Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο με τον Φάμπιο Καπέλο να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ-φάντασμα του Λάμπαρντ έχει μείνει στην ιστορία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η φάση ουσιαστικά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή της goal-line technology στον βασιλιά των σπορ. Οι Γερμανοί παραπονιούνται για το γκολ του Τζεφ Χερστ στον τελικό του 1966 (ακόμα και τώρα ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν πέρασε όλη η μπάλα τη γραμμή του τέρματος) και οι Άγγλοι 34 χρόνια μέτα βρήκαν μία φάση που “βγάζει μάτι” για να τους “απαντήσουν”.

✔ Η ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΣΑΜΠΕΓΙΑ

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει αρκετά στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί (Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Γιουβέντους), όμως το μεγάλο παράπονο των οπαδών της εθνικής Αργεντινής είναι πως στα μεγάλα και καθοριστικά ραντεβού της “αλμπισελέστε”, αυτά που κρίνουν τίτλους, φτιάχνουν καριέρες και χτίζουν την υστεροφημία κάθε ποδοσφαιριστή, εκείνος δεν… βγαίνει μπροστά! Για την ακρίβεια αποδεικνύεται μοιραίος για την ομάδα του χάνοντας τρανταχτές ευκαιρίες! Ορμώμενοι από αυτό σας παραθέτουμε ένα από τα πιο ιστορικά videos που έχουν συνδεθεί με το Μουντιάλ και τον “Πιπίτα”, με τον Αργεντινό στράικερ να χάνει ευκαιρία σε ματς κόντρα στο Βέλγιο στον νοκ-άουτ προημιτελικό του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας και τον Αλεχάντρο Σαμπέγια να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του! Ναι, ο άνθρωπος πήγε να λιποθυμήσει με αυτό που είδε…

✔ ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ “ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ” ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ

Από τον Ρασίντ Γεκινί οι φίλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν μία μικρή ανάμνηση από το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό (έμεινε κουτσά-στραβά 40 ημέρες στο Ρέντη όπου δεν μπόρεσε και δεν θέλησε ποτέ να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον), παρόλα η φανέλα με την οποία τον έχει συνδέσει το παγκόσμιο κοινό δεν είναι φανέλα συλλόγου (έπαιξε σε 14 διαφορετικούς) αλλά εθνικής ομάδας. Η πράσινη της εθνικής Νιγηρίας φυσικά, με τον “ταύρο της Καντούνα”, όπως ήταν το προσωνύμιό του, να μετράει 58 συμμετοχές και 37 τέρματα με τους “σούπερ αετούς”, δύο παρουσίες σε τελικές φάσεις Μουντιάλ (1994, 1998) και να έχει ως παράσημο το πρώτο γκολ στην ιστορία της χώρας του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γκολ μάλιστα αυτό, με το οποίο η Νιγηρία άνοιξε το σκορ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης απέναντι στην Βουλγαρία (3-0 το τελικό σκορ) γέννησε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους πανηγυρισμούς στην ιστορία του θεσμού: ο Γεκινί σκόραρε με προβολή και μπήκε μέσα στην εστία όπου ξέσπασε με κλάματα χαράς την ώρα που κρατούσε και κουνούσε τα δίχτυα! Ο αείμνηστος Νιγηριανός άσος (έφυγε από τη ζωή το 2012 σε ηλικία μόλις 48 ετών) δεν έκανε ποτέ την καριέρα που ονειρεύονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού στην Ελλάδα όμως αυτόν τον πανηγυρισμό ουδείς τον ξεχνάει όσα Μουντιάλ και αν περάσουν…

✔ Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΧΙΓΚΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΑ

Ο Ροζέ Μιλά είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχει αναδείξει η αφρικανική ήπειρος στον βασιλιά των σπορ και αυτό το έδειξε όχι μόνο μέσω των 405 τερμάτων που σημείωσε σε συλλογικό επίπεδο αλλά και στα κατορθώματά του με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν (63 συμμετοχές – 37 γκολ). Πήρε μέρος σε τρεις τελικές φάσεις Μουντιάλ, ήταν ένας των πρωταγωνιστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (δύο με Ρουμανία και δύο με Κολομβία) και φτάνοντας με τα “αδάμαστα λιοντάρια” μία ανάσα από τα ημιτελικά ενώ στο Μουντιάλ των ΗΠΑ έγινε σε ηλικία 42 ετών ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης πετυχαίνοντας γκολ εις βάρος της Ρωσίας. Από όλα πάντως τα γκολ που έχει πετύχει αυτή η εμβληματική μορφή της ασπρόμαυρης στρογγυλής θεάς, ένα είναι εκείνο που έχει “καρφωθεί” στη μνήμη όλων των ποδοσφαιρόφιλων: το δεύτερο του γκολ κόντρα στους Κολομβιανούς στο νοκ-άουτ ματς για τους “16” του Μουντιάλ του 1990, με τον Μιλά να κλέβει τη μπάλα από τον Ρενέ Χιγκίτα, που επιχείρησε αφελώς να κάνει ντρίμπλα μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, και να σκοράρει, για να τρέξει στη συνέχεια στο σημαιάκι του κόρνερ και να χορέψει πανευτυχής γύρω από αυτό…

BONUS Η… ΑΣΤΟΧΗ ΝΤΑΪΑΝΑ ΡΟΣ:

Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για κλείσιμο αυτού του αφιέρωματος τις… βουβουζέλες, μιας που ο εκκωφαντικός ήχος που έβγαζαν στα γήπεδα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010 δεν λέει να φύγει από τα αυτιά μας αλλά προτιμήσαμε ένα πιο χιουμοριστικό σκηνικό. Πρωταγωνίστρια η Νταϊάνα Ρος στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 που έγινε στις ΗΠΑ, με τη διάσημη τραγουδίστρια να συμμετέχει σε ένα “σκετς” όπου έπρεπε να κλωτήσει μία τεράστια μπάλα για να καταλήξει από πολύ μικρή απόσταση στα δίχτυα και να ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ να αστοχήσει! Οι Αμερικανοί είχαν όλη την καλή διάθεση να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο πως κατάλαβαν τι εστί “soccer” αλλά από τις πρώτες φάσεις πιάστηκαν… οφσάιντ!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ