Πρώην διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας απέχει από τα γήπεδα 11 μήνες, εισπράττοντας 200 εκατ. στο μεσοδιάστημα

Η πορεία της καριέρας του είναι κατηφορική τα τελευταία χρόνια, με τον τελευταίο του τραυματισμό να αποτελεί επί της ουσίας το τελειωτικό χτύπημα παρότι ο ίδιος είχε τα φόντα να ακολουθήσει ένα μονοπάτι πολύ πιο φωτεινό.

The Ballon d'Or award in Boulogne-Billancourt, outside Paris, Friday, July 17, 2020. The prestigious Ballon dOr will not be awarded this year because the coronavirus pandemic has disrupted the soccer season. Awarded by France Football magazine, the Ballon dOr has been given out every year since Stanley Matthews won the first one in 1956. Lionel Messi has won it a record six times  one more than longtime rival Cristiano Ronaldo. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
(AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Αρκετοί υποστηρίζουν πως ένας τραυματισμός αρκεί προκειμένου να καταστραφεί ολοκληρωτικά μία καριέρα. Αυτό είναι πράγματι μέρος της σκληρής φύσης του ποδοσφαίρου, ωστόσο εν προκειμένω ο τραυματισμός δεν φέρεται να είναι η αιτία της αγωνιστικής και εμπορικής πτώσης προς την αφάνεια και την αδιαφορία.

Πρόκειται για μία αλυσίδα συγκεκριμένων συνειδητών πράξεων, οι οποίες επέφεραν τις σκληρές (;) συνέπειες για τον ποδοσφαιριστή που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν είχε τον κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο στα πόδια του. Μία ευκαιρία που κλότσησε μακριά με την ίδια άνεση που τον κατηγορούσαν πως έπεφτε εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Νεϊμάρ λοιπόν, περί ου ο λόγος, αναμένεται σε λιγότερο από ένα μήνα να συμπληρώσει 1 χρόνο αποχής από τα γήπεδα και μάλιστα όχι από όποια και όποια γήπεδα, αλλά αυτά της Σαουδικής Αραβίας. Ο μόλις 32χρονος Βραζιλιάνος δεν βρίσκεται ακόμη σε επιθυμητή φυσική κατάσταση και προβλέπεται να παραταθεί περαιτέρω η περίοδος της αγωνιστικής "ξηρασίας" του.

Ο άλλοτε διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας, αναπόσπαστο κομμάτι της περίφημης επιθετικής τριάδας "MSN" στη Μπαρτσελόνα ακολούθησε μία καριέρα που από τη στιγμή της μεταγραφής του στο Παρίσι ξεκίνησε σιγά σιγά η αποκαθήλωση.

Ο Νεϊμάρ ανέλαβε τον ρόλο του Άγιου Βασίλη στη Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να φέρει στους ιδιοκτήτες της το Champions League που υποτίθεται βρισκόταν στο έλκηθρό του και περίμενε την ιστορική παράδοση του κάθε τέλη Μαΐου. Ο αγωνιστικός αχταρμάς των ακριβών αστέρων στο Παρίσι δεν λειτούργησε, την ώρα που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο ίδιος φλέρταρε με τους "μπλαουγκράνα" για μία επιστροφή, μία πραγματικότητα που φανέρωνε πως ο ίδιος είχε κάνει ένα τρομερό λάθος.

Βέβαια, το τρένο στο οποίο ο ίδιος ήταν οδηγός δεν έδειχνε να έχει φρένα. Η όχι και πολύ συγκινητική αποχώρησή του από τους Παριζιάνους το 2023 δεν ακολουθήθηκε από μία απόφαση για αγωνιστική λύτρωση. Αντιθέτως, επικράτησε η ακριβώς αντίθετη λογική. Η μεταγραφή του στην Αλ Χιλάλ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα από το ανταγωνιστικό και υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο.

Οι "χρυσές" απαιτήσεις του για ανέσεις, παροχές, αλλά και η επιθυμία για διασκέδαση, έλλειψη δουλειάς και πειθαρχίας οδήγησε σε μία παρακμή, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε πρεστίζ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τραυματισμός που τον έθεσε εκτός για σχεδόν 1 χρόνο δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνος για τα προαναφερθέντα.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή στην ομάδα της Άπω Ανατολής ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια. Όχι και άσχημα για μία καριέρα με ελάχιστες απαιτήσεις και μηδαμινούς πλέον στόχους...

Διαβάστε περισσότερα

Ο free agent με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην αγορά έχει μπει στην Black List των ομάδων

Εμφύλιος στην Τσέλσι, μάχη μέχρις εσχάτων ο Μπόελι που έχει σχέδιο εξαγοράς του συλλόγου αντί 2,5 δις

News 24/7

24MEDIA NETWORK