Πόσα θα χάσει κάθε παίκτης της Ίντερ, αν δεν πληρωθεί τα δύο μηνιάτικα
Η Ίντερ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 11 χρόνια, αλλά η διοίκηση ζητά από τους ποδοσφαιριστές να την... πριμοδοτήσουν!
Ο συνεπέστατος Άντονιο Κόντε τήρησε τη δέσμευσή του. Η προγραμματική δήλωσή του για τη διακοπή της ηγεμονίας της (δικής του) Γιουβέντους στο ιταλικό ποδόσφαιρο επαληθεύτηκε 23 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, οι ποδοσφαιριστές του εκτέλεσαν το σχέδιο δράσης του και η Ίντερ, ύστερα από 11 χρόνια στέρησης, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 19η φορά στην ιστορία της. Μαζί άφησε πίσω της τη Μίλαν και μείωσε κατ’ ελάχιστο την απόσταση που τη χωρίζει από την κραταιά ‘βέκια σινιόρια’ των 36 τίτλων.
Μόνο που αντί για την άμεση καταβολής του μπόνους πρωτιάς και τη χρηματική ανταμοιβή που αντιστοιχούσε στην εκπλήρωση του κορυφαίου στόχου της χρονιάς, η διοίκηση των ‘νερατζούρι’ ζήτησε αυτή το ‘πριμ’ μέσα από τις περικοπές μισθών. Των τελευταίων δύο μηνών της τρέχουσας σεζόν, όπως αποκάλυψε το ‘Sky Italia’, μιας και το πρόβλημα ρευστότητας δεν έχει επιλυθεί έως τώρα και το αποθεματικό στα ταμεία δεν επαρκεί για την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
Ο πρόεδρος Στίβεν Ζανγκ, γιος του ιδιοκτήτη, φρόντισε να επικοινωνήσει το πρόβλημα και κανονίζοντας συνάντηση τριών τετάρτων της ώρας με τους ποδοσφαιριστές της Ίντερ τούς ανέλυσε την όλη κατάσταση. Απόντος (όχι τυχαία) του Κόντε, του οποίου μάλιστα ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Ρόμα, τους εξήγησε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πράξει ατομικά και ν’ αποφασίσει κατά τα δοκούν αν θ’ αποδεχθεί την πρόταση ξαφνικής μείωσης των συνολικών απολαβών του προκειμένου να πάρει σίγουρα όσα του χρωστούν ήδη. Η πλειονότητά εξέφρασε αντιρρήσεις, αλλά έχουν ένα διάστημα να το σκεφτούν, μια και στα τέλη Ιουνίου θα πρέπει το αρμόδιο τμήμα να καταθέσει τον σχετικό φάκελο.
Σε δικό της άρθρο η ‘Gazzetta dello Sport’ εκτίμησε ότι το συνολικό όφελος των Κινέζων ιδιοκτητών, πριν των φόρων, πρόκειται να κυμανθεί περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον άπαντες ‘υποκύψουν’ και συναινέσουν στο απρόσμενο αίτημα, καθώς πρόκειται για το δεύτερο ‘ακριβότερο’ ρόστερ ομάδας της Serie A. Ο αντισυμβατικός Πάολο ντι Κάνιο δεν θα το σκεφτόταν καν, αντιθέτως θα παρακινούσε κι άλλους να βάλουν πλάτη, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του. Θα έπρεπε βέβαια να λάβει υπ’ όψιν ότι δεν ανήκουν όλοι στην ίδια μισθολογική κλίμακα. Άλλοι αμείβονται με 7.5 εκατομμύρια ετησίως, βάσει της σύμβασής τους, κι άλλοι με 500.000 ευρώ. Όχι ότι είναι λίγα, αλλά η απόσταση είναι αν μη τι άλλο τεράστια.
Για να δούμε πώς προκύπτουν αυτά τα 25 εκατομμύρια, αναζητήσαμε τους (κατά προσέγγιση) μισθούς των ‘νερατζούρι’, κάναμε τη διαίρεση και διπλασιάσαμε το πηλίκο. Αυτό είναι το ποσό που πρόκειται να χάσει ο καθένας, σε περίπτωση που δοθεί η συγκατάθεση για μια τέτοια διευκόλυνση προς τα ‘αφεντικά’.
➡ Ο Βέλγος αρχισκόρερ Ρομέλου Λουκάκου (27 γκολ, 9 ασίστ) και ο Δανός μπαλαδόρος Κρίστιαν Έρικσεν (32 συμ.) παρουσιάζονται ως οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ της σεζόν 2020-21. Αμφότεροι εκτιμάται ότι αμείβονται με 7.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Άρα η ζημία αμφότερων θα πρέπει να υπερβεί το 1.2 εκατομμύρια!
➡ Ο τρίτος της λίστας φέρεται πως είναι ο Χιλιανός Αλέξις Σάντσες (7 γκολ, 7 ασίστ σε 36 ματς) των 500 χιλιάδων λιγότερων σε βάθος 12μήνου (7 εκατ.). Αναπόφευκτα και αυτός θα έχει μια απώλεια μεγαλύτερη ενός επταψήφιου αριθμού (1.17 εκατ). Πάνω από το εκατομμύριο και η πιθανή περικοπή που θα χρειαστεί να υποστεί ο συμπατριώτης του και γητευτής των τίτλων Αρτούρο Βιδάλ (30 συμ, 2 γκολ), μιας και το μηνιάτικό του προσεγγίζει τις 550.000 ευρώ!
➡ Ο πολύτιμος Μαροκινός Ατσράφ Χακίμι (7 γκολ, 9 ασίστ) και ο Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς (4 γκολ, 5 ασίστ) ανήκουν στην κατηγορία των 5 εκατομμυρίων για κάθε χρόνο συνεργασίας με τους ‘νερατζούρι’, ως εκ τούτου θα κρίνουν αν τους συμφέρει να χαρίσουν 833.000 ευρώ.
➡ Άλλες 750.000 θα υποχρεωθεί να χάσει ο Βέλγος Ράτζα Ναϊνγκολάν (των μόλις 9 συμ) και σχεδόν 640.000 ο Ολλανδός ‘βράχος’ Στέφαν ντε Φράι (41 συμ). Του Κροάτη χαφ Μπρόζοβιτς (1 γκολ, 7 ασίστ σε 41 παιχνίδια) και του Σλοβένου γκολκίπερ Χαντάνοβιτς (45 συμ) η χασούρα υπερβαίνει το όριο του μισού εκατομμυρίου, ενόσω ο Κολάροφ (31 συμ), ο δεύτερος βασικότατος στόπερ Σκρίνιαρ (40 ματς, 3 γκολ) και ο Άγγλος ακραίος Γιανγκ (42 συμ, 4 ασίστ) δεν είναι εξακριβωμένο αν θα υποχωρήσουν ‘πετώντας’ ακριβώς τόσα (500.000).
➡ Στον -χαμηλόμισθο πλην πολύτιμο- Λαουτάρο Μαρτίνες (18 γκολ, 9 ασίστ), όπως επίσης στον Ματίας Βεσίνο, ένας τέτοιας συμβιβασμός πρόκειται να κοστίσει περί τις 420.000 ευρώ, την ώρα που όσοι προβλέπεται να πληρώνονται με 2 εκατομμύρια ετησίως (Ντ’ Αμπρόζιο, Νταρμιάν, Πιναμόντι, Σένζι) θα στερηθούν από το 1/6 αυτών (333.000). Περισσότερες από 200.000 θα είναι, τέλος, οι απώλειες των Ρανόκια, Μπαστόνι και Γκαλιαρντίνι, με τους Ράντου και Παντέλι να ‘ναι οι μοναδικοί των οποίων οι μισθοί θα πέσουν ως 165.000 μάξιμουμ.
Μαζεύονται, αλήθεια, είναι…