Ποιος είπε ότι το αίτημα του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με την ΑΕΚ;
Πολλή σκόνη σήκωσε η επιδίωξη του ΠΑΟΚ ν' αυξηθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ στον τελικό της 12ης Μαΐου. Μόνο που δεν ήταν η πρώτη φορά που οι "ασπρόμαυροι" κυνήγησαν τη μεταβολή του υπάρχοντος καθεστώτος.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν το αίτημα του ΠΑΟΚ στον ΕΣΚΑΝ για την αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών που θα δώσουν δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ του τελικού Κυπέλλου ως μια (νέα επικοινωνιακή) κίνηση στο πλαίσιο του ηλεκτρισμένου κλίματος μεταξύ των δύο "Δικεφάλων" σε όλα τα επίπεδα.
Αν όμως γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω, θα διαπιστώσει πως το συγκεκριμένο αίτημα των "ασπρόμαυρων" είναι πάγιο τα τελευταία πέντε χρόνια, ειδικά τις σεζόν που κυνηγούσαν συγκεκριμένους στόχους.
Η αρχή είχε γίνει το 2013, όταν και ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ τόσο στους ποδοσφαιριστές του όσο και στου Αστέρα Τρίπολης πριν από τους δύο ημιτελικούς κυπέλλου.
" Έμεινα έκπληκτος από την απουσία ελέγχου ντόπινγκ μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μολονότι και οι δύο σύλλογοι το ζήτησαν απ' τις αρμόδιες αρχές" είχε δηλώσει μετά τον πρώτο ημιτελικό ο Ιβάν Σαββίδης.
Παρόμοιο αίτημα είχε κατατεθεί και στο δρόμο για τον τελικό του κυπέλλου της επόμενης σεζόν, όταν και ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει σε τελικό κυπέλλου για πρώτο φορά μετά από έντεκα χρόνια. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε επαναληφθεί και το 2016.
Αντιθέτως το 2017 ο ΠΑΟΚ είχε διαφοροποιήσει το αίτημά του. Στις αρχές Μαρτίου με επιστολή του είχε αναφέρει: " Με την παρούσα επιστολή μας αιτούμαστε να διεξάγονται έλεγχοι ντόπινγκ σε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες που συμμετέχει η επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 σε χρέωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".
Εφέτος, πριν από τον τελικό του κυπέλλου (για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμό των αθλητών που θα δώσουν δείγμα στους πέντε από κάθε πλευρά και όχι να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ όπως λανθασμένα καταγράφηκε από μερίδα του Τύπου) η ΑΕΛ ήταν εκείνη που με επιστολή της είχε καταθέσει παρόμοιο αίτημα ζητώντας την αύξηση των ποδοσφαιριστών που θα δώσουν δείγμα σε τέσσερις. Τότε, η διατύπωση του αιτήματος της θεσσαλικής ΠΑΕ ήταν τέτοια που είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Ενωσης.
Το αίτημα των "βυσσινί" ανέφερε: " Λόγω της σπουδαιότητας, αλλά και του εντελώς ασυνήθιστου φαινομένου των συνεχών μυϊκών τραυματισμών των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, αφού από το αποτέλεσμά του θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή της μίας από τις δύο ομάδες στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ζητούμε τη διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ σε 4 παίκτες από κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, στον αυριανό ημιτελικό αγώνα κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΕ ΑΕΛ-ΠΑΕ ΑΕΚ".
Η απάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτου, ήταν η εξής: " Σε 4, σε 14 και σε 24 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπορείτε να ζητήσετε να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ! Μας είναι παντελώς αδιάφορο και ούτε καν ασχολούμαστε!
Αποτελεί, όμως, αισχρή προσβολή (η πιο ήπια λέξη) να μιλάτε εντελώς αστήρικτα, αβάσιμα και χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για ασύνηθες φαινόμενο συνεχών μυϊκών τραυματισμών για μια ομάδα, που έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση 42 μέχρι σήμερα επίσημων αγώνων, τους περισσότερους από κάθε ελληνική ομάδα.
Δεν θα έβλαπτε να δείχνατε σεβασμό στην ομάδα που κράτησε ψηλά εφέτος τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη!"