ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Το Pay-per-view ήταν πιο ενδιαφέρον απ' το παιχνίδι
Δύο χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα, ο Κάρολ Σβιντέρσκι και ο Γιόσιπ Μίσιτς, σημείωσαν τα γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Παναιτωλικού με 2-1, η οποία θα ξεχαστεί πολύ πιο γρήγορα από τις προσπάθειες των φιλάθλων να συνδεθούν στο PAOK TV που έδειξε τον αγώνα.
Η αγωνία ήταν πρωτόγνωρη για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα, στη χειρότερη περίπτωση έβρισκαν μια θέση στην πλησιέστερη καφετέρια και έβλεπαν εκεί την ομάδα τους. Τώρα τα πράγματα ήταν αλλιώς. Όποιος δεν πήγαινε στην Τούμπα, θα χρειαζόταν να... μιμηθεί τη Super League 1. Εισαγωγή τεχνολογίας στο πρωτάθλημα (VAR), εισαγωγή τεχνολογίας και στη θέαση ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού των νταμπλούχων Ελλάδας.
Το PAOK TV έκανε ντεμπούτο όπως και ο 'δικέφαλος του βορρά' στη νέα σεζόν. Με το δεξί, ως είθισται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δείχνοντας ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ το κέρδισε σχεδόν άκοπα με 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό. Το σκορ δεν μαρτυρά άνεση, όμως το βέβαιο είναι ότι οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα, εκ των οποίων 3 καινούργιοι στο βασικό σχήμα σε σχέση με την ήττα στη Μπρατισλάβα από τη Σλόβαν (Ντόουγκλας Αουγκούστο, Δημήτρης Λημνιός, Κάρολ Σβιντέρσκι), έφτασαν στο 'τρίποντο' πολύ πιο εύκολα από όσο οι φίλαθλοί του συλλόγου στην παρακολούθηση του αγώνα.
"Δεν με βάζει, ενώ πλήρωσα", "η σύνδεση κολλάει", "το live stream αργεί", ήταν μερικά από τα μηνύματα των φίλων του ΠΑΟΚ στα social media και στα διάφορα οπαδικά fora. Βροχή και οι λύσεις. "Σβήσε τα cookies και κάνε restart στο PC", "κλείσε το wi-fi από όλες τις συσκευές του χώρου, πλην εκείνης από όπου βλέπεις τον αγώνα". Εποχές που έζησε η Ελλάδα πριν από περίπου 20 χρόνια, με τις πρώτες pstn συνδέσεις για το διαδίκτυο, πλέον είχαν πάρει διαφορετική μορφή. "Ο γιος μου παίζει Fortnite, η κόρη μου βλέπει σειρά στο Netflix και πια δεν έχω καλή σύνδεση για να δω το παιχνίδι".
Το pay-per-view δεν είναι καινοτομία. Υφίσταται από το 1948, όταν μεταδόθηκε με αυτόν τον τρόπο ένας αγώνας πυγμαχίας στις ΗΠΑ. Μία τέτοια προσπάθεια στην εποχή του διαδικτύου για ελληνικό αθλητικό προϊόν, όμως, είναι πρωτοπόρος και ανήκει στην ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Προβλήματα υπήρχαν, αφού τα τηλέφωνα είχαν 'σπάσει' στην υπηρεσία που ήταν αρμόδια για τη μετάδοση, όμως όσα συνέβαιναν εκτός αγωνιστικού χώρου, εκτός γηπέδου καλύτερα, έμοιαζαν πιο ενδιαφέροντα από όσα συνέβαιναν στο χορτάρι.
Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, σαν να μην ήθελε να προδώσει το πραγματικό πρόσωπό του ενόψει της ρεβάνς με τη Σλόβαν την προσεχή Πέμπτη, όταν θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον του. Οι σέντρες του Δημήτρη Γιαννούλη από αριστερά ήταν ένα στοιχείο που ξεχώριζε από τον αγώνα και στο 27ο λεπτό, όσοι φίλοι της ομάδας είχαν καταφέρει να συνδεθούν με το PAOK TV, απόλαυσαν και το πρώτο γκολ της σεζόν, από τον Σβιντέρσκι. "Ο Σβιντέρσκι πέτυχε κι άλλο γκολ", εξήγησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αλλά σχολιαστής σε αυτό το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού του, Βιεϊρίνια, αναφερόμενος στο 'γκολ ζωής' του Πολωνού επιθετικού, που πανηγύρισε με την μπάλα στην κοιλιά, λόγω εγκυμοσύνης της συντρόφου του.
Όσο ο Λούις Κάστρο, ο έτερος Πορτογάλος προπονητής του αγώνα, δεν έβρισκε 'λαγό' στο καπέλο μιας εντελώς καινούργιας και νεανικής ομάδας (βασικός ο 18χρονος Γιώργος Λιάβας και ο 22χρονος Αλέξανδρος Μαλής), ο ΠΑΟΚ αισθανόταν ασφάλεια. Η είσοδος του Γιόσιπ Μίσιτς, ενός κεντρικού μέσου που από πέρυσι απέτυχε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των Πόντους Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Σέρζιο Ολιβέιρα, έφερε και το 2-0 στο 76ο λεπτό, δίνοντας το... σύνθημα για τη Σλόβαν. Το γκολ μείωσης του Ντάλσιο στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, που βρήκε τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μία επαγγελματική νίκη. Τόσο 'σβηστή' που οι περισσότερες από τις 14 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 7 εντός στόχου, πέρασαν απαρατήρητες από τις οθόνες των φίλων του. Και με 20 δευτερόλεπτα διαφορά, λόγω latency.
Θα κατακτήσει τη Super League 1 ο ΠΑΟΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο: