Ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη μεταγραφή πριν από τις μεταγραφές

Είναι 4 τα βασικά ερωτήματα που συνοδεύουν τον ΠΑΟΚ στην κατάρτιση του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο 'Δικέφαλος' έχει ένα σημαντικό αβαντάζ, έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη μεταγραφή του πριν κάνει μεταγραφές.

Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (2018-19)
Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ (2018-19) EUROKINISSI SPORTS

Η προεργασία για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ είναι σε εξέλιξη, οι άνθρωποι του νταμπλούχου Ελλάδας τσεκάρουν μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση του ρόστερ και τα ερωτήματα που συνοδεύουν τον 'Δικέφαλο' ενόψει της νέας σεζόν είναι συγκεκριμένα. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις κινήσεις του με ένα σημαντικό αβαντάζ: έχει ήδη πραγματοποιήσει την καλύτερη μεταγραφή του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

1. Η κατάσταση του Βιεϊρίνια

Δεν είναι μόνο τα κρίσιμα τέρματα που πέτυχε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ, ούτε το γεγονός της δεδομένης ποδοσφαιρικής αξίας του. Ακόμη κι αν πλέον λογίζεται ως αριστερός μπακ, ο Βιεϊρίνια είναι ακόμη ο ποδοσφαιριστής που επηρεάζει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι παράλληλα και ο φυσικός της ηγέτης, αυτός που δίνει το σύνθημα στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και στην ρουτίνα των προπονήσεων. Ο Πορτογάλος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος με την ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο ματς με την ΑΕΛ, κάτι που σημαίνει πως έχει πολύ δρόμο μπροστά του για την αποθεραπεία και την αποκατάσταση του, μέχρι να βρεθεί ξανά σε θέση να αγωνιστεί.

Ο Βιεϊρίνια διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και ο τρόπος που θα αντιδράσει ο οργανισμός του μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, είναι ένα ερώτημα. Θα επιστρέψει ο ίδιος; Θα είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης ο παίκτης που θα τον αντικαταστήσει στην ενδεκάδα μέχρι να δηλώσει ετοιμοπόλεμος; Ο 23χρονος μπακ είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, ωστόσο η πίεση στον ΠΑΟΚ είναι διαφορετική σε σχέση με τον Ατρόμητο. Θα προκύψει κάποια μεταγραφή στην θέση; Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την επόμενη σεζόν με ένα μεγάλο ερωτηματικό να συνοδεύει τον τρόπο που θα καλυφθεί η απώλεια του Βιεϊρίνια και σε ποια κατάσταση θα γυρίσει στη δράση ο Πορτογάλος.

2. Δύο από σοβαρό τραυματισμό και τέσσερις στον 'αέρα'

Ο Μαουρίσιο αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα τραυματισμού με τον Βιεϊρίνια, αν και η επιστροφή του Βραζιλιάνου υπολογίζεται για τον Σεπτέμβρη. Και εδώ το ερώτημα έχει να κάνει με την κατάσταση του παίκτη, μπαίνοντας ξανά στο χορτάρι. Ο Βέρνμπλουμ με την σειρά του αντιμετώπισε έναν επίσης σοβαρό τραυματισμό, όταν υπέστη ρήξη αχιλλείου τον περασμένο Δεκέμβρη. Ο Σουηδός έχει μπει σε ρυθμό προπονήσεων και μένει να φανεί σε ποιον βαθμό έχει επηρεαστεί από αυτήν την περιπέτεια, καθώς είναι 33 ετών. Στους Σάχοβ και Κάνιας ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει προσφορά ανανέωσης και περιμένει τις οριστικές τους απαντήσεις. Ο δανεισμός του Μίσιτς από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ολοκληρώνεται και τυπικά στις 30/06 (υπάρχει η δυνατότητα παραμονής για έναν ακόμη χρόνο). Ο δανεισμός του Ολιβέιρα από την Πόρτο, το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε πολύ να διατηρήσει τον 27χρονο χαφ στο ρόστερ του, αλλά η υπόθεση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη.

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από αναμέτρηση με τον Ατρόμητο
Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο MOTIONTEAM

Είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο ότι ο "Δικέφαλος" θα χρειαστεί παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού τώρα έχει δύο χαφ που προέρχονται από τραυματισμό και άλλους τέσσερις στον "αέρα". Το όνομα του Μπρούνο Κόστα, του 22χρονου χαφ της Πόρτο, έχει ήδη ακουστεί στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και αποτελεί επιλογή του Μάριο Μπράνκο. Την ίδια στιγμή φέρεται να υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Ίσμαελ Σίλβα.

3. Η αναζήτηση για 1 (+1) εξτρέμ

Ο Μπίσεσβαρ έγινε κατά συνθήκη ακραίος τη φετινή σεζόν, έστω κι αν ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Πρόσφερε 7 γκολ και 7 ασίστ ξεκινώντας τις προσπάθειες του από αυτή τη θέση (είχε συνολικά 10 γκολ και 10 ασίστ στη σεζόν) σε 25 περιπτώσεις. Ο Ζαμπά στην πρώτη του σεζόν με τα ασπρόμαυρα είχε 7 γκολ και 11 ασίστ, μπαίνοντας στο μάτι συλλόγων από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ενρίκε επέστρεψε τον Γενάρη στην Τούμπα και είχε θετική παρουσία ως το τέλος της σεζόν, έτσι θα δώσει την μάχη του για να είναι στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη μεταγραφή πριν από τις μεταγραφές
Μπίσεσβαρ και Βαρέλα πανηγυρίζουν το γκολ του Ολλανδού στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (Super League 2018-19) EUROKINISSI SPORTS

Έτσι, ο Λημνιός μοιάζει αυτή τη στιγμή ως ο μοναδικός σίγουρος "καθαρός" εξτρέμ ενόψει της νέας σεζόν. Επομένως για τον ΠΑΟΚ είναι ένα δεδομένο ότι αναζητά την ενίσχυση του για τα άκρα της επίθεσης. Και ανάλογα με τον ρόλο που αναμένεται να έχει τη νέα σεζόν ο Μπίσεσβαρ σε συνδυασμό με την παραμονή ή μη των Ενρίκε και Ζαμπά, ενδεχομένως ο 'Δικέφαλος' να αναζητήσει στην μεταγραφική περίοδο παραπάνω από έναν παίκτη για τις θέσεις των εξτρέμ. Ήδη υπάρχει κίνηση γύρω από την πιθανότητα επιστροφής του Γκάρι Ροντρίγκες στην Τούμπα.

4. Η επιβεβλημένη ανάγκη για φορ

Ο Άκπομ κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Πρίγιοβιτς, μετά την αποχώρηση του Σέρβου τον Γενάρη, και η αλήθεια είναι πως έκανε εξαιρετική δουλειά. Ολοκληρώνοντας την σεζόν με 8 γκολ και 5 ασίστ σε 1913 λεπτά συμμετοχής συνολικά. Τις προσπάθειες του Άγγλου φορ ενίσχυσε ο Σβιντέρσκι, που αποκτήθηκε στην διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από την Γιαγκελόνια.

Ο Πολωνός πρόλαβε να πετύχει 6 γκολ (μοιράζοντας και 2 ασίστ) σε 15 εμφανίσεις του, κάνοντας σαφές πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με μέλλον. Αντίθετα ο Καρέλης δεν ικανοποίησε στην διάρκεια της παρουσίας του στην Τούμπα και με την λήξη του δανεισμού του θα επιστρέψει στην Γκενκ. Ο Κουλούρης έβγαλε μάτια ως δανεικός στον Ατρόμητο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της Super League με 19 γκολ (και 25 συνολικά στη σεζόν), επιδόσεις που έφεραν υποψήφιους μνηστήρες στην πόρτα του "Δικεφάλου". Σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έχει ήδη προκύψει για τον Σβιντέρσκι από το εξωτερικό, η ανάγκη για ενίσχυση στην θέση του φορ φαντάζει επιβεβλημένη για τον ΠΑΟΚ.

5. Ο λόγος για να κοιμάται ήσυχος

Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα βασικά ερωτήματα για τη νέα σεζόν, έχει όμως και έναν καλό λόγο για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ο 'Δικέφαλος' είχε ως μεγάλο του όπλο την αμυντική λειτουργία στην πορεία προς το νταμπλ, διαθέτοντας το καλύτερο δίδυμο στόπερ της περιόδου. Βαρέλα (44 συμ., 3842', 3 γκολ, 4 ασίστ φέτος) και Κρέσπο (49 συμ., 4249', 1 γκολ, 1 ασίστ φέτος) έχουν χημεία, προσφέροντας ηρεμία στην υπόλοιπη ομάδα, καθώς σπάνια θα την βάλουν σε... περιπέτειες. Ο Πορτογάλος (διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι) στόπερ βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ εδώ και μήνες, καθώς το καλοκαίρι το συμβόλαιο του εξέπνεε. Και πάνω που όλα έδειχναν ότι ο Βαρέλα θα ψάξει αλλού την τύχη του και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να βγει στην γύρα για παίκτη, τελικά έγινε η μεγάλη ανατροπή και ο 31χρονος παρέμεινε κάτοικος Τούμπας.

Μια εξέλιξη που γλίτωσε τον Λουτσέσκου από μπελάδες, αφού ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ έβρισκε θεωρητικά καλύτερο παίκτη από τον Βαρέλα, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι σίγουρος πως αυτός θα είχε προσφορά ανάλογη με αυτήν του στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι. Με τον Βιεϊρίνια να είναι "off" στο πρώτο μισό της σεζόν, ο 'Δικέφαλος' θα έχανε τα 2/4 της άμυνας του και έναν ακόμη παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά μετά τον αρχηγό του. Τίποτε από αυτά δεν ανησυχεί πλέον τον Ρουμάνο τεχνικό και τους συνεργάτες του, αφού ο Βαρέλα υπέγραψε ως το 2022. Και ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη μεταγραφή του πριν ξεκινήσει να κάνει μεταγραφές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK