Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήγαν τη λίγκα στα δικαστήρια!
Στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον της Super League προσέφυγαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, ζητώντας την ακύρωση της διάταξης που "πέρασε" πρόσφατα στο καταστατικό του ο συνεταιρισμός, περί ποινών στις ΠΑΕ που τον δυσφημούν. Αντιδρά η λίγκα! Επικίνδυνη για τις δύο ΠΑΕ η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Την Πέμπτη 28/11, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29/10.
Θυμίζουμε ότι με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της λίγκας, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.
Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που ζητούν ακύρωση της διάταξης, έχουν προσφύγει με κοινό δικόγραφο, ενώ η υπόθεση πήρε δικάσιμο για τις 6 Φεβρουαρίου.
Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της Super League, που θα εκφραστεί πιθανότατα με ανακοίνωση η οποία θα εκδοθεί εντός της ημέρας και αφού μελετηθεί το δικόγραφο.
Αυτό που πρέπει κυρίως να επισημανθεί, είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ με την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, κάτι που βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ δεν επιτρέπεται. Όπως είναι γνωστό, τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της λίγκας τις κρίνει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια προβλέπει συγκεκριμένη ποινή για τις ομάδες, βάσει του άρθρου 35 παρ. 2α): " Ομάδα που ασκεί προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση ".
Στην προσφυγή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αναφέρεται πως η επίμαχη διάταξη είναι αυθαίρετη και πως " αντιτίθεται κατάφωρα στο νόμο και το καταστατικό, θέτει σε κίνδυνο το κύρος της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος και το καθήκον πίστεως και αλληλεγγύης εντός του συνεταιρισμού".