Οικονομικό αδιέξοδο στην Μπαρτσελόνα, μάχη με τον χρόνο λόγω της έλλειψης 100 εκατομμυρίων στον προϋπολογισμό

Η Μπαρτσελόνα δίνει μάχη με τον χρόνο, με την ίδια να χρειάζεται να αποταμιεύσει το τεράστιο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα προς την οικονομική σταθερότητα.

Joan Laporta, Barcelona FC President, takes his place in the stands for the Spanish La Liga soccer match between Cadiz and Barcelona in Cadiz, Spain, Saturday, April 13, 2024. (AP Photo/Jose Breton)
(AP Photo/Jose Breton) AP

Τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα έχουν δημιουργήσει ένα ασύμφορο κλίμα εντός της ομάδας, με τον Τζοάν Λαπόρτα να προσπαθεί να φέρει εις πέρας την υπόσχεσή του περί ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας. Βέβαια, οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα με τον σύλλογο να χρειάζεται άμεση εισροή 100 εκατομμυρίων στα ταμεία έχοντας παράλληλα περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουνίου από την La Liga.

Οι "Μπλαουγκράνα" θέλουν να εξασφαλίσουν την ικανότητα να λειτουργούν στο μεταγραφικό παζάρι στο πλαίσιο της κλίμακας 1:1, δηλαδή να επιτρέπεται η αγορά ποδοσφαιριστών με ένα ποσό ίσο με εκείνο των πωλήσεων. Αυτή η κλίμακα θα πρόσφερε μία μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία και θα αποτελούσε ένα βήμα προς προς τον στόχο της σταθερότητα που θέλει να επαναφέρει ο Λαπόρτα, όμως τα δεδομένα δεν είναι με το μέρος των Καταλανών.

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων προκύπτει λόγω της κίνησης του Λαπόρτα να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα μελλοντικά έσοδα από την πώληση του 49% του οπτικοακουστικού τμήματος του συλλόγου γνωστό ως Barca Media. Υπήρξε συμφωνία με το γερμανικό επενδυτικό fund ονόματι Libero για την παροχή 40 εκατομμυρίων από τα 100 απαιτούμενα εκατομμύρια πριν από τον Ιανουάριο, αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν καταβάλλει το ποσό και υπάρχει φόβος πως αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Η Μπαρτσελόνα έχει καταθέσει μήνυση προκειμένου σε περίπτωση δικαίωσης να επικυρωθεί ο προϋπολογισμός, με την προϋπόθεση πως θα καταβληθεί το ποσό σε δεύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά, αν η La Liga δεν συμφωνήσει, τότε τα 40 εκατομμύρια θα προστεθούν αναδρομικά στο ήδη τεράστιο χρέος της ομάδας.

Από τον σύλλογο διαβεβαιώνουν ήδη ότι αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο πριν από τις 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί το όνομα ενός επενδυτή που θα αναλάβει μέρος αυτού του ποσού και θα ενταχθεί στην Barça Media. Μάλιστα, η πλευρά των Καταλανών υποστηρίζει πως το υπόλοιπο ακάλυπτο ποσό θα διευθετηθεί προτού λήξει η προθεσμία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK