Οι Top-10 εφιαλτικές στιγμές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Τεν Χαχ στον πάγκο

Ο Τεν Χαχ αποτελεί πλέον παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί επί των ημερών του να κατακτήθηκε το FA Cup, ωστόσο υπήρξαν συγχρόνως ορισμένες στιγμές που άπαντες στον σύλλογο επιθυμούν γρήγορα να ξεχάσουν.

Οι Top-10 εφιαλτικές στιγμές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Τεν Χαχ στον πάγκο
Τεν Χαχ, Ράσφορντ, Φερνάντες (AP PHOTOS)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τον Τεν Χαχ έπειτα από δύο έτη και τρεις μήνες παρουσίας του Ολλανδού στο Ολντ Τράφορντ.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, προέκυψαν πολλά αναπάντεχα αποτελέσματα σε Αγγλία και Ευρώπη, ωστόσο ορισμένα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε εφιάλτες, οι οποίοι στοίχειωσαν τους φιλάθλους των "Κόκκινων Διαβόλων", επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της διοίκησης για το μέλλον του πρώην πλέον προπονητή της.

1) Μπρέντφορντ 4-0 Μαν. Γιουνάιτεντ - 13 Αυγούστου 2022

Αφού η αισιοδοξία πριν από την έναρξη της σεζόν γύρω από την άφιξη του Τεν Χαχ είχε ξεφουσκώσει μετά την ήττα της πρεμιέρας στην έδρα της Μπράιτον, η ομάδα γνώρισε στη συνέχεια μια συντριπτική ήττα από την Μπρέντφορντ.

Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" δέχθηκαν τα πρώτα δύο τέρματα λόγω δύο λαθών του Νταβίντ ντε Χέα, ο οποίος άφησε να περάσει η μπάλα από τα χέρια του έπειτα από σουτ ένα σουτ του Τζος Ντασίλβα και στη συνέχεια χάρισε το δεύτερο στον Ματίας Γένσεν, με κακή μεταβίβαση στον Έρικσεν έξω από την περιοχή του που οδήγησε σε λάθος για το 2-0. Με την άμυνα της Μάντσεστερ να μοιάζει παιδική χαρά, οι σφήκες πέτυχαν δύο επιπλέον γκολ δίνοντας προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων μετά από μόλις 35 λεπτά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας μία από τις λίγες του συμμετοχές πριν εγκαταλείψει τον σύλλογο τον Νοέμβριο, αρνήθηκε να χαιρετήσει τους φιλάθλους, καθώς αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο. Η ήττα σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν μετά από 30 χρόνια, αλλά αυτή δεν ήταν μια οποιαδήποτε ήττα. Ήταν μια από τις χειρότερες εκτός έδρας εμφανίσεις του συλλόγου στην Premier League, απέναντι σε μια ομάδα που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της στις χαμηλότερες κατηγορίες.

2) Μαν. Σίτι 6-3 Μαν. Γιουνάιτεντ - 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Τεν Χαχ έκανε το χειρότερο "ντεμπούτο" στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, αφού η ομάδα του έγινε θήραμα του θηρευτή Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός, δεν απογοήτευσε. Πέτυχε χατ-τρικ και πήρε δύο ασίστ, ενώ ο Φιλ Φόντεν πέτυχε επίσης τρία γκολ.

Η Σίτι έμοιαζε έτοιμη να επαναλάβει το 6-1 ξανά μετά από 11 χρόνια, μέχρι που ο Άντονι Μαρσιάλ χτύπησε δύο φορές για να κάνει το αποτέλεσμα ελαφρώς πιο αξιοπρεπές.

Πολλοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν ήταν εκεί για να δουν τα δύο τελευταία γκολ, καθώς είχαν ήδη αποχωρήσει νωρίς, αφήνοντας μια θάλασσα από άδειες μπλε θέσεις στο Έτιχαντ.

3) Μαν. Γιουνάιτεντ 0-3 Μπόρνμουθ - 3 Ιανουαρίου 2023

Πάνω που η Γιουνάιτεντ πίστευε ότι γύρισε σελίδα την περασμένη σεζόν μετά τη νίκη επί της Τσέλσι, επέστρεψε στη χειρότερη εκδοχή του εαυτού της και στο επόμενο βήμα της εκτροχιάστηκε από την Μπόρνμουθ, η οποία δεν είχε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν στο Ολντ Τράφορντ.

Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" έδειχναν ασταθείς από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Ντομινίκ Σολάνκε άνοιξε το σκορ, αλλά και την όρεξη της ομάδας του, η οποία μύρισε αίμα και χτύπησε άλλες δύο φορές.

Ο Μπρούνο Φερνάντες παραδέχτηκε ότι η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ εφησυχασμένη απέναντι στα "κεράσια": "'Οταν παίζεις με ομάδες όπως η Μπόρνμουθ, που είναι πραγματικά επιθετικές και παίζουν μπροστά, και νομίζεις ότι θα είναι εύκολο, έχεις τέτοιου είδους αποτελέσματα".

4) Σεβίλλη 3-0 Μαν. Γιουνάιτεντ - 20 Απριλίου 2023

Η Γιουνάιτεντ ήταν αήττητη στα τρία ταξίδια της στην Ισπανία την περίοδο 2022-23, αλλά σκόνταψε πάνω στη Σεβίλλη, τη βασίλισσα του Europa League. Η Σεβίλλη συνέτριψε τη Γιουνάιτεντ με στοχευμένο πρέσινγκ και ο Ντε Χέα για άλλη μία φορά άφησε ξεκρέμαστη την ομάδα του με την γενικότερη εμφάνισή του.

Μια λάθος μπαλιά από τον τερματοφύλακα στον Χάρι Μαγκουάιρ επέτρεψε στον Εν-Νεσίρι να σκοράρει το πρώτο γκολ, ενώ ο Ντε Χέα πιάστηκε άσχημα εκτός θέσης για το δεύτερο γκολ. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα για τον Ισπανό, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά μια μακρινή μπάλα, στέλνοντάς την κατευθείαν στα πόδια του Εν-Νεσίρι...

Μπορεί στη συνέχεια να κατέκτησε το Europa League για έβδομη φορά η Σεβίλλη, ωστόσο δεν ήταν καθόλου καλή εκείνη τη σεζόν, αφού έδινε μάχη με τον υποβιβασμό και οι αλλαγές προπονητών ήταν ένα πολύ συχνό φαινόμενο.

5) Λίβερπουλ 7-0 Μαν. Γιουνάιτεντ - 5 Μαΐου 2023

Μετά την κατάκτηση του Carabao Cup και τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αισθάνονταν σίγουροι για την πρώτη νίκη στο Άνφιλντ από το 2016. Αντ' αυτού, έγιναν μάρτυρες μίας ήττας που θα μείνει στην ιστορία.

Παραδόξως, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πραγματικά δυνατά το παιχνίδι, αλλά όλα άλλαξαν όταν ο Χάκπο ανέλαβε δράση λίγο πριν από το ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα, οι Κόκκινοι Διάβολοι απλά κατέρρευσαν.

Οι Χάκπο, Νούνιες και Σαλάχ σκόραραν όλοι δύο φορές, ενώ ο Φιρμίνο ολοκλήρωσε τη συντριβή, σφραγίζοντας την πιο βαριά ήττα της Γιουνάιτεντ από το 1931...

6) Τσέλσι 4-3 Μαν. Γιουνάιτεντ - 4 Απριλίου 2024

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ είχε βρεθεί δύο γκολ πίσω στο σκορ και στη συνέχεια προηγήθηκε με 3-2, για να ακυρώσει όλη την καλή της δουλειά, σβήνοντας και πάλι στις καθυστερήσεις.

Ένα αδέξιο φάουλ του Νταλότ χάρισε στον Κόουλ Πάλμερ ένα πέναλτι το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα σκόραρε ξανά, αφού αρκετοί αμυντικοί της Γιουνάιτεντ δεν πήγαν να μπλοκάρουν το σουτ του.

7) Μαν. Γιουνάιτεντ 3-3 Κόβεντρι Σίτι - 21 Απριλίου 2024

Πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση που η ομάδα που είχε φτάσει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας αισθάνθηκε χειρότερα από την ομάδα που είχε χάσει τον ημιτελικό. Ακόμα και μετά την κάκιστη σεζόν της σε όλα τα επίπεδα, η Γιουνάιτεντ αναμενόταν να είναι σε θέση να κερδίσει την Κόβεντρι, η οποία μόλις το 2018 βρισκόταν στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και τα κατάφερνε εύκολα, προηγήθηκε με 3-0 20 λεπτά πριν το τέλος, μέχρι που άφησε το πόδι της να γλιστρήσει από το πεντάλ και επέτρεψε στην ομάδα της Championship να αγγίξει μια εκπληκτική ανατροπή. Η Κόβεντρι πίστεψε στη νίκη, όμως η Γιουνάιτεντ κέρδισε τελικά στα πέναλτι.

Άπαντες στον σύλλογο του Μάντσεστερ, με εξαίρεση τον Αντονι που πανηγύρισε έντονα για κάποιο λόγο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κάζο που είχαν μόλις αποφύγει, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρόκριση δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα.

8) Κρίσταλ Πάλας 4-0 Μαν. Γιουνάιτεντ - 6 Μαΐου 2024

Προς υπεράσπιση του Τεν Χαχ, ο πάγκος των αναπληρωματικών περιελάμβανε πέντε άπειρους εφήβους και δύο τερματοφύλακες. Η αμυντική τετράδα απαρτίζονταν από έναν δεξιό αμυντικό που έπαιζε αριστερό μπακ και το 14ο διαφορετικό ζευγάρι κεντρικών αμυντικών της σεζόν - ο ένας από τους οποίους ήταν μέσος και ο άλλος ήταν ο 36χρονος τότε Έβανς, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε αγώνα λόγω τραυματισμού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αλλά ακόμη και με δεδομένη την αυτοσχέδια ενδεκάδα, η Γιουνάιτεντ υπέπεσε σε βασικά λάθη, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση. Ήταν η πιο βαριά ήττα της σεζόν και είδε τη Γιουνάιτεντ να σημειώνει ανεπιθύμητο ρεκόρ 13 ηττών στην Premier League σε μία σεζόν.

9) Μαν. Γιουνάιτεντ 0-3 Λίβερπουλ - 2 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ, ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε εκ νέου την κυριαρχία της Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ.

Ο Κασεμίρο υπέπεσε σε δύο αποτρόπαια λάθη στα πρώτα 45 λεπτά, προτού αντικατασταθεί από τον Τεν Χαγκ στην ανάπαυλα. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" δεν ήταν πολύ καλύτεροι ούτε στο δεύτερο μέρος. Κάθε παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν απέδωσε τα στοιχειώδη, ενώ ήταν πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς ποια ήταν η τακτική προσέγγιση του Τεν Χαχ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

10) Μαν. Γιουνάιτεντ 0-3 Τότεναμ - 29 Σεπτεμβρίου 2024

Ο τόνος σε αυτή την αναμέτρηση δόθηκε με λιγότερο από τρία λεπτά στο ρολόι, όταν δηλαδή ξεκίνησε ο χορός των γκολ. Έλειψε η επιθυμία από του παίκτες του Τεν Χαχ, οι οποίοι επέτρεψαν στους Λονδρέζους -δίχως στάλα εγωισμού- να τους δέσουν χειροπόδαρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο του Ποστέκογλου παρήγαγε 4,59 expected goals, επομένως το τελικό σκορ μάλλον μοιάζει να ήταν το best case scenario που λένε και οι Άγγλοι...

Διαβάστε περισσότερα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα καζάνι που βράζει, του οποίου το καπάκι είναι σφραγισμένο

Ο Γιαμάλ πανηγύρισε αλά Ρονάλντο μέσα στο Μπερναμπέου

News 24/7

24MEDIA NETWORK