Οι Σαουδάραβες στοχεύουν σε μεγαλύτερο κλαμπ από την Νιουκάστλ: Τεράστια τα ονόματα που έχουν δει το φως

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αγγλία η Σαουδική Αραβία στοχεύει σε κάτι μεγαλύτερο από την Νιουκάστλ το επόμενο διάστημα.

Saudi Arabian Crown Prince Mohammed bin Salman Al Saud attends Partnership for Global Infrastructure and Investment event on the day of the G20 summit in New Delhi, India, Sept. 9, 2023. (AP Photo/Evelyn Hockstein, Pool)
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν AP PHOTO/EVELYN HOCKSTEIN

Η Σαουδική Αραβία δεν στοχεύει απλά στην ανάπτυξη του εγχώριου ποδοσφαίρου, αλλά και στην επέκταση στο συγκεκριμένο κλάδο και στην Ευρώπη. Η πρώτη κίνηση πραγματοποιήθηκε από καιρό με την απόκτηση της Νιουκάστλ, αλλά οι καρακάξες δεν φτιάχνουν... εξώφυλλα.

Σύμφωνα με την Independent, λοιπόν, οι αρμόδιοι από την Σαουδική Αραβία στοχεύουν στην απόκτηση άλλης ομάδας. Μάλιστα, βάσει φημών κυκλοφόρησαν και τρία ονόματα τα οποία είναι τα εξής: Η Λίβερπουλ που στο παρελθόν είχε βγει προς πώληση, η Τσέλσι στην οποία τα αφεντικά δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και η Μπαρτσελόνα που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα.

Φυσικά για να πράξουν κάτι τέτοιο οι Σαουδάραβες οφείλουν να ξεπεράσουν εμπόδια που αφορούν την ιδιοκτησία δύο ομάδων, τη γραφειοκρατία και την FIFA. Επίσης, το τελευταία διάστημα διαρρέουν διάφορα σενάρια όσον αφορά την εξαγορά της Νιουκάστλ και αν παραβιάστηκαν κανονισμοί ιδιοκτησίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK