ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι “Ιούδες” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έπαιζαν υπέροχα…

Οι μεταγραφές από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και τούμπαλιν θεωρήθηκαν και εξακολουθούν να θεωρούνται "προδοσίες". Ήταν πράγματι έτσι; Το Contra.gr καταγράφει όλες εκείνες τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που με τη μεταγραφική επιλογή τους μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Οι “Ιούδες” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έπαιζαν υπέροχα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ

Κόκκινος ως το μεδούλι, πράσινος από σπόντα

Η Ελλάδα του 1978, όταν το ποδόσφαιρο ήταν ακόμη τύποις ερασιτεχνικό, δεν είχε συνηθίσει σε αθλητικές “προδοσίες” και πολύκροτες μεταγραφές όπως αυτή του Γιώργου Δεληκάρη. Εδώ που τα λέμε τη συγκεκριμένη μετακίνηση δεν την αποδέχθηκε ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Και όμως, το καλοκαίρι του 1978 ήταν η δική του απόφαση που έβαλε φωτιά στα τόπια, ένα χρόνο πριν από το πρωτάθλημα γίνει αμιγώς επαγγελματικό.

Ο Δεληκάρης για τον Ολυμπιακό και τους.. .απανταχού Ολυμπιακούς δεν ήταν ένας απλός παίκτης. Ήταν το φτωχό παιδί από τον Πειραιά που έκανε πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Πειραιωτών. Να παίξουν για τη μεγάλη ομάδα της πόλης, τον Ολυμπιακό, και να γίνουν αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο του.

eurokinissi

Για εννιά χρόνια ο πρώην παίκτης του Αργοναύτη ζωγράφιζε με την παλέτα του εντυπωσιακούς ποδοσφαιρικούς πίνακες στο Καραϊσκάκης και στα άλλα γήπεδα της χώρας. Όταν το 1975 είχε προσωρινά θέσει εαυτόν εκτός, ο κόσμος πήρε το μέρος του. Αλλά όχι και το 1978.

Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία που έκανε το δρομολόγιο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η μεταγραφή στοίχισε 4.600.000 δραχμές και την… ψυχική ηρεμία του ποδοσφαιριστή, του μεγάλου αστέρα της εποχής. Με την ιδέα ότι φοράει πλέον τη φανέλα με το τριφύλλι δεν συμβιβάστηκε ουσιαστικά ποτέ.

Γι’ αυτό τον Οκτώβριο του 1981 είπε “μέχρι εδώ” και αποσύρθηκε από τα ποδοσφαιρικά εγκόσμια. Αποτραβήχτηκε από όλους και όλα. Και όταν το 2005 πια, εμφανίστηκε στην μπουτίκ του Ολυμπιακού για να υπογράψει αυτόγραφα, εξομολογήθηκε αυτό που όλοι είχαν υποψιαστεί. Ο,τι θα πεθάνει Ολυμπιακός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ

Ο αγαπημένος των Παναθηναϊκών

Αυτό που συνέβη με την περίπτωση του Γιάννη Κυράστα δεν έχει παρατηρηθεί ξανά σε περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπαιξε και στους δύο αιωνίους αντιπάλους. Μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έπαιξε στην πρώτη ομάδα των “ερυθρόλευκων” για εννέα χρόνια αλλά στις συνειδήσεις των φιλάθλων πέρασε ως ο αγαπημένος παίκτης του οργανισμού του Παναθηναϊκού.

Τι, άραγε, είχε συμβεί; Το 1981 ο αείμνηστος Κυράστας, μαζί με τον Μάικ Γαλάκο, αποτέλεσαν τις πρώτες “αρπαγές” του Γιάννη Βαρδινογιάννη από τον Ολυμπιακό (θα επακολουθούσαν και άλλες). Και ενώ στον Παναθηναϊκό έπαιξε μόνο πέντε χρόνια, μέχρι τον Νοέμβρη του 1986, κατάφερε να δεθεί σε απίστευτο βαθμό με το σύλλογο και να γίνει ένα από τα… τοτέμ της σύγχρονης ιστορίας του.

eurokinissi

Κατέκτησε με τους “πράσινους” 2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, μα πάνω απ’ όλα κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό. Σχεδόν όλους τους τίτλους του με τους “πράσινους” τους κέρδισε ως αρχηγός, ενώ με το περιβραχιόνιο στο χέρι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985.

Ο μύθος του συμπληρώθηκε όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ως προπονητής, το 1999. Αν και η επιλογή είχε χαρακτηρισθεί από τον Τύπο ως “λευκή πετσέτα του Βαρδινογιάννη” (χαρακτηριστικό το εξώφυλλο της εφημερίδας “Φίλαθλος”), εκείνος με την εκπληκτική δουλειά του δημιούργησε έναν τρομερό Παναθηναϊκό, που όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει τίτλους, ίσως όχι μόνο αγωνιστικούς λόγους.

Στη δεύτερη προπονητική θητεία του οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε φοβερές νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μία εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ έβαλε τους τίτλους τέλους στην προπονητική καριέρα του. Προτίμησε να πάει για ψάρεμα και να αποσυρθεί, πικραμένος από το γεγονός ότι το παρασκήνιο τον πολέμησε λυσσαλέα. Την Πρωταπριλιά του 2004 άφησε την τελευταία του πνοή και το πράσινο νταμπλ εκείνης της σεζόν αφιερώθηκε στον Γιάννη Κυράστα “για να φτάσει ως τα άστρα”.

ΜΑΪΚ ΓΑΛΑΚΟΣ

Μανιάτης, Πειραιώτης και … Παναθηναϊκός

Πειραιώτης, έπαιξε στον Ολυμπιακό μέσω… Γερμανίας και Καλαμάτας για να βρεθεί στον Παναθηναϊκό το 1981 και να μείνει στους “πράσινους” από διάφορα πόστα μέχρι το 2002! Σας μπερδέψαμε; Δεν φταίμε, η ίδια η ζωή του Μάικ Γαλάκου είναι μπερδεμένη. Γιατί ναι μεν μπορεί να γεννήθηκε στον Πειραιά, το ποδοσφαιρικό του όμως ταλέντο αναπτύχθηκε στη Γερμανία, όπου μετανάστευσε μαζί με τους Μανιάτες γονείς του τη δεκαετία του ’50, ενώ ο ίδιος κέρδισε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό μέσα από τη συμμετοχή του σε φιλικό παιχνίδι της Καλαμάτας με τους “ερυθρόλευκους” ένα καλοκαίρι που… παραθέριζε στη Μάνη.

Το 1981 η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη δημιούργησε σάλο μεγαλύτερο και από αυτήν του Κυράστα. Ο αείμνηστος ήταν βλέπετε αμυντικός ενώ ο Γαλάκος ένας βιρτουόζος επιθετικός και γκολτζής.

eurokinissi

Με τον Παναθηναϊκό άργησε να πάρει πρωτάθλημα, αυτό ήρθε κάτω από τις οδηγίες του Γιάτσεκ Γκμοχ μόλις το 1984, αλλά και στη Λεωφόρο κατάφερε να αφήσει έντονο το ποδοσφαιρικό αποτύπωμα.

Η μεγάλη του προσφορά όμως στον Παναθηναϊκό δεν έγινε μέσα στο χορτάρι αλλά εκτός αυτού. Εκπαιδευόμενος στη Γερμανία, ο Γαλάκος απέκτησε προσόντα προπονητή ακαδημιών που θα τα ζήλευαν πολλοί Έλληνες προπονητές ακόμα και τώρα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη της πράσινης ακαδημίας είναι πραγματικά ανεκτίμητη ενώ πολύτιμες υπηρεσίες προσέφερε και σαν μέλος του τεχνικού τιμ της πρώτης ομάδας δίπλα στους Δανιήλ, Ρότσα και Οσιμ.

Στις συνειδήσεις των φιλάθλων έχει πλέον καθιερωθεί ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου που συνδέθηκε περισσότερο με τον Παναθηναϊκό παρά με τον Ολυμπιακό.

ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ

Φάντομ και στη μεταγραφή

Αν πραγματικά υπάρχει μετακίνηση Έλληνα ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό που έγινε σίριαλ, αυτή έχει να κάνει κυρίως με την περίπτωση του Νίκου Σαργκάνη. Και αυτό είναι πολύ εύκολα εξηγήσιμο.

Όταν το καλοκαίρι του 1985 το “Φάντομ” πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το Ρέντη και να μετακινηθεί στην Παιανία, ήταν ήδη ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, ο βασικός πορτιέρε της Εθνικής, αλλά και ένας ποδοσφαιρικός σόουμαν που, παρά τη θέση του, σκόραρε κιόλας. Ένας σταρ κοντολογίς.

Τον κάλεσε ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς και του κατέθεσε την πρότασή του για την ανανέωση του συμβολαίου. Ήταν πολύ χαμηλή σύμφωνα με την εκτίμηση του Σαργκάνη ο οποίος, αν και στο συναίσθημα ήταν Ολυμπιακός, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό.

eurokinissi

Με τη μεταγραφή του, ο ήδη πανίσχυρος Παναθηναϊκός έγινε απόλυτος κυρίαρχος. Τη σεζόν 1985-1986 το ρόστερ των “πράσινων” αριθμούσε 12 Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι να απορεί κανείς ότι η ομάδα εκείνη τη σεζόν έκανε σχεδόν περπατώντας το νταμπλ.

Η πολύ μεγάλη σκηνή όμως στις σχέσεις Παναθηναϊκού-Σαργκάνη-Ολυμπιακού παίχθηκε στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ των δύο το 1988. Σ’ αυτό το ματς το “Φάντομ” έπιασε δύο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα και διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες ότι είχε “στηθεί” από τον Γιώργο Κοσκωτά. Έμεινε δε στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία η φράση του “τους τα έβαλα στον κ..λο πρόεδρε” που ξεστόμισε απευθυνόμενος στον Γιώργο Βαρδινογιάννη!

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η βρώμικη πρόταση είχε γίνει και ότι ο Σαργκάνης την απέκρουσε. Πάντως ακόμα και σήμερα ο καλύτερος, κατά πολλούς, τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνει απερίφραστα Ολυμπιακός.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ

Τον προξένεψε ο Κυράστας

Οπως διαβάσατε και πιο πάνω, στην περίπτωση του Νίκου Σαργκάνη, το καλοκαίρι του 1985 δεν ήταν μία καλή εποχή για τον Ολυμπιακό. Τα εξιστόρησε ο ίδιος ο Νίκος Βαμβακούλας, αυτή η τρομερά cult φιγούρα των γηπέδων μας, στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Sport24.gr και τον Πάνο Βόγλη. Ουσιαστικά ο Νταϊφάς προέτρεψε τον Βαμβακούλα να πάει στον Παναθηναϊκό αφού “δεν υπήρχε φράγκο” για ανανεώσεις.

Πήγε, λοιπόν, και ο Νίκος παρέα με τον Σαργκάνη και με προξενητή μάλιστα τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα ο οποίος είχε κάνει το ίδιο δρομολόγιο το 1981. Πήγε για ένα χρόνο ο Βαμβακούλας στον Παναθηναϊκό με την προοπτική να επιστρέψει στον Ολυμπιακό (όπως του είχε υποσχεθεί ο Νταϊφάς),τελικά όμως παρέμεινε για πέντε χρόνια στο “τριφύλλι”.

eurokinissi

Στον τελικό του 1988 μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έπιασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή δίνοντας πέναλτι στους “ερυθρόλευκους”, κίνηση που από πολλούς παρεξηγήθηκε λόγω και του περίεργου κλίματος εκείνης της περιόδου, όμως ο ίδιος πανηγύρισε ίσως πιο έξαλλα από όλους την κατάκτηση εκείνου του τίτλου από τους πράσινους.

Δεν θα ξεχάσει, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και την προτροπή του όταν τον πλησίασε για τον Παναθηναϊκό να είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με την ομάδα του μέχρι να υπογράψει. Υπέγραψε παίρνοντας 18 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 58 χιλιάδες ευρώ σημερινά χρήματα. Άλλες εποχές…

ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Η μεταγραφή του ματαίωσε διοργάνωση

Το 1990 δεν ήταν 1981, ούτε καν 1985. Τα πράγματα είχαν σοβαρέψει επικίνδυνα, ο χουλιγκανισμός γιγαντωνόταν, η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό χτυπούσε πλέον κόκκινο! Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πάντως δεν δίστασε ούτε τότε και έναν από τους καλύτερους παίκτες των “ερυθρόλευκων” τον έντυσε στα πράσινα, ήταν ο Στράτος Αποστολάκης!

Ξέσπασε σάλος. Τα πρωτοσέλιδα οργής και μίσους έδιναν και έπαιρναν και η ΕΠΟ, πανικόβλητη και φοβούμενη τα χειρότερα, ματαίωσε τον τελικό του Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και του Κυπελλούχου Ολυμπιακού.

Όπως όμως συμβαίνει σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, το σύμπαν συνωμότησε εναντίον όλων… Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος και έβγαλε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκης με το καλημέρα.

eurokinissi

Ο Αποστολάκης ήταν βασικός από τον Βασίλη Δανιήλ και κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα το φαληρικό στάδιο δονούταν. Ήρθε και εκείνο το μαρκάρισμα του Τάσου Μητρόπουλου στο κέντρο του γηπέδου που σήκωσε στον αέρα το “τούρμπο” το οποίο πανηγυρίστηκε σαν γκολ από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Τελικά, ο χρόνος σιγά-σιγά τα γιάτρεψε όλα και ο Στράτος Αποστολάκης έκανε μία θαυμάσια καριέρα στον Παναθηναϊκό μετρώντας τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και συμμετοχή στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996. Τους πράσινους μάλιστα τους υπηρέτησε και ως μέλος του τεχνικού τιμ από το 1999 έως το 2002, όντας και πρώτος προπονητής στο περίφημο 1-4 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για το Κύπελλο.

ΚΡΙΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Κόντρα στο ρεύμα

Μέχρι στιγμής σας έχουμε γράψει για ποδοσφαιριστές που φόρεσαν πρώτη τη φανέλα του Ολυμπιακού και εν συνεχεία πήραν μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Ο Κρις Καλαντζής μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν ο πρώτος που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο στα χρόνια του επαγγελματισμού,γεγονός που από μόνο του τον κατατάσσει στους πρωτοπόρους του ποδοσφαίρου μας.

Μάλιστα, ο Ελληνοαυστραλός αριστερός μπακ-χαφ επιχείρησε το μεγάλο άλμα όχι καλοκαίρι, όπως όλοι οι προηγούμενοι, αλλά Δεκέμβρη δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερο σασπένς στη μεταγραφή.

Ήταν Δεκέμβρης του 1992 και ο Παναθηναϊκός αποκτούσε από τη Δόξα Δράμας τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους για την επίθεση, αλλά και τον Κώστα Καπουράνη για το αριστερό πλευρό της άμυνας.

ΑΕΚ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-2-133 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1993-94 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2 eurokinissi

Το “καγκουρό” προφανώς περίσσευε στο πράσινο ρόστερ και κατηφόρισε στον Πειραιά, όπου με το καλημέρα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό σε εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (και βοήθησε έτσι την πρώην ομάδα του να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία).

Σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν έρχεται και το πιο θεαματικό γκολ της καριέρας του με σουτ στην κίνηση που στέλνει την μπάλα στο απέναντι παράθυρο του Βάντσικ. Ήταν μία πρώτη εκδίκηση του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό για τις αρπαγές των προηγούμενων χρόνων.

ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά

Μία άκρως ιδιάζουσα περίπτωση. Οι νεότεροι δεν μπορούν, δυστυχώς ή ευτυχώς, να την καταλάβουν. Όμως το ότι ο Μητρόπουλος φόρεσε τελικά τη φανέλα του Παναθηναϊκού (με ενδιάμεσο σταθμό δύο χρόνων την ΑΕΚ μετά την πολύχρονη καριέρα του στον Ολυμπιακό) είναι γεγονός κοσμοϊστορικό.

Ο “Ράμπο” έχτισε το μύθο του στους “ερυθρόλευκους” και μέσα από τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό. Πάντα πρώτος στα ντέρμπι, ζούσε και ανέπνεε για τα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο, κόντρα την οποία απολάμβανε κάθε στιγμή. Για τους Παναθηναϊκούς, αντίθετα, ήταν persona non grata!

Kι όμως, το καλοκαίρι του 1994 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πρότεινε στον Μητρόπουλο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήταν το γεγονός ότι ο “Ράμπο” δέχθηκε και πέρασε το κατώφλι της Παιανίας!

eurokinissi

Οι απανταχού Ολυμπιακοί πάγωσαν. Oκ, να παίξει ο Τάσος δύο χρόνια στην ΑΕΚ αλλά να πάει και στον Παναθηναϊκό; Στα 37 του; Αμ, οι Παναθηναϊκοί; Αυτοί και αν πάγωσαν!

Τελικά, ο Μητρόπουλος φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος μόλις σ’ ένα επίσημο ματς. Ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον πολύ καλό Απόλλωνα Αθηνών της εποχής. Ουδείς ασχολήθηκε με το ματς, οι πάντες έβριζαν τον Μητρόπουλο μόλις ακουμπούσε την μπάλα.

Μέχρι και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αγανάκτησε και είπε στις δηλώσεις ότι όποιος αποδοκιμάζει τον Τάσο, αποδοκιμάζει εμένα. Εν τέλει, η προβληματική σχέση δεν έμελλε να ευδοκιμήσει. Μόλις τον Δεκέμβριο ο Μητρόπουλος έβγαλε από πάνω του τα πράσινα, πήγε στον Απόλλωνα, εν συνεχεία στη Βέροια, μέχρι που έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό σε ηλικία 40 ετών! Παίζοντας μάλιστα και Τσάμπιονς Λιγκ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Σίριαλ έξι μηνών

Η δεκαετία του 2000 έχει το δικό της Νίκο Σαργκάνη. Και το όνομα αυτού… Αντώνης Νικοπολίδης του οποίου το μεταγραφικό σήριαλ το 2004 είχε διάρκεια έξι μηνών!

Μετά από 15 χρόνια (!) στον Παναθηναϊκό, ο Αρτινός τερματοφύλακας ήθελε ένα τελευταίο, καλό συμβόλαιο στους “πράσινους”. Μέσω του Βέλιμιρ Ζάετς, η ομάδα του πρόσφερε ετησίως 400.000 ευρώ. Ο Έλληνας πορτιέρο θεώρησε μη ικανοποιητικό το ποσό, απάντησε αρνητικά και τότε βρέθηκε προ εκπλήξεως. Έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ICON / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) eurokinissi

Ήταν η εποχή που είχαν αρχίσει και τα πρώτα σενάρια επικείμενης συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος μέχρι και σήμερα ούδεποτε έχει επιβεβαιώσει τις φήμες που τον ήθελαν να έχει υπογράψει στους “ερυθρόλευκους” ήδη από τον Ιανουάριο του 2004 όπως είχε δικαίωμα βάσει των κανονισμών.

Η ουσία είναι ότι στη φιέστα για την κατάκτηση του νταμπλ του 2004 στη Λεωφόρο αποδοκιμάστηκε άγρια από τον κόσμο ο οποίος τον θεωρούσε ήδη παίκτη του Ολυμπιακού. Αφού μεσολάβησε ο θρίαμβός του με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, πέρασε το κατώφλι του Ρέντη όπου και έμεινε μέχρι το 2011. Ο ίδιος αισθάνεται Ολυμπιακός και δεν διστάζει να το εκμυστηρεύεται στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Βαρέθηκε να περιμένει…

Το ότι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου υπέγραψε το καλοκαίρι του 2005 στον Ολυμπιακό μετά από τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό οφείλεται μάλλον σε υπερβολικές… προσδοκίες. Ο μάνατζερ του Κύπριου φορ, ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, περίμενε καλή πρόταση για τον πελάτη του από ομάδα του εξωτερικού κάτι που είχε πει και στον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος ο παίκτης απουσίαζε σε διακοπές στο εξωτερικό έχοντας κλείσει τα τηλέφωνά του. Η πρόταση όμως που περίμεναν δεν ερχόταν και ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος το… κενό, τον έκλεισε για δύο χρόνια! Ήταν ένα σοκ για τον κόσμο του Παναθηναϊκού αφού ο αγαπημένος τους “Μιχαλάκης” είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη οπαδός της ομάδας τους.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α' ΕΘΝΙΚΗ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ICON / ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) eurokinissi

Η πληγή μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ όταν τον Ιανουάριο του 2006 ο Κωνσταντίνου σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε έξαλλα. Λέγεται ότι για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο πατέρας του του έκοψε και την καλημέρα.

Ο ίδιος, μιλώντας το 2014 στο Contra.gr, είχε διαψεύσει αυτές τις φήμες…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τα θύματα του Κοσκωτά

Αμφότεροι παρολίγον θύματα της… κοσκώτειας λαίλαπας κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80. Ο Γιώργος Κοσκωτάς ήθελε πάση θυσία να πάρει παίκτες από τον Παναθηναϊκό για να απαντήσει στον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Με τον Αντωνίου σχεδόν τα κατάφερε αφού ο παλαίμαχος άσος είχε κάνει ακόμα και προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, η μεταγραφή όμως αυτή τελικώς ακυρώθηκε στα δικαστήρια.

eurokinissi

Ο μεγάλος στόχος του όμως ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή. Ο Κοσκωτάς δελέασε τον “μικρό” με 600.000.000 δραχμές μετρητά ( σε τσάντα και θυρίδα της Τράπεζας Κρήτης). Και εγένετο χαμός. Καλύτερα όμως τα περιγράφει ο Μένιος Σακελλαρόπουλος σε άρθρο του στο “Εθνος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ