Ο Ρόδρι θα είναι η αιτία που η Μάντσεστερ Σίτι θα χάσει την Premier League, σύμφωνα με υπερυπολογιστή

Ο σοκάριστικός τραυματισμός του Ρόδρι αναμφίβολα πρόκειται να επηρεάσει αγωνιστικά τη Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έναν υπερυπολογιστή αυτή η απώλεια αναμφίβολα θα της στοιχίσει τον τίτλο.

Ο Ρόδρι θα είναι η αιτία που η Μάντσεστερ Σίτι θα χάσει την Premier League, σύμφωνα με υπερυπολογιστή
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα. AP

Η τεχνολογία προχωράει, εξελίσσεται και μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, νέες δυνατότητες κα πολλά άλλα οφέλη. Μπορεί ωστόσο να προβλέψει το μέλλον;

Η Άρσεναλ μπορεί να έχασε μέσα από τα χέρια της μία σπουδαία νίκη, αγωνιζόμενη με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως ο τραυματισμός του Ρόδρι, ο οποίος εκτιμάται πως θα χάσει όλη τη σεζόν μετά την ρήξη χιαστού, ίσως σημαίνει πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται ήδη εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Με βάσει τους αποτελέσματα, τα οποία προήλθαν μετά από σύνθετους υπολογισμούς, οι "πολίτες" δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 80 βαθμούς στη φετινή Premier League. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, δύσκολα η ομάδα του Πεπ θα καταφέρει να "κόψει" πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος.

Από που όμως πηγάζει αυτός ο αριθμός;

Την τελευταία φορά που ο Ρόδρι τραυματίστηκε σοβαρά (2019), οι "πολίτες" κέρδισαν μόλις το 64% των 45 αγώνων που είχε απουσιάσει. Συνολικά, είχαν χάσει 23 βαθμούς σε 21 παιχνίδια της Premier League χωρίς αυτόν, με τον μέσο όρο των πόντων ανά παιχνίδι να "καταρρέι" από 2,37 σε μόλις 1,86. Αντίθετα, η Σίτι έχει κερδίσει το 74% των 260 παιχνιδιών στα οποία έχει συμμετάσχει, έχει φέρει ισοπαλία στο 15% και έχει χάσει μόλις 11.

Manchester City's Rodri is injured next to Arsenal's Thomas Partey during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Sept. 22, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP


Την περασμένη σεζόν, εν τω μεταξύ, η Σίτι τερμάτισε με 91 βαθμούς και κατέκτησε τον τέταρτο διαδοχικό τίτλο της. Η τελευταία φορά που τερμάτισε με 80 ή λιγότερους βαθμούς ήταν την περίοδο 2016/2017, όταν μάζεψε 78 βαθμούς κατά την πρώτη χρονιά του Γκουαρντιόλα. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο μόνος σύλλογος που κατέκτησε την Premier League με 80 πόντους ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2010/11.

Δύσκολα τα πράγματα στο γαλάζιο στρατόπεδο, όμως αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα προβλήματα δεν στάθηκαν εμπόδιο στο παρελθόν για τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα...

Διαβάστε περισσότερα

Προβληματισμός στη Μαδρίτη για τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας

Το στατιστικό που "καίει" την Άρσεναλ εν μέσω της άγριας κριτικής που δέχθηκε ο Αρτέτα για τις τακτικές "Μουρίνιο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK