Ο Πάολο Σκαρόνι για το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς: "Η Μίλαν βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από τη χρεωκοπία"

Ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι αποκάλυψε πως επί των ημερών του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, τον Γιονγκχόν Λι η ομάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή.

AC Milan president Paolo Scaroni arrives to attend the Best FIFA soccer awards, in Milan's La Scala theater, northern Italy, Monday, Sept. 23, 2019. AC Milan president Paolo Scaroni is confident the teams new stadium will be ready in three years and that the club will be ready to break ground on the project by the end of next year. The beginning of the end for Milans iconic San Siro stadium was announced in 2019 when the Rossoneri and Inter Milan unveiled the two shortlisted projects for their proposed new stadium. The two rival clubs both play their home games at the Stadio Giuseppe Meazza  commonly referred to as San Siro.  (AP Photo/Luca Bruno)
(AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι προχώρησε σε μερικές αποκαλύψεις αναφορικά με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου με επικεφαλής τον Γιονγκχόν Λι, ο οποίος διαδέχθηκε το 2016 τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την πώληση της ομάδας έναντι 860 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον Σκαρόνι, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της Μίλαν εξέθεσε με την οικονομική του διαχείριση τον σύλλογο, σε βαθμό μάλιστα που η Μίλαν κινδύνεψε να δηλώσει πτώχευση.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ροσονέρι δήλωσε: "Η ιστορία μου με τη Μίλαν ξεκίνησε σε εκείνη την άθλια εποχή του Γιονγκχόν Λι. Μπήκα στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας την Έλιοτ και πραγματικά έζησα μια παθιασμένη χρονιά. Υπήρχε μια σειρά από υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρώσουμε και οι λογαριασμοί μας δεν ήταν ποτέ τακτοποιημένοι.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας στιγμής, λάβαμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ που μας επέτρεψαν να πάρουμε την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν", αποκάλυψε ο Σκαρόνι.

Σε αντίθεση με την ζοφερή πραγματικότητα του παρελθόντος, η Μίλαν -μετά την εξαγορά από την RedBird Capital Partners- πλέον κινείται σε ένα πιο βιώσιμο οικονομικά μοντέλο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα ετήσια οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, αφού εκείνος μέτρησε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό για δύο διαδοχικές χρονιές (2022-23/2023-24).

News 24/7

24MEDIA NETWORK