Όταν ο Όλιβερ Καν δεν δέχτηκε να χάσει σε φιλανθρωπικό ματς με παιδιά
Αντιμετώπισε παιδιά ηλικίας 9 ετών σε πέναλτι. Αν έμπαινε έστω και ένα γκολ, αυτόματα θα γινόταν δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μαντέψετε τι έκανε ο Όλιβερ Καν.
Ο Όλιβερ Καν μπορεί να είναι πια εκτός ποδοσφαίρου, να έχει κρεμάσει τα γάντια του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μπάλα έχει φύγει από μέσα του.
Σύμφωνα με το βιβλίο ‘Tor!’ του Ούλι Χέσε, που πρωτοεκδόθηκε το 2002 και έκτοτε έχει πολλές επανεκδόσεις και που επικεντρώνεται στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, υπάρχει μια ιστορία, στα όρια της αλήθειας και του αστικού θρύλου, όπου ο ‘Der Titan’ έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό αγώνα με ανήλικα παιδιά, τον οποίο και ολοκλήρωσε με περίσσιο φανατισμό και μηδέν τέρματα παθητικό.
Επρόκειτο για ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι, όπου παιδιά ηλικίας 9 ετών είχαν επιφορτιστεί με την αποστολή να σουτάρουν πέναλτι στον Καν. Κάθε φορά που ένα παιδί σκόραρε ενάντια στον Γερμανό θρύλο, μια σημαντική οικονομική δωρεά θα δινόταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Δυστυχώς για τα παιδιά και τις εμπλεκόμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ο Καν βρισκόταν σε καλή μέρα και δεν είχε σκοπό να δεχτεί γκολ από κανέναν, επαγγελματία ή μη , ενήλικο ή ανήλικο ποδοσφαιριστή.
Ο 49χρονος βετεράνος της Μπάγερν Μονάχου, με την τρομακτική παρουσία κάτω από τα δοκάρια, είχε ‘εκπαιδεύσει’ τους συμπαίκτες του στην… ανοσία απέναντι στο φόβο και ήξερε πώς να προκαλεί δέος στους αντιπάλους, χωρίς να ανοίγει το στόμα του, μόνο προτάσσοντας το σώμα μπροστά τους.
“Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει και λίγο από το στοιχείο της παράνοιας. Ποιος άλλος θα μπορούσε να σταθεί μπροστά από άλλους ανθρώπους, δεχόμενος σουτ στο πρόσωπο ή στο στομάχι και να νιώθει ότι όλα είναι μια χαρά;”, έχει αναρωτηθεί στο website της Bundesliga, τονίζοντας επίσης πώς νιώθει ευτυχισμένος με όσα έχει πετύχει στην καριέρα του.
Επίσης, είχε δηλώσει “χαίρομαι που το σώμα μου άντεξε τόσο καιρό και είχα την τύχη να γιορτάσω τόσες φορές, να κατακτήσω τόσους τίτλους με μια ομάδα όπως η Μπάγερν. Βέβαια, δεν είναι πάντα οι τίτλοι που συνδέονται με τις όμορφες στιγμές. Μερικές φορές και οι μικρές χαρές είναι που μένουν”.
Όπως το να νικάς 9χρονα στα πέναλτι, Όλιβερ;
Κεντρική φωτογραφία: AP Images