Ο νέος τρόπος εκτέλεσης κόρνερ είναι ό,τι πιο περίεργο θα δεις σήμερα
Αν δεν έχεις δει την πιο περίεργη εκτέλεση κόρνερ των τελευταίων ετών, ήρθε η ώρα. Σημειώθηκε στην 2. Bundesliga και το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.
Η αναμέτρησης της Καρλσρούης με τη Γιαν Ρέγκενσμπουργκ για την 20ή αγωνιστική της 2. Bundesliga δεν πέρασε απαρατήρητη από το ευρύ κοινό. Αυτό δεν οφείλεται στο τελικό 0-0, αλλά σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και παρουσιάζει την εκτέλεση ενός κόρνερ από τους γηπεδούχους.
Οι παίκτες του Κρίστιαν Άιχνερ άφησαν πίσω τους την κλασική ρουτίνα με το γέμισμα στην περιοχή και τις μονομαχίες με αντιπάλους όσο περιμένουν την εκτέλεση. Αντ’ αυτού, έστησαν ένα… τείχος στη γραμμή της μεγάλης περιοχής που είναι παράλληλα με το πλάγιο και κοντά στον εκτελεστή του κόρνερ, αφήνοντας τους αμυνόμενους να προσπαθούν να… μαντέψουν τι πρόκειται να συμβεί. Τα κλασικά μαρκαρίσματα δεν υπήρχαν και στη φάση εισήχθη το στοιχείο της έκπληξης. Όταν ο εκτελεστής ετοιμάστηκε να σεντράρει, οι παίκτες της Καρλσρούης έτρεξαν όλοι μαζί προς την εστία, με τους αντιπάλους τους να μην ξέρουν ποιον να πρωτομαρκάρουν. Μάλιστα, οι της Καρλσρούης πήραν την κεφαλιά και…
Δεν μπήκε γκολ! Το τέχνασμα απέτυχε ως προς το αποτέλεσμα, ωστόσο είναι ακόμα μια εναλλακτική μέθοδος εκτέλεσης κόρνερ που τίθεται επί τάπητος. Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή η τεχνική, αφού υπάρχει σίγουρα ένα βίντεο σε μαθητικό πρωτάθλημα της Ιαπωνίας όπου χρησιμοποιείται το εν λόγω τρικ.
Επίσης, υπάρχουν και παρεμφερείς εκτελέσεις, όπως εκείνη της εθνικής Γαλλίας στην αναμέτρηση με την Ισπανία σε φιλικό ποδοσφαίρου γυναικών, όπου οι Γαλλίδες έπαιζαν… κυνηγητό έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπήκαν όλες μαζί μέσα όταν έγινε η εκτέλεση. Ή αντίστοιχα το κόρνερ της Πρίμπραμ κόντρα στην Τέπλιτσε το 2014 για το τσεχικό πρωτάθλημα.
Ακόμα και στην 2. Bundesliga υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα, όπως εκείνο του κόρνερ της Μπόχουμ το 2016 κόντρα στην Ντινάμο Δρέσδης.
Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στις στημένες φάσεις και οι όποιες καινοτομίες (όχι, το κόρνερ με κοντινή πάσα που δεν αντιλήφθηκε ο αμυνόμενος ή ο διαιτητής δεν είναι τέτοια) συντελούν στο να βρεθεί κάτι πιο αποτελεσματικό από τις αέναες μονομαχίες στη μεγάλη περιοχή, που συνήθως όλες ξεπερνούν το όριο του πέναλτι, με το γράμμα του νόμου (έστω κι αν τελικά δεν καταλογίζεται).