ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κουλούρης έχει χάσει τη θέση του από φορ της Γ’ Αγγλίας κι έναν 18χρονο

Εκτός αποστολής της Τουλούζ για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος ο Ευθύμης Κουλούρης, μια και δεν ανήκει πια στις προτεραιότητες του προπονητή Πατρίς Γκαράντ.

Ο Κουλούρης έχει χάσει τη θέση του από φορ της Γ’ Αγγλίας κι έναν 18χρονο
Ο Ευθύμης Κουλούρης σε μία από τις εμφανίσεις του με την Τουλούζ προτού παραγκωνιστεί από τον προπονητή Πατρίς Γκαράντ twitter.com/ToulouseFC

Από την προηγούμενη φορά που σκαλίσαμε την υπόθεση του Ευθύμη Κουλούρη μεσολάβησαν περισσότεροι από πέντε μήνες. Ήταν τέλη Ιουνίου και έφυγε πια η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, αλλά τίποτα δεν μοιάζει να έχει αλλάξει για τον 24χρονο επιθετικό – αρχισκόρερ με 19 γκολ της σεζόν 2018-19 στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten. Διαφαίνεται δε ότι αντί να βρει το δρόμο του, οπισθοχώρησε, με συνέπεια τα πράγματα να χειροτερέψουν για τον Εδεσσαίο στην Τουλούζ.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πλέον έχει παραγκωνιστεί από τον προπονητή Πατρίς Γκαράντ και χωρίς να κουβαλά κάποιο μόνιμο πρόβλημα τραυματισμού ή ποινή για κάρτες, βρίσκεται επί σειρά αγώνων εκτός αποστολής των ‘βιολέ’. Ως τη 10η αγωνιστική της Ligue 2 ο Κουλούρης μετρούσε 8 συμμετοχές παίζοντας κατά μέσο όρο 58 λεπτά ανά φορά. Όχι άσχημα. Δίχτυα δεν είχε βρει σε καμία περίπτωση και υπήρχε μια σχετική αμφισβήτηση, δεδομένου πως απείχε από το σκοράρισμα για ένα χρόνο (5 Οκτωβρίου του 2019), αλλά ύστερα από την ήττα 4-5 της 7ης Νοεμβρίου από τη Βαλενσιέν, παράλληλα με τη διακοπή που ακολούθησε, δεν έχει εμφανιστεί ξανά στη λίστα των διαθέσιμων παικτών.

Η αρχή της περιθωριοποίησής του έγινε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαμπλί, προτού το φαινόμενο επαναληφθεί κόντρα σε Νιόρ, Νανσί και Γκινγκάμπ. Ενδιάμεσα ο Γκαράντ πρώτα απαιτούσε “περισσότερα απ’ αυτόν, γιατί είναι διεθνής” και σε δεύτερο επίπεδο, ύστερα από δύο εβδομάδες, εξηγούσε με κυνικό τρόπο ότι “όταν καταρτώ τις ομάδες, βλέπω τι συμβαίνει στην προπόνηση (…) Αν δεν βρίσκεται στην ομάδα είναι επειδή είναι ανεπαρκής. Διαθέτει ένα status, είναι διεθνής και περιμένω να είναι σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα δεν είναι“. Το γεγονός πως σε αυτήν την τετράδα παιχνιδιών η Τουλούζ έμεινε αήττητη (2-2-0) βρίσκοντας 8 γκολ, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί έκτη στην κατάταξη και να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την τριάδα, δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τη θέση του Έλληνα στράικερ, ο οποίος έχει βρεθεί πλέον να λογίζεται ως η τρίτη επιλογή στην ιεραρχία για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης. Πίσω από τον Άγγλο Ρις Χίλι και τον Γάλλο Ζανίς Αντίστ, που έχουν το προβάδισμα.

Ο πρώτος γιόρτασε την Κυριακή (6/12) τα 26 χρόνια του και την τελευταία διετία αγωνιζόταν στη Μίλτον Κέινς Ντονς που πέρυσι πάλευε να κρατηθεί στη League One (γ’ κατηγορία). Προηγουμένως ανήκε στην ουαλική Κάρντιφ, αλλά περισσότερα από 422 λεπτά σε 16 ματς (1 γκολ, 1 ασίστ) δεν είχε πείσει ότι αξίζει να πάρει, ανεξαρτήτως προπονητή. Αντιμετώπισε όντως έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που τον άφησε εκτός για 9 μήνες, αλλά τόσο πριν όσο και μετά απ’ αυτόν κρινόταν προτιμότερο να φεύγει διαρκώς δανεικός σε ομάδες χαμηλότερων της Championship κατηγοριών (Κόλτσεστερ, Νιούπορτ, Τορκί), ενώ τα 7 παιχνίδια του στη σκωτσέζικη Νταντί κατά τη σεζόν 2015-16 ήταν τα μοναδικά σε ομάδα κορυφαίας κατηγορίας. Δεν είχε δείξει δηλαδή ότι διαθέτει την πάστα ν’ ανταποκριθεί σε υψηλότερο ποδοσφαιρικό level – και όχι δεν συγκρίνεται με τον Τζέιμι Βάρντι (ασχέτως αν μοιάζουν).

Ο Ρις Χίλι και ο Ζανίς Αντίστ στη διάρκεια του αγώνα με την Γκινγκάμπ twitter.com/ToulouseFC

Ο δεύτερος ανταγωνιστής του Κουλούρη κατέγραψε το επαγγελματικό ντεμπούτο τον περασμένο Φλεβάρη και ενηλικιώθηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Ναι μεν θεωρείται ένα ταλέντο που έχει τα στοιχεία να φτάσει ψηλά, αλλά ποδοσφαιρικά είναι ‘άγουρος’ ακόμη και θέλει δουλειά για να συγκριθεί με άλλους. Παρόλα αυτά ο Γκαράντ τον προτιμά σταθερά.

Οι δυο τους, Χίλι και Αντίστ, έχουν σκοράρει ως τώρα τα 9 από τα 24 τέρματα της Τουλούζ στο πρωτάθλημα και μοιραία έχουν αφήσει τον Έλληνα να κινείται στη σκιά τους και ν’ αναζητά διέξοδο. Εφόσον πια στα επόμενα τρία παιχνίδια που απομένουν για το 2020 (Σατορού, Χάβρη, Πο) ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ και του Ατρομήτου δεν ανακτήσει τη θέση του ή μέρος αυτής, από την Πρωτοχρονιά θ’ αρχίσει να ψάχνεται εκ νέου για μια μεταγραφή που θα τον απεγκλωβίσει. Άλλωστε η Εθνική ομάδα αρχίζει τον Μάρτη την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές με ρυθμό, την ίδια ώρα που καμιά ομάδα δεν θέλει να πληρώνει αδρά έναν ποδοσφαιριστή που παρακολουθεί τα ματς από την κερκίδα, έστω κι αν το κλαμπ θα ενισχυθεί με κρατικό χρήμα, καθώς απελευθερώθηκαν 6 εκατ. ευρώ για έξι επαγγελματικές ομάδες της περιοχής προκειμένου να ‘τρέξουν’ διάφορες δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ