O Χάσι κάλεσε τους βασικούς στο γραφείο του και είχε λόγο...
Πού αποσκοπούσε η κίνηση του προπονητής του Ολυμπιακού να ζητήσει από μια ντουζίνα ποδοσφαιριστών να περάσουν ένας-ένας από το γραφείο του, ένα 24ωρο πριν από την πρεμιέρα του Κυπέλλου με τον Αστέρα (19/9, 20.30); Το Contra.gr έχει το ρεπορτάζ.
Ίσως αυτή η κίνηση έπρεπε να έχει γίνει πολλές μέρες νωρίτερα. Ο Μπέσνικ Χάσι, δύο μέρες μετά το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και έχοντας μπροστά του ο Ολυμπιακός τρία δύσκολα ματς με τους Αρκάδες, την ΑΕΚ και την Γιουβέντους, προχώρησε σε μία κίνηση με νόημα.
"Για περάστε από το γραφείο μου", είπε στους βασικούς, σε αυτούς που έχουν παίξει περισσότερο από τον καθένα.
Οι Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένγκελς, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Καρσελά και Τζούρτζεβιτς πήγαν με τη σειρά και μίλησαν μαζί του.
Το τι ειπώθηκε, όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν δύσκολο να διαρρεύσει. Επρόκειτο για μία συζήτηση μεταξύ δύο ατόμων τη φορά, τον προπονητή και τον παίκτη.
Κάθε ποδοσφαιριστής μπήκε μόνος του στο γραφείο του Χάσι, μίλησε για 5-10 λεπτά μαζί του και μετά έμπαινε ο επόμενος. Ήταν σαν να έδιναν αναφορά!
Από τα λίγα που ήταν δυνατόν να γίνουν γνωστά, αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι ο Χάσι τούς ζήτησε ουσιαστικά να βγουν μπροστά. Ότι τους πιστεύει, ότι τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι είναι στο χέρι τους να γυρίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ότι θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις.
Η λογική λέει ότι θα ζήτησε και την άποψή τους για το τι θεωρούν οι ίδιοι ότι πήγε στραβά. Στην Άντερλεχτ έκανε πολύ συχνά τέτοιες κινήσεις και μας το είχαν μεταφέρει οι Βέλγοι ρεπόρτερ.
ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ
Πάντως, σε τέτοιο βαθμό ξεχωριστά τετ α τετ δεν τα είχαν κάνει άλλοι προπονητές επί θητείας Μαρινάκη. Ο Βαλβέρδε π.χ. προτιμούσε "group therapy". Κάθε παίκτης να πει μπροστά σε όλη την ομάδα δηλαδή τι πιστεύει ότι πήγε στραβά σε μία δύσκολη περίοδο του Ολυμπιακού.
Ο Μίτσελ φώναζε στο γραφείο του ξεχωριστά παίκτες, αλλά όχι 12 άτομα, τον έναν πίσω από τον άλλον...
Ο Σίλβα από την πλευρά του λειτουργούσε όπως ο Βαλβέρδε. Όσο για τον Μπέντο; Αφήστε το καλύτερα. Ο Πορτογάλος δεν μιλούσε καν και άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους. Όπως, δυστυχώς, τα πράγματα στην τύχη τους τα άφηνε και ο Ζαρντίμ, άσχετα με την ανοδική πορεία που είχε η καριέρα του φεύγοντας από τον Ολυμπιακό.