ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ζει το δράμα του εκατομμυριούχου

Ο Άνχελ Ντι Μαρία περιέγραψε με δραματικό τρόπο τα βάσανα που ζει παίζοντας μπάλα και βγάζοντας εκατομμύρια. Ίσως θα προτιμούσε να δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα βγάζοντας πενταροδεκάρες... απροβλημάτιστος μέχρι τα 65 του.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ζει το δράμα του εκατομμυριούχου
O Άνχελ Ντι Μαρία αντιδρά σε μια χαμένη ευκαιρία στην διάρκεια της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ στο 'Parc des Princes', στις 22 Δεκεμβρίου 2018 (AP Photo/Francois Mori)) AP

Ο Άνχελ ντι Μαρία ξέσπασε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο instagram για τη ‘μαύρη’ ζωή του ποδοσφαιριστή που κανείς δεν καταλαβαίνει. Ο Αργεντινός περιέγραψε με δραματικό τόνο την καθημερινότητα του επαγγέλματος και κατέληξε να κατηγορεί πολύ κόσμο πως δεν γνωρίζει τίποτα από το ποδόσφαιρο. Αν μιλούσε για τη φύση του αθλήματος, μάλλον δεν έχει άδικο. Αν εννοούσε όλα όσα αφορούν την ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή και τα ζόρια που κρύβει, τότε ο Ντι Μαρία πιθανότατα ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ας δούμε καταρχάς το γεμάτο θυμό και δράμα ποστάρισμά του στα social media:

“Τι έκανες τη Δευτέρα; Πήγα προπόνηση.

Τι έκανες την Τρίτη; Πήγα προπόνηση.

Τι έκανες την Τετάρτη; Πήγα προπόνηση.

Τι έκανες την Πέμπτη; Πήγα προπόνηση.

Τι έκανες την Παρασκευή; Πήγα προπόνηση.

Θα κάνουμε κάτι το Σαββατοκύριακο; Δεν μπορώ, έχω αγώνα.

Η προπόνηση μόλις έχει τελειώσει και με μία τσάντα στο χέρι σταματάς και κοιτάζεις το γήπεδο. Βρωμιά, χαλίκια, χαλασμένο γρασίδι, το μέρος όπου πριν από λίγο έπαιζες. Εκείνο το γήπεδο και εκείνα τα χαλίκια που σου έσκισαν τα γόνατα, τους αγκώνες, όλο το σώμα. Εκείνο το γήπεδο που σε έκανε να λερωθείς και καθώς γύριζες σπίτι, άκουγες τη μητέρα σου να λέει: ‘Βγάλε αμέσως έξω τα παπούτσια σου και πήγαινε κατ’ ευθείαν για μπάνιο’.

Τι σου δίνει τη δύναμη κάθε χρόνο να ξεκινάς το πρωτάθλημα; ‘Τις Κυριακές μου αρέσει να κοιμάμαι’, θα σου πουν. ‘Το ποδόσφαιρο είναι ό,τι καλύτερο’, θα πουν οι φίλοι. ‘Ποτέ δεν είμαστε μαζί’, θα παραπονεθεί η κοπέλα σου. ‘Για φαντάσου να δουλεύεις και να σπουδάζεις;’, θα πουν οι συγγενείς. Εσύ σκέφτεσαι από μέσα σου και χαμογελάς. Που να ξέρουν όμως τι σημαίνει για σένα πραγματικά το ποδόσφαιρο.

Την ένταση και τα νεύρα που δεν σε άφησαν να κοιμηθείς το βράδυ πριν από έναν αγώνα. Τι ξέρουν για όλες τις φορές που έπαιξες άρρωστος ή τραυματίας; Για τις φορές που έβαλες ένα κρίσιμο γκολ και οι συμπαίκτες σου σε αγκάλιασαν ανακουφισμένοι. Για την αναπνοή που σου κόπηκε, καθώς περίμενες να ακούσεις την 11άδα από τον προπονητή. Να κάνεις προετοιμασία μέσα στη ζέστη, ενώ οι φίλοι σου είναι για διακοπές. Για τις βροχές που έφαγες στις προπονήσεις.

Το γήπεδο, χαλίκια, χόρτο, 10 άτομα μαζί σου, 11 αντίπαλοι, μία μπάλα κι ένα σφύριγμα. Αυτή είναι η ζωή μας και τι ξέρουν όλοι αυτοί; Πολύς κόσμος λέει ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ζωή. Δεν ξέρω τι γνωρίζουν από τη ζωή, αλλά από ποδόσφαιρο δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα!”.

Πράγματι, στα χρόνια της ακμής του και μέχρι να αποσυρθεί, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν περνά οπωσδήποτε ζωή χαρισάμενη. Είναι μονίμως στο γήπεδο για προπόνηση ή αγώνα. Είναι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι και μέσα σε ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας. Δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να χαρεί τα συγγενικά ή τα αγαπημένα πρόσωπα. Ο ρυθμός και ο όγκος των απαιτήσεων είναι εξουθενωτικός σωματικά και ψυχολογικά. Η πίεση μεγάλη. Ενίοτε, μπορεί να σου αφαιρέσει τη χαρά του παιχνιδιού. Οι σύλλογοι, οι μάνατζερ, οι χορηγοί μοιάζουν ανικανοποίητοι, ζητώντας συνεχώς περισσότερα από τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια. Οι Ντι Μαρία αυτού του κόσμου πληρώνονται τρελά λεφτά για να τα υποστούν όλα αυτά. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι τόσο γεμάτοι, που μπορούν να εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή σε 3 γενιές τουλάχιστον. Οι Ντι Μαρία αυτού του κόσμου μπορούν να δουλέψουν σκληρά για 15 χρόνια και μαζί με τη δόξα, να απολαύσουν όλα τα καλά της ζωής μετά από τα 35 τους. Να γλεντήσουν ή να δημιουργήσουν οικογένεια, παρέχοντάς της τα πάντα. Σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, καλό φαγητό, σπουδές, ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανωτέρου επιπέδου, οικονομική ανεμελιά, τα πάντα όλα.

Ο Ντι Μαρία περιγράφει μια εβδομάδα που έχει ένας υδραυλικός – ντελιβεράς – μηχανικός – υπάλληλος γραφείου – πωλητής – συντάκτης εφημερίδας – νηπιαγωγός (βάλτε ό,τι ‘καθημερινό’ επάγγελμα θέλετε). Και το Σαββατοκύριακο; Το Σαββατοκύριακο δεν του περισσεύουν για να πάει κάπου. Γιατί δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα, βγάζοντας πενταροδεκάρες. Με αυτές τις πενταροδεκάρες πληρώνει λογαριασμούς, υπέρογκους φόρους και προσπαθεί να βάλει ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι για τα παιδιά του. Ή να τους πάρει ένα παιχνιδάκι της πλάκας για να τα ξεγελάσει. Να πληρώσει το νοίκι του ή την ασφάλεια για ένα αυτοκινητάκι 15ετίας που με κόπο συντηρεί. Μπορεί να τύχει να είναι ναυτικός, γιατρός, ναυλομεσίτης ή αρχιτέκτονας. Θα βγάζει καλύτερα χρήματα, αλλά τους δικούς του θα τους βλέπει με το μακαρόνι.

Όλοι αυτοί θα έχουν ένταση και νεύρα, που δεν θα τους αφήσουν να κοιμηθούν πριν πάνε ξανά την επόμενη μέρα στη δουλειά. Τα δικά τους νεύρα, όμως, θα είναι γιατί έμειναν απλήρωτοι και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Όλοι αυτοί θα πάνε στη δουλειά αμέτρητες φορές άρρωστοι, γιατί δεν τους παίρνει διαφορετικά. Όλους αυτούς θα τους αγκαλιάσουν ανακουφισμένοι οι δικοί τους ‘συμπαίκτες’, η οικογένειά τους, γιατί με θυσίες κατάφεραν να τους εξασφαλίσουν διακοπές 3-4 ημερών σε έναν κοντινό προορισμό. Όλοι αυτοί θα κάνουν τη δική τους ‘προετοιμασία’ μέσα στη ζέστη, πηγαίνοντας κάθε μέρα του καλοκαιριού στη δουλειά τους, για να κάτσουν καμιά βδομάδα, μπας και προλάβουν να πάρουν μια ανάσα.

Η λεπτομέρεια είναι πως όλοι αυτοί δεν θα κερδίσουν τίποτα παραπάνω από έναν αναστεναγμό ανακούφισης γιατί “βγήκε και αυτός ο μήνας”. Όλοι αυτοί δεν θα είναι άνετοι κι ωραίοι μετά από τα 35 τους, γιατί πιθανότατα θα χρειαστεί να δουλεύουν μέχρι 65-70 χρονών. Αυτά τα 30-35 χρόνια διαφοράς, οι Ντι Μαρία αυτού του κόσμου θα είναι ‘φραμπαλά’, μέλι, ζάχαρη.

Τι πιστεύεις τελικά, Άνχελ, γνωρίζουν όλοι αυτοί από ζωή; Γιατί από ποδόσφαιρο μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα, αλλά και πάλι χάρη σε αυτούς έχεις τη δυνατότητα να ζεις αυτό το… δράμα του εκατομμυριούχου.

Η Άρσεναλ χρειάζεται έναν Πέπε ή έναν Πεπέ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK