Μίλαν-Μπαρτσελόνα 0-0

Η Μπαρτσελόνα δεν βρήκε απαντήσεις στην αμυντική πειθαρχία της Μίλαν και το παιχνίδι του Σαν Σίρο δεν βρήκε νικητή, με το 0-0 να μεταθέτει την όποια επίλυση διαφορών των 2 γνώριμων αντιπάλων στον επαναληπτικό του "Καμπ Νου" σε 6 ημέρες.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) fights for the ball with AC Milan's Dutch midfielder Clarence Seedorf during the Champions League quarter-finals first leg football match AC Milan vs FC Barcelona on March 28, 2012 at San Siro stadium in Milan.   AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA (Photo credit should read ALBERTO LINGRIA/AFP/Getty Images)
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) fights for the ball with AC Milan's Dutch midfielder Clarence Seedorf during the Champions League quarter-finals first leg football match AC Milan vs FC Barcelona on March 28, 2012 at San Siro stadium in Milan. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA (Photo credit should read ALBERTO LINGRIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η ταυτότητα του αγώνα

Φάση: Προημιτελικά

Γήπεδο: Τζιουζέπε Μεάτσα

Διαιτητής: Γ. Έρικσον Βοηθοί: Στ. Βίτμπεργκ, Μ. Κλασένιους

4ος Διαιτητής: Ντ. Στελχάμαρ Βοηθοί περιοχής: Μ. Στρεμπέργκσον, Στ. Γιοχάνεσον

Σκόρερ: -

Κίτρινες κάρτες: 23' Ζέεντορφ, 57' Νέστα, 70' Αμπροζίνι - 61' Κεϊτά

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Είχε το όνομα. Προφανώς. Αλλά είχε και τη χάρη. Το 1ο ημίχρονο του Μίλαν-Μπαρτσελόνα ήταν αυτό που όλοι προσδοκούσαν κι αυτό που όλοι απόλαυσαν. Οι Καταλανοί επέβαλαν το ρυθμό τους, κυριάρχησαν απόλυτα, ωστόσο τα ολιγόλεπτα ξεσπάσματα αντεπιθέσεων της Μίλαν τους έφεραν κάποιες φορές σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ρομπίνιο κι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχασαν 2 τετ-α-τετ, με τον "μαέστρο" Κλάρενς Ζέεντορφ να σχεδιάζει άρτια την όποια προσπάθεια των "ροσονέρι".

Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν τον (απόλυτο) πρώτο λόγο, άλλαζαν πάσες στο τρίτο τέταρτο του (απαράδεκτου και πολύ γλιστερού) γηπέδου και πολύ συχνά πατούσαν κι εντός περιοχής. Ο Ντάνι Άλβες έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, είτε ως δημιουργός, είτε ως εκτελεστής, με το Λούκα Αντονίνι να αποδεικνύει ότι αγωνίζεται μία κατηγορία παραπάνω από όσο αξίζει (αν και με ένα εντυπωσιακό τάκλιν έσωσε σε τετ-α-τετ του Αλέξις Σάντσες), ενώ ο Λιονέλ Μέσι αισθανόταν την ανάσα του Μάσιμο Αμπροζίνι και του Αλεσάντρο Νέστα που τον ακολουθούσαν διαρκώς, αν και τα χρόνια του πρώην διεθνή στόπερ φάνηκαν (κι η ανετοιμότητά του μιας και προέρχεται από τραυματισμό) για ακόμα μια φορά. Ο Κριστιάν Αμπιάτι, η αστοχία κι ο διαιτητής που δεν καταλόγισε πέναλτι στον Σάντσες κράτησαν το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο και το 2ο μέρος άρχισε με προσδοκίες εκατέρωθεν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άντεξε μόλις 7 λεπτά να βλέπει το Ρομπίνιο να περιφέρει ασκόπως το (τραυματισμένο) κορμί του στον αγωνιστικό χώρο και τον αντικατέστησε με τον Στεφάν ελ Σαραουί στο 52'. Η πίεση των "ροσονέρι" πιο ψηλά απομάκρυνε τους Καταλανούς από την περιοχή τους κι η ανακούφιση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των Αμπροζίνι και Νέστα που τραβούσαν τα περισσότερα "βάσανα". Επιθετικά, όμως, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τον Ιμπραχίμοβιτς όπως θα έπρεπε κι όταν ο Σουηδός έβρισκε συμπαίκτες του, αυτοί με λάθος κοντρόλ ή λάθος επιλογές σπαταλούσαν επιθέσεις.

Οι Καταλανοί έψαχναν το γκολ κυρίως από τον άξονα και τη δεξιά πτέρυγα, με τον εξτρέμ Κριστιάν Τέγιο να αποτελεί την πρώτη αλλαγή του Γκουαρδιόλα, αντί του Αντρές Ινιέστα που έκανε περισσότερο δημιουργικό, παρά εκτελεστικό έργο (παρότι αριστερός επιθετικός). Η άμυνα των "ροσονέρι" απλώθηκε και τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν οι προερχόμενοι από τραυματισμό Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Νέστα αποσύρθηκαν. Η χαμηλής ποιοτικής στάθμης αμυντική τετράδα των πρωταθλητών Ιταλίας στάθηκε όρθια χάρη στα πνευμόνια των μέσων κι οι αναπόφευκτες 4-5 ευκαιρίες της Μπαρτσελόνα έγιναν λεία του Αμπιάτι και της αστοχίας. Η είσοδος του Πέδρο δεν μετέβαλε τα δεδομένα και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Κλειδί

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σταματηθεί η Μπαρτσελόνα. Αυτός. Όποια ομάδα τον εφαρμόζει σωστά, κερδίζει. Ακόμα κι η ισοπαλία είναι κέρδος. Αυτό συνέβη στο Μιλάνο, αυτό πέτυχαν οι "ροσονέρι", που πηγαίνουν στον επαναληπτικό με την καλύτερη δυνατή ισοπαλία, δίχως σκορ.

MVP

Τα 2 αμυντικά χαφ (βάσει θέσης) των ομάδων, οι Αμπροζίνι και Σέρχιο Μπουσκέτς, είχαν την πιο ουσιαστική συνεισφορά στον αγώνα, αλλά εφόσον θεωρητικά η Μίλαν είναι κερδισμένη, τότε θα σταθούμε στα 3 κερδισμένα φάουλ (περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του), στα 6 τάκλιν (περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του), στα 6 κοψίματα (περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του), στο 1 διώξιμο που βρήκε συμπαίκτη, στο 1 σουτ που μπλόκαρε, στα 5 φάουλ που έκανε (περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του), στην κάρτα που άδικα δέχθηκε, στις 42 πάσες (περισσότερες από κάθε συμπαίκτη του) που έδωσε, στο 71% ποσοστό ακρίβειας στις μεταβιβάσεις, στις 6 σέντρες (2 εύστοχες), στη 1 κάθετη πάσα, του 35χρονου αρχηγού της Μίλαν.

Αδύναμος κρίκος

Εάν οι αμυντικοί της Μίλαν του 80' και του 90' έβλεπαν τα ονόματα των συναδέλφων τους που τελείωσαν αυτό το παιχνίδι θα τραβούσαν τα μαλλιά τους, ωστόσο αυτοί άντεξαν στην πίεση της Μπαρτσελόνα. Τουναντίον, οι "μπλαουγκράνα" αμυντικοί έδειχναν να "πελαγοδρομούν" κι αν δεν αντιμετώπιζαν 1,5 επιθετικό (Ιμπραχίμοβιτς κι όποια βοήθεια είχε), τότε τα αβίαστα πουλήματα μπάλας, οι λανθασμένες τοποθετήσεις κι οι μη επιστροφές θα είχαν μεταφραστεί σε γκολ. Ή εάν ο Ρομπίνιο δεν ήταν ο Ρομπίνιο...

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK