Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι 4 προϋποθέσεις του Τεν Χαχ για να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του

Δόθηκε τελικά η ευκαιρία στον Τεν Χαχ να παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Ολλανδός τεχνικός δεν πρόκειται να δεχθεί να υπογράψει επέκταση συμβολαίου άνευ όρων.

Ajax's head coach Erik ten Hag gives directions to his players during the Dutch Eredivisie premier league soccer match between Ajax and Heerenveen at the Johan Cruyff ArenA in in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 11, 2022. (AP Photo/Peter Dejong)
(AP Photo/Peter Dejong) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή αποφασίζοντας εν τέλει να διατηρήσει τον Τεν Χαχ στο τιμόνι της ομάδας μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της παρουσίας του Ολλανδού προπονητή. Εντούτοις η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν πρόκειται να τελεσφορήσει αν δεν προκύψει συμφωνία σε 4 κομβικά ζητήματα που θέτει επί τάπητος ο Τεν Χαχ, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση ούτως ώστε εκείνος να υπογράψει την επέκταση συμβολαίου που κατατέθηκε.

Ο τεχνικός των "Κόκκινων Διαβόλων" ζητά την δυνατότητα να παραμείνει ενεργός στο κομμάτι των μεταγραφών, μία κίνηση που έρχεται κόντρα στην πρόθεση της διοίκησης, η οποία είχε αποφασίσει πριν από μερικούς μήνες να περιορίσει τις αρμοδιότητες του Ολλανδού.

Συγχρόνως, ο Τεν Χαχ δεν επιθυμεί να του υποδεικνύει το προπονητικό και όχι μόνο πλάνο ο τεχνικός διευθυντής, Τζέισον Γουίλκοξ, αλλά προτείνει οι εν λόγω αρμοδιότητές του να έχουν απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, ο ίδιος δεν θα επιτρέψει την ενδεχόμενη επιστροφή του Τζέιντον Σάντσο αν ο Άγγλος εξτρέμ δεν απολογηθεί για την συμπεριφορά του σχετικά με τα επικριτικά σχόλια εναντίον του.

Τέλος, ο Τεν Χαχ δεν διαπραγματεύεται την υπόθεση του συμβολαίου του Μπένι ΜακΚάρθι, ο οποίος ανήκει στο τεχνικό επιτελείο του, και κρίνεται απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση της σύμβασης.

Εφόσον οι δύο πλευρές συμφωνήσουν σε αυτές τις 4 παραμέτρους, τότε ο Ολλανδός θα βάλει την υπογραφή του για την επέκταση του συμβολαίου του για άλλα δύο επιπλέον έτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK