Καρφί Σκαλόνι για το Copa America: "Εκτιμώ πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι μπέιζμπολ"

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι αναφέρθηκε στις προσδοκώμενες διαστάσεις των γηπέδων στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 κάνοντας επί της ουσίας κριτική για το μικρό μέγεθος του αγωνιστικού χώρου στα στάδια του Copa America.

Καρφί Σκαλόνι για το Copa America: "Εκτιμώ πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι μπέιζμπολ"
Ο Λιονέλ Σκαλόνι με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής AP

Ο Λιονέλ Σκαλόνι, μετά την κατάκτηση του Copa America από την Εθνική Αργεντινής με αντίπαλο την Κολομβία, προχώρησε σε δηλώσεις, με τον ίδιο να αναφέρεται μεταξύ άλλων στις διαστάσεις των γηπέδων της διοργάνωσης, αλλά και σε αυτές που προβλέπονται για το Παγκόσμιο Κυπέλλου του 2026, με τον ίδιο να κατακρίνει το μέγεθος στους αγωνιστικούς χώρους που αγωνίστηκε η ομάδα του κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Σκαλόνι ήταν το γεγονός πως το Copa America διεξήχθη σε γήπεδα με το μικρότερο μέγεθος αγωνιστικού χώρου που επιτρέπεται για διεθνή αγώνα, δηλαδή 100 μέτρα μήκος και 64 μέτρα πλάτος.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε: "Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτιμώ ότι οι διαστάσεις των γηπέδων θα είναι μεγαλύτερες. Καταλαβαίνω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου και όχι σε γήπεδα μπέιζμπολ. Το σημαντικό είναι ότι ανακάμψαμε από όλες αυτές τις ταλαιπωρίες," τόνισε ο προπονητής.

Η CONMEBOL, ο φορέας του νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου και διοργανωτής του τουρνουά, ήθελε κάθε γήπεδο να έχει το ίδιο μέγεθος ούτως ώστε μια ομάδα να μην αποκτά πλεονέκτημα μόνο και μόνο επειδή παίζει σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Αυτό όμως προκάλεσε προβλήματα διότι χρησιμοποιήθηκαν γήπεδα του Μπέιζμπολ για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, τα οποία ήταν μικρότερα όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο όμως του 2026, το οποίο θα φιλοξενηθεί επίσης στις ΗΠΑ, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά, αφού τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν καθαρό πλάτος 105x68 μέτρα. Ως εκ τούτου, ορισμένα γήπεδα θα πρέπει να υποβληθούν σε εργασίες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των πρώτων σειρών καθισμάτων, προκειμένου να υπάρξουν μεγαλύτερες διαστάσεις για τον αγωνιστικό χώρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK