Η Τσέλσι θα πληρώνει τον Στέρλινγκ για να αγωνίζεται στην Άρσεναλ, η αποχώρησή του ήταν επιτακτική ανάγκη

Η Τσέλσι στην προσπάθειά της να παραχωρήσει τον Ραχίμ Στέρλινγκ, έφτασε στο σημείο να δεχτεί μία φαινομενικά ασύμφορη οικονομική συμφωνία.

Arsenal's Oleksandr Zinchenko, right, speaks with Chelsea's Raheem Sterling at the end of the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea at Emirates Stadium in London, Tuesday, April 23, 2024. (AP Photo/Kin Cheung)
(AP Photo/Kin Cheung) AP

Οι σχέση μεταξύ του Ραχίμ Στέρλινγκ και της Τσέλσι είχαν διαρραγεί και δεν ήταν μυστικό, πόσο μάλλον μετά την κίνηση των Λονδρέζων να θέσουν εκτός ομάδας τον Άγγλο εξτρέμ.

Οι "μπλε" ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν αρκετά τις οικονομικές τους απαιτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να παραχωρήσουν τον Στέρλινγκ. Βέβαια, όσο περνούσαν οι μέρες και πλησίαζε η ημερομηνία για το κλείσιμο των μεταγραφών άλλο τόσο αυξανόταν η πίεση για μία άμεση μετακίνηση του παίκτη.

Το αιφνιδιαστικό για πολλούς deal με την Άρσεναλ όμως δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Τσέλσι δεν είχε μεγάλους ενδοιασμούς να ενισχύσει μία ανταγωνίστρια ομάδα προκειμένου να έρθει το αντίο με τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τοντ Μπόελι φοβούμενος μήπως οι διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ δεν ευδοκιμήσουν επέλεξε να αποδεχτεί μία απρόσμενη συμφωνία. Με βάση αυτή, η Τσέλσι θα πληρώνει παραπάνω από το μισό συμβόλαιό του παίκτη για όσο ισχύει ο δανεισμός του στους "κανονιέρηδες".

Το ποσό που υπολογίζεται πως θα καταβάλλει η ομάδα στον Στέρλινγκ ανέρχεται προσεγγιστικά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο παίκτης θα αγωνίζεται για λογαριασμό της αντίπαλης ομάδας του Λονδίνου.

Παρά ταύτα, πέρα από την ανάγκη για αποσυμφόρηση του ρόστερ και την διασφάλιση θετικού κλίματος εντός αποδυτηρίων, η Τσέλσι χρειαζόταν σε σημαντικό βαθμό να καλύψει και τον αρνητικό της προϋπολογισμό προκειμένου να βρίσκεται μακριά από τον κίνδυνο τιμωρίας από το Financial Fair Play.

Όπως γίνεται κατανοητό, ακόμα και η μείωση των απολαβών ενός παίκτη που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή ήταν το προτιμότερο σενάριο ασχέτως αν με αυτό τον τρόπο παρουσιάστηκε στον Μικέλ Αρτέτα μία ευκαιρία για μία από τις μεγαλύτερες "ληστείες" των τελευταίων ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τεν Χαχ ετοιμάζεται για το μοναδικό παιχνίδι της καριέρας του που δεν μπορεί να χάσει

H κατάληξη του ξεχασμένου wonderkid της Γιουνάιτεντ που ο Σερ Άλεξ αγνοούσε μέχρι την ανακοίνωση της μεταγραφής του

News 24/7

24MEDIA NETWORK