Η Μπαρτσελόνα στα χέρια ενός κανονικού, αλλά και ικανού καπετάνιου: Επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με τεσσσάρα

Η Μπαρτσελόνα αποδεικνύει πως αυτό που κυρίως χρειαζόταν ήταν ένας ικανός προπονητής, με πλάνο και εξουσία να εφαρμόσει το σχέδιό του. Το μέγεθος και το DNA της ομάδας αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Germany's head coach Hansi Flick reacts during the World Cup group E soccer match between Costa Rica and Germany at the Al Bayt Stadium in Al Khor , Qatar, Thursday, Dec. 1, 2022. (AP Photo/Martin Meissner)
(AP Photo/Martin Meissner) AP

Δεν είναι λίγες φορές στο ποδόσφαιρο που χρειάζεται να δοθεί αρκετός χρόνος σε έναν προπονητή προκειμένου να αποδείξει την αξία του. Η ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα εξάλλου. Παρόλα αυτά, δεν είναι και λίγες οι φορές που όταν χτίζεται κάτι καλό, τότε τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά.

Αυτά τα σημάδια αφήνει πίσω της η ομάδα του Χάνσι Φλικ, η οποία μετά και την τεσσάρα στη Ζιρόνα εκτός έδρας και την διατήρηση του αήττητου στην La Liga, αποδεικνύουν πως στο τέλος της ημέρας αυτό που χρειαζόταν η Μπαρτσελόνα ήταν καταρχάς ένας κανονικός και ικανός καπετάνιος. Κάποιος που να είναι εγνωσμένης αξίας και θα διαθέτει την "καλλιτεχνική" ελευθερία να δημιουργήσει αυτό που σκέφτεται στον καμβά του γηπέδου.

Η Μπαρτσελόνα απέναντι στην περσινή 3η καλύτερη ομάδα της La Liga απέδειξε πως αγωνιστικά φέτος μπορεί να μην αγχώνεται με ομάδες που ναι μεν αποτελούν έναν αξιόλογο αντίπαλο, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να σταθούν δίπλα στο μέγεθος των Καταλανών. Αντιθέτως, οι δυνατές μάχες μέχρι τελικής πτώσεως θα δοθούν με αντιπάλους που βρίσκονται ιστορικά και αγωνιστικά στο κορυφαίο επίπεδο.

Αυτό ίσχυε πριν από την οικονομική και διοικητική κρίση του ισπανικού συλλόγου, όμως τα τελευταία χρόνια -ακόμα και μετά την επιστροφή του Λαπόρτα- η ομάδα έδειχνε πως δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υποδείκνυε η ιστορία της.

Πλέον, με τον Χάνσι Φλικ η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως βρήκε κάποιον που μπορεί να εμπιστευτεί. Κάποιον που γνωρίζει πως να αξιοποιήσει το αστείρευτο ταλέντο της Μασία, καθώς και πως να βάζει κανόνες, να διατηρεί την πειθαρχία εντός των αποδυτηρίων.

Μπορεί το ρόστερ να μην θεωρείται συνολικά world class. Εντούτοις, οι νέα φουρνιά παικτών, τα ναυτάκια των "μπλαουγκράνα", με επικεφαλής τον Λαμίν Γιαμάλ είναι ήδη εδώ και πρωταγωνιστούν. Έχουν όρεξη, πείσμα πάθος και ταύτιση με τον σύλλογο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως έχουν στην διάθεσή τους αυτόν τον Καπετάνιο που θα τους δώσει την σωστή κατεύθυνση, τις κατάλληλες οδηγίες, το σωστό πόστο στο καράβι προκειμένου να αγγίξουν τα όρια τους, γιατί όχι και να τα ξεπεράσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα αγαπημένο παιδί του Κλοπ ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τον Σλοτ, θα πάει μακριά η βαλίτσα;

Το μέλλον της συγκατοίκησης των δύο άσπονδων εχθρών, Μίλαν και Ίντερ έστειλαν μήνυμα για αλλαγή και όχι "μπαλώματα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK