Η Μπαρτσελόνα "μαγείρεψε" τα οικονομικά της στοιχεία για να αποφύγει πρόστιμο από το Financial Fair Play, όμως η προσπάθεια έπεσε στο κενό

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ για παραβίαση του Financial Fair Play μέσω λογιστικών τεχνασμάτων για την αλλοίωση των οικονομικών της στοιχείων.

FC Barcelona club President Joan Laporta begins a news conference in Barcelona, Spain, Friday, Aug. 6, 2021. Barcelona's announcement that Lionel Messi would be leaving the club set Paris Saint-Germain scrambling to figure out if it could sign the most desired free agent in soccer history. (AP Photo/Joan Monfort)
(AP Photo/Joan Monfort) AP

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ που επέβαλε η UEFA λόγω της παραβίασης του Financial Fair Play.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο υποστήριξε την απόφαση, επιβεβαιώνοντας ότι με τον Τζοάν Λαπόρτα στην προεδρία ο καταλανικός σύλλογος προσπάθησε να παρουσιάσει τα έκτακτα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως την παραχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ως λειτουργικά έσοδα, κάτι που ήταν κρίσιμο για να αποφευχθεί η παραβίαση των οικονομικών κανόνων της UEFA.

"Η επιτροπή διαπιστώνει ότι η παράβαση της Μπαρτσελόνα ήταν σκόπιμη", αναφέρει η απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να παραδεχθεί το λάθος και να το διορθώσει, γεγονός που θα μείωνε το πρόστιμο στα 80.000 ευρώ.

Το CAS ωστόσο τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα επέμεινε να κατατάξει την πώληση του 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga στην Sixth Street έναντι 267 εκατομμυρίων ευρώ ως λειτουργικά έσοδα, γεγονός που ενίσχυσε το συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του συλλόγου ήταν σκόπιμες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK