Η Μπάγερν παλεύει μόνη στα κύματα, θέλει παίκτες "σημαίες" και όχι προσωρινούς "μισθοφόρους"

Η Μπάγερν Μονάχου ανέκαθεν ήταν μία ομάδα που επιχειρούσε να διατηρήσει τον κορμό του ρόστερ της στις περιόδους των μεταγραφών. Το ποδόσφαιρο ωστόσο έχει αλλάξει και η Μπάγερν παλεύει μόνη της να κρατήσει ζωντανό τον όρο παίκτης "σημαία".

Bayern's Thomas Mueller reacts after losing the German Bundesliga soccer match between VfL Bochum and FC Bayern Munich in Bochum, Germany, Sunday, Feb. 18, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
(AP Photo/Martin Meissner) AP

Μερικές από τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο ποδόσφαιρο με την πάροδο τον χρόνων είναι η διάρκεια των συμβολαίων του εκάστοτε ποδοσφαιριστή με έναν σύλλογο. Ένας λόγος, μέσα από τον οποίο προέκυψε αυτή η αλλαγή, ήταν η αναγνώριση περισσότερων δικαιωμάτων για τους ποδοσφαιριστές. Αν και αυτό το πρόκειται προφανώς για μία θετική εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως πλέον παρατηρείται μία τάση που αφαιρεί λίγο από το "χρώμα" του ποδοσφαίρου.

Αυτή η τάση αφορά την έλλειψη σύνδεσης, ταύτισης ενός ποδοσφαιριστή με μία ομάδα. Τα συμβόλαιο πλέον είναι μικρότερης διάρκειας και συνεχώς δίνεται η αίσθηση πως ένας σύλλογος συνήθως είναι περισσότερο σκαλοπάτι, ένα όχημα για κάποιον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που θέλει να πετάξει ψηλά. Μία ομάδα που λειτουργεί σαν λεωφορείο μέχρι να φτάσει ο παίκτης στην στάση της επιθυμίας του.

Αυτή η πραγματικότητα αφαιρεί τη σύνδεση των ποδοσφαιριστών με τους φιλάθλους, αφού αυτή διαταράσσεται από τις αρκετές αλλαγές που παρατηρούνται σε κάθε μεταγραφική περίοδο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Αυτή την εικόνα θέλει να αλλάξει η Μπάγερν Μονάχου, η οποία πάντοτε λίγο ή πολύ είχε στο dna της την διατήρηση παικτών που είχαν ταυτιστεί με τη φανέλα της, με τους Βαυαρούς να υποστηρίζουν πως θα επιχειρήσουν επί της ουσίας να κρατήσουν ζωντανό τον όρο του παίκτη "σημαία".

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε και ο πρόεδρος της ομάδας, ο Χέρμπερτ Χάινερ, ο σύλλογος από το Μόναχο επιθυμεί να ανανεώσει τα συμβόλαια των Τζαμάλ Μουσιάλα και Τζόσουα Κίμιχ, με τον ίδιο να τονίζει πως η στόχευση είναι να μείνουν πολλά έτη στην ομάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Τόμας Μίλερ.

"Ο Τζαμάλ Μουσιάλα μπορεί να γίνει ο νέος Τόμας Μίλερ και έτσι να μείνει στον σύλλογο για τα επόμενα 20 χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον Μουσιάλα όσο το δυνατόν περισσότερο".

"Θα ήμουν ευτυχής αν ο Τζόσουα έκλεινε την καριέρα του στην Μπάγερν, αλλά όχι τον επόμενο χρόνο, αλλά σε πολλά, πολλά χρόνια από τώρα".

Βέβαια, από ότι φαίνεται, δεν φτάνει πλέον μόνο η θέληση. Οι καιροί έχουν αλλάξει και αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εν λόγω ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση, πολλές ομάδες παραμονεύουν για να τους αποκτήσουν και η αλήθεια είναι πως αν το συμβόλαιό τους δεν ενέπνεε σε περισσότερο από έναν χρόνο, τότε ίσως οι αποχωρήσεις να είχαν ήδη δρομολογηθεί.

Αξίζει να αναλογιστεί κανείς, πως η Μπάγερν δεν είναι μία τυχαία ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα ιστορικά στην Γερμανία. Διαθέτει μπάτζετ που μπορεί να ικανοποιήσει τους μεγάλους αστέρες της, οι οποίοι μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό είναι Γερμανοί και επομένως αισθάνονται οικεία αγωνιζόμενοι σε έναν τέτοιον σύλλογο.

Και όμως η Μπάγερν δείχνει να ζορίζεται να πείσει τα δικά της "παιδιά" να παραμείνουν. Αν εκείνη δεν τα καταφέρει, τότε ποιος;

Διαβάστε περισσότερα

Φορά κατηφόρα και ούτε ο θεός ο ίδιος δεν με σταματά

Δυσφορία της Ρεάλ για τον Βινίσιους, η συμπεριφορά του Βραζιλιάνου ίσως πυροδοτήσει απόφαση-σοκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK