Η αιτία του αποκλεισμού της Ιταλίας σύμφωνα με τον Σπαλέτι και το μέλλον του στον πάγκο

Η Ιταλία γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Ελβετία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Euro, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να εξηγεί τον λόγο της αγωνιστικής και πνευματικής ανετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του.

Italy's head coach Luciano Spalletti applauds before a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
(AP Photo/Ariel Schalit) AP

Η Εθνική Ιταλίας ήταν γνωστό πως δύσκολα θα μπορούσε να αγγίξει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης της ομάδας που κατέκτησε το προηγούμενο Euro, ωστόσο η παρουσία του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο είχε δημιουργήσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, το οποίο όμως ανατράπηκε αρκετά γρήγορα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι «ατζουρι» πάσχισαν να εντυπωσιάσουν σε όλη τη φάση των ομίλων, ωστόσο δεν έκαναν πολλά για να ανεβάσουν το επίπεδό τους στη φάση των "16" και εύλογα ο αποκλεισμός δεν άργησε να έρθει, αφού οι Ιταλοί ήταν κατώτεροι των περιστάσεων για 90 λεπτά απέναντι στην Ελβετία και γνώρισαν οδυνηρή ήττα με 2-0.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο Σπαλέτι δήλωσε:"Η ευθύνη είναι δική μου για ό,τι συνέβη. Πάντα φταίει ο προπονητής γιατί εγώ επέλεξα τους παίκτες και είναι σαφές ότι είναι ένας δρόμος στον οποίο πρέπει να κάνω κάποιες γνωριμίες.

Δεν είχα πολύ χρόνο για να γνωρίσω τους παίκτες. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν όλοι 20 παιχνίδια για να τους δοκιμάσουν και να τους γνωρίσουν, κάποιοι ακόμη και 30. Λίγα παιχνίδια ακόμα θα μπορούσαν να με είχαν βοηθήσει".

Ο Σπαλέτι καθοδήγησε την Εθνική Ιταλίας σε μόλις 14 παιχνίδια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τον Αύγουστο του 2023 και πράγματι πρόκειται για ένα μικρό σχετικά διάστημα, ωστόσο οι αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά προβληματική και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως το μέλλον του πρώην τεχνικού της Νάπολι είναι αβέβαιο.

Παρά την απογοητευτική ήττα όμως από την Ελβετία, ο Σπαλέτι παραμένει ήρεμος για τη θέση του στον πάγκο της Ιταλίας. Ο ίδιος μάλιστα σε μία δήλωσή του ανέφερε πως υπάρχουν επαφές μεταξύ εκείνου και του προέδρου της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας: "Μιλάω με τον πρόεδρο (Γκαμπριέλε Γκραβίνα) γιατί πάντα συμπεριφερόταν απέναντί μου σαν σπουδαίος άνθρωπος και σοβαρός επαγγελματίας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK