H κατάληξη του ξεχασμένου wonderkid της Γιουνάιτεντ που ο Σερ Άλεξ αγνοούσε μέχρι την ανακοίνωση της μεταγραφής του

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μακρινό πλέον 2010 προχώρησε αιφνιδιαστικά στην απόκτηση ενός άγνωστου τότε ποδοσφαιριστή που δεν είχε προλάβει ακόμη να ιδρώσει τη φανέλα της Βιτόρια Γκιμαράες.

Manchester United manager Sir Alex Ferguson applauds supporters after his last game in charge of his team, their English Premier League soccer match against West Bromwich Albion at The Hawthorns Stadium, West Bromwich, England, Sunday May 19, 2013. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Το 2010 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μία πολύ περίεργη μεταγραφή, αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μόλις είχε μετακινηθεί στην ομάδα της Βιτόρια Γκιμαράες.

Υποστηρίζεται πως ένας μάνατζερ έπεισε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την αξία και τις δυνατότητες του παίκτη, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να δαπανά σχεδόν 9 εκατομμύρια για να φέρει αυτό το ταλέντο στο Ολντ Τράφορντ.

Ο λόγος για τον 20χρόνο τότε Πορτογάλο εξτρέμ ονόματι Μπεμπέ, ο οποίος ήρθε στην Αγγλία κουβαλώντας τον τίτλο του wonderkid. Δυστυχώς όμως για τους "Κόκκινους Διαβόλους", ο Μπεμπέ δεν δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες της ομάδας και των φιλάθλων στο πρόσωπό του.

Manchester United's Bebe celebrates after he scored a goal against Bursaspor during their Group C Champions League soccer match at Ataturk Stadium in Bursa, Turkey, Tuesday, Nov. 2, 2010. (AP Photo/Ibrahim Usta)
(AP Photo/Ibrahim Usta) ASSOCIATED PRESS

Αγωνίστηκε μόλις 7 φορές στη περίοδο της παρουσίας του στο Μάντσεστερ, μετρώντας 2 τέρματα. Στη συνέχεια πέρασε ως δανεικός από την Μπεσίκτας χωρίς επιτυχία. Επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε στις Ρίο Άβε και Πάκος ντε Φερέιρα πριν υπογράψει στην Μπενφίκα.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να έχει αντίκτυπο στη Λισαβόνα και σύντομα έφυγε για την Ισπανία, παίζοντας για την Κόρδοβα, την Εϊμπάρ και τη Ρεάλ Σαραγόσα.

Πλέον, ο ίδιος στα 34 του έτη κατέληξε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και την Ράσινγκ ντε Φερόλ, αφού μετά από 5 έτη στην Ράγιο Βαγιεκάνο το συμβόλαιό του τερματίστηκε ελλείψει οικονομικών πόρων στον προϋπολογισμό της ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Χείρα βοηθείας σε Μπαρτσελόνα από τον Λεβαντόβσκι, δεν δέχτηκε την οικονομική ελάφρυνση ο Λαπόρτα

Η Αλ Νασρ προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε πρώην συμπαίκτη του Κριστιάνο Ρονάλντο

News 24/7

24MEDIA NETWORK