X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Γιατί η κόκκινη της Ιρλανδίας θα ήταν κίτρινη, εάν η παράβαση ήταν εντός περιοχής

Ο κανονισμός της "τριπλής ποινής" άλλαξε από την αρχή του μήνα και γι' αυτό ο Νίκολα Ριτσόλι δεν θα έπρεπε να τιμωρήσει με κόκκινη το μαρκάρισμα του Σέιν Ντάφι στον Αντουάν Γκριεσμάν, εάν γινόταν εντός περιοχής.

Το 2016 περιελάμβανε μία σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, η πιο σημαντική εξ αυτών η απαλοιφή -σε κάποιες περιπτώσεις- της επονομαζόμενης " τριπλής ποινής".

Μέχρι τις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτους, όταν ένας αμυνόμενος στερούσε προφανή ευκαιρία για γκολ σε έναν επιτιθέμενο, τιμωρείτο με κόκκινη κάρτα και εάν η παράβαση ήταν εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγιζε πέναλτι. Επιπροσθέτως, η ποινή ήταν τριπλή διότι ο αμυνόμενος έμενε εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα παιχνίδι, αναλόγως το είδος του φάουλ στο οποίο υπέπεσε.

Οι διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ήταν πολλές για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μετά από χρόνια διαβουλεύσεων, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (IFAB), ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τους κανονισμούς του αθλήματος, αποφάσισε την αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου του Κανονισμού 12.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ

Μεταξύ των 96 μικρών ή μεγάλων αλλαγών που αποφασίστηκαν από το IFAB (και μεταξύ άλλων είναι κι η δυνατότητα η σέντρα των αγώνων να γίνεται προς τα πίσω) είναι και η διαφοροποίηση των σχετικών κανονισμών που οδηγούν στην "τριπλή ποινή".

Από την 1η Ιουνίου, ένας αμυνόμενος δεν δέχεται αυτόματα κόκκινη κάρτα όταν στερήσει με παράβαση προφανή ευκαιρία για γκολ σε επιτιθέμενο εντός περιοχής. Εάν στόχος του αμυνόμενου είναι η μπάλα, ωστόσο υποπέσει σε παράβαση, τότε τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Εάν, όμως, σπρώξει, κρατήσει ή τραβήξει τον επιτιθέμενο εντός περιοχής, δεν έχει ως στόχο την μπάλα ή δεν έχει καμία πιθανότητα να προλάβει την μπάλα ή προβεί σε παράβαση που σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου τιμωρείται με αποβολή (πχ. βίαιο μαρκάρισμα), τότε ο αμυνόμενος τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.

Σε όλα αυτά, ο διαιτητής καλείται να λάβει υπόψιν την απόσταση μεταξύ του επιτιθέμενου και της εστίας, τη γενική κατεύθυνση της φάσης, την πιθανότητα διατήρησης ή ανάκτησης του ελέγχου της μπάλας, τη θέση και τον αριθμό των αμυνομένων.

Όπως γίνεται κατανοητό, εάν η παράβαση γίνει εκτός περιοχής, ακόμα κι αν ο αμυνόμενος κάνει προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας και όχι ανακοπής του επιτιθέμενου, τότε η παράβαση τιμωρείται με κόκκινη κάρτα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η πρόσθετη ποινή του πέναλτι.

Ως εκ τούτου, ο Νίκολα Ριτσόλι ορθώς απέβαλε τον Σέιν Ντάφι στο μαρκάρισμά του κατά του Αντουάν Γκριεζμάν εκτός περιοχής. Ωστόσο, εάν αυτό το μαρκάρισμα γινόταν λίγα εκατοστά πιο μπροστά, τότε ο Ιταλός διαιτητής απλά θα "κιτρίνιζε" τον Ιρλανδό αμυντικό, παρά τον καταλογισμό πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γαλλία - Ιρλανδία 2-1

24MEDIA NETWORK