Φλερτάρει με τη χρεοκοπία η Φίτεσε, ανακλήθηκε η αδειοδότηση του συλλόγου

Η υποβιβασμένη στη δεύτερη κατηγορία Φίτεσε βρίσκεται απέναντι στον κίνδυνο της πτώχευσης ελλείψει οικονομικής ρευστότητας, με την επαγγελματική άδεια του συλλόγου να έχει ήδη ανακληθεί.

Vitesse's Lois Openda reacts after missing a chance to score during the round of sixteen, first leg Conference League soccer match between Vitesse and AS Roma at Gelredome stadium in Arnhem, Netherlands, Thursday, March 10, 2022. (AP Photo/Peter Dejong)
Η Φίτεσε σε αγώνα του Conference League. © 2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο δεύτερος γηραιότερος σύλλογος της Ολλανδίας, η Φίτεσε, καλείται να διαχειριστεί μία υπαρξιακή κρίση, με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να διαφαίνεται στον ορίζοντα, ενώ παράλληλα η ομάδα δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα μετά την ανάκληση της αδειοδότησης.

Ο ολλανδικός σύλλογος δεν κατάφερε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην ώρα του και μοιραία η ομάδα γνώρισε τις συνέπειες, με την ομοσπονδία της Ολλανδίας να της απαγορεύει επί της ουσίας να αγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτή τη δυσμενή απόφαση, αφού σύμφωνα με τον προσωρινό διευθυντή της ομάδας Έντγουιν Ρέιτζες η Φίτεσε δεν θα είναι σε θέση στις επόμενες εβδομάδες να πληρώσει τους τρέχοντες λογαριασμούς της.

Ο ίδιος δήλωσε: "Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους μισθούς, αλλά έχουμε επίσης υποχρεώσεις πληρωμών προς άλλα μέρη, όπως οι φορολογικές αρχές. Η κατάσταση είναι πλέον πολύ ανησυχητική, δεν έχουν μείνει σχεδόν καθόλου χρήματα. Χρειαζόμαστε μια ένεση κεφαλαίου βραχυπρόθεσμα.

Μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τους εαυτούς μας για το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε. Είχαμε τις ευκαιρίες και τον χρόνο να τα κάνουμε όλα".

Μάλιστα η ίδια η ομοσπονδία συνόδευσε την ανακοίνωση της απόφασής της λέγοντας: "Η απουσία τραπεζικού λογαριασμού, η απουσία ελεγκτή λογιστή και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παρασχεθεί πειστικός προϋπολογισμός, καθιστούν αδύνατο να επιτραπεί η συνέχιση της αδειοδότησης της Φίτεσε για την αγωνιστική περίοδο 2024-25".

Υπενθυμίζεται πως η Φίτεσε θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία Ολλανδίας έπειτα από την ποινή μείωσης 18 βαθμών στο πρωτάθλημα της Eredivisie.

Παρόλα αυτά, η ιστορική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, τότε η νέα διοίκηση θα κληθεί να διαχειριστεί τις άμεσες οφειλές του συλλόγου με απώτερο στόχο την επιστροφή του στη πρώτη κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK