"Ερυθρόλευκος" ο Πελέ

Ο Ολυμπιακός ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμφωνία με τον Εργοτέλη, που κατέχει το 75% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου μέσου, και πλέον απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μετακίνησης, είτε τον προσεχή Ιανουάριο είτε το καλοκαίρι.

"Ερυθρόλευκος" ο Πελέ

Λεπτομέρειες όπως η συμφωνία με τον Πορτογάλο super agent του Πελέ, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος κατέχει το υπόλοιπο 25% του ποδοσφαιριστή, αναμένεται να ρυθμιστούν, σύμφωνα με όσα διέρρεαν από το Ηράκλειο, μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Από πλευράς Ολυμπιακού δεν λένε το παραμικρό και τονίζουν ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη και η προσοχή μας είναι μόνο σε αυτό». Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το θέμα πια είναι στο τι απόφαση θα λάβουν ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» Βαγγέλης Μαρινάκης και ο προπονητής της ομάδας Μίτσελ Γκονζάλεθ. Αν θα μετακομίσει, δηλαδή, ο παίκτης στου Ρέντη τον προσεχή Ιανουάριο ή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Πελέ έχει κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις του στους υπευθύνους της κρητικής ομάδας, λέγοντας πως θέλει να φορέσει άμεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του Εργοτέλη θέλει να τον κρατήσει μέχρι τον Μάιο, έστω και ως δανεικό, αλλά ο 26χρονος Πορτογάλος «δεν κρατιέται», όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα.

Ο Μίτσελ, από την πλευρά του, δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Από τη μία, θα ήταν προς όφελος του Ολυμπιακού να έχει ένα καλό «εξάρι», που παίζει και ως «οκτάρι», στη φάση των 16 του Champions League, καθώς κλασικός αμυντικός χαφ είναι μόνο ο Εντινγκά. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να βγει κάποιος άλλος κεντρικός μέσος από τη λίστα που είχε δηλωθεί στην UEFA για τους αγώνες της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Και εκεί ακριβώς προβληματίζεται ο Ισπανός τεχνικός.

Στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, Εργοτέλης και Ολυμπιακός φέρεται να τα έχουν βρει στις 500.000 ευρώ για τον Πελέ, ενώ πληροφορίες από την Κρήτη ανέβαζαν το ποσό στις 650.000 ευρώ.

Ποιος είναι ο Πελέ

Ο Πορτογάλος μέσος γεννήθηκε στο Οπόρτο στις 14 Σεπτεμβρίου 1987 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Μποαβίστα. Συνέχισε στη Σαλγκέιρος (στην ομάδα Under 19) και στα 18 του μετακόμισε στη Λισαβόνα για λογαριασμό της Μπενφίκα. Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα των Λουζιτανών και το δεύτερο δόθηκε στη Βιτόρια Γκιμαράες.

Τον Αύγουστο του 2007, σε ηλικία 20 ετών, ο Πελέ φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ, η οποία δαπάνησε το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Πορτογάλος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, έπαιξε σε 15 ματς τη σεζόν 2007-08, έχοντας συμπαίκτες όπως ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς και ο Λουίς Φίγκο, σε μια Ίντερ που κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ εκείνη τη χρονιά.

Ένα χρόνο αργότερα, η Ίντερ απέκτησε τον Ρικάρντο Κουαρέσμα από την Πόρτο προσφέροντας 19 εκατομμύρια και οι «δράκοι» στα πλαίσια της συμφωνίας πήραν τον Πελέ και η μετακίνησή του κοστολογήθηκε στα 6 εκατ. ευρώ. Μετά από έξι μήνες, ο Πορτογάλος παίκτης παραχωρήθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ, καθώς ήταν εκτός πλάνων του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ακολούθησε ο δανεισμός στη Βαγιαλοδίδ (Ιούλιος του 2009) και το καλοκαίρι του 2010 παραχωρήθηκε στην Εσκισεχιρσπορ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012. Και μετά από λίγους μήνες απραξίας, συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με τον Εργοτέλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK