Δύο αδέλφια στην ίδια χώρα

Ίλια και Βλάνταν Ίβιτς. Δύο αδέλφια με πολλές διαφορές και άλλες τόσες ομοιότητες. Κοινό χαρακτηριστικό τους η ποιότητα, το ποδοσφαιρικό θράσος και το πάθος τους για τη στρογγυλή θεά (vids).

Δύο αδέλφια στην ίδια χώρα
Πλέον όμως, ο “μεγάλος αδελφός”καμαρώνει για τον μικρό Βλάνταν, βλέποντας πως οι συμβουλές που του έδινε μικρός δεν πήγαν χαμένες. Και ας είχαν ουκ ολίγες διαφορές... Υποστήριζαν άλλωστε διαφορετικές ομάδες. Ο ένας οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και ο άλλος της Παρτίζαν. Ποτέ όμως ο Ίλια δεν έπαψε να αποτελεί την “ασπίδα” του μικρού Βλάνταν, στις αποφάσεις του και πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Το 2004 ήταν η χρονιά σταθμός και για τους δύο. Ο Ίλια, ως παίκτης της ΑΕΚ, κρεμάει τα παπούτσια του και αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, μετά απο προτροπή του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ ο Βλάνταν κάνει το μεγάλο βήμα για την Bundesliga δεχόμενος την πρόταση της Μπορούσια Ντόρντμουντ. “ Ο Βλάνταν είναι μια χαρά εκεί που βρίσκεται τώρα. Που να βρούμε τόσα λεφτά για να τον φέρουμε ”, έλεγε γεμάτος περηφάνια ο Ίλια Ίβιτς το Φθινόπωρο του 2004 κατά τη διάρκεια ενός γεύματος γνωριμίας με τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν υπήρχε περίπτωση να φέρει τον αδελφό του στην Ένωση. Εκείνη την περίοδο άλλωστε αποτελούσε το next big thing της Σερβίας που έκανε τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε στην Γερμανία και τον Ιανουάριο του 2005 ανακοινώνεται η απόκτησή του απο την ΑΕΚ. Η απόφαση να δεχθεί την πρόταση της Ένωσης δεν ήταν και εύκολη. Οι Σέρβοι είναι περήφανος λαός και δεν ήθελαν να υπάρχει η παραμικρή υποψία οτι ο Βλάνταν θα είχε τις πλάτες του Ίλια στην ομάδα και θα κάνει ότι θέλει. Προς επιβεβαίωση και οι δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την αποχώρηση του αδελφού του: “Από τη στιγμή που έφυγε ο αδελφός μου από την ομάδα είμαι πιο χαλαρός και άνετος. Τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι παίζω εξαιτίας του αδελφού μου. Η παρουσία του Ιλια στην ΑΕΚ μπορώ να πω ότι μου έκανε κακό, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις σε βλέπουν με άλλα μάτια ”.

Ο Φερνάντο Σάντος τον είχε εμπιστευτεί και του έδωσε αμέσως θέση βασικού, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος της θητείας του Πορτογάλου. Πότε δεξιά και πότε από τον άξονα, προσπαθούσε να αξιοποιήσει ακόμη και την παραμικρή ευκαιρία που του δινόταν. Η έλευση του Λορένσο Σέρα Φερέρ όμως δεν ήταν και η καλύτερη εξέλιξη για αυτόν. Ο Ισπανός δεν φαίνεται να έχει και σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα οι συμμετοχές του το 2007 να πέσουν κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Το 2006 είχε 34 συμμετοχές και ένα χρόνο μετά έπεσαν στις 17.

Πρόλαβε όμως να αντιμετωπίσει τον αδελφό του. Ο Ίλια όταν έφυγε απο την ΑΕΚ, στη συνέχεια ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό και στις 23 Σεπτεμβρίου του 2006, οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχθηκαν την Ένωση την οποία κέρδισαν 1-0.

Την άνοιξη του 2007 ένα επεισόδιο που είχε τόσο αυτός, όσο και ο Μπρούνο Τσιρίλο κατά τη διάρκεια της προπόνησης με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ ουσιαστικά ραγίζει το... γυαλί που ποτέ δεν κατάφερε να κολλήσει ξανά. Η αναζήτηση για νέα επαγγελματική στέγη ξεκίνησε, χωρίς ωστόσο να βρει κάτι που θα τον ικανοποιούσε. Για αυτό και προς το τέλος του Αυγούστου απαντά θετικά στην πρόταση του Άρη και απο τους “κιτρινόμαυρους” της Αθήνας πάει σε αυτούς της Θεσσαλονίκης.

Αυτή ήταν η δεύτερη ομάδα, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει τόσο ο Ίλια όσο και ο Βλάνταν. Έστω και με έξι χρόνια διαφορά. Η παρουσία του όμως ήταν επιτυχημένη για αυτό και η διοίκηση Σκόρδα, αποφάσισε να ανανεώσει το μονοετές συμβόλαιο που είχαν με τον 31χρονο τότε μεσοεπιθετικό. Η πρόταση ύψους 300.000 ευρώ που του έκαναν δεν έγινε δεκτή και τότε έκανε την εμφάνισή του ο ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Άρη συνέχισαν τις προσπάθειες, παρά το γεγονός οτι είχαν ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του “δικεφάλου” όμως δεν “καρποφόρησαν”.

Η απόφαση είχε ληφθεί. Παραμονή στην πόλη και αλλαγή “στρατοπέδου”. Άλλωστε στον ΠΑΟΚ ήταν ο γνωστός τουμ, απο την ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, ξέροντας μάλιστα οτι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τις ικανότητές του. Ο Πορτογάλος άλλωστε ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτησή του. Και δικαιώθηκε... Σε όποια θέση και αν τον χρησιμοποίησε. Δεξιά, αριστερά, στον άξονα, ακόμη και ως επιθετικό. Μόνο στο κέντρο της άμυνας δεν έχει παίξει. Ο Βλάνταν έδειξε πως πλέον βρήκε το... ποδοσφαιρικό λιμάνι που του ταιριάζει. Χωρίς τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του παρελθόντος, με την ποδοσφαιρική ωριμότητα που ταιριάζει σε έναν παίκτη 33 ετών και με την επιθυμία για μεγάλες επιτυχίες...

Για αυτό και μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία αποτελούν τα μεγάλα ινδάλματα της Τούμπας και όχι άδικα άλλωστε. Ας μην ξεχνάμε οτι είναι ο παίκτης που χάρισε το διπλό επί του Ολυμπιακού στο “Καραϊσκάκη” την Κυριακή....

Διαβάστε τη συνέντευξη του Βλάνταν Ίβιτς στο olapaok.gr

















News 24/7

24MEDIA NETWORK