Αντίο στον τίτλο

Για 6 μήνες διεκδικούσε με αξιώσεις τον τίτλο αλλά, σε μια εβδομάδα τα γκρέμισε όλα. Το σχόλιο του Γιώργου Τριανταφυλλίδη για τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού και τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος.

Αντίο στον τίτλο

Οι παίκτες του Φερέιρα αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και στο δεύτερο ντέρμπι εντός του Μαρτίου. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, οι φίλοι του τριφυλλιού περίμεναν από την ομάδα τους να βγάλει εγωισμό, πάθος, αποφασιστικότητα και να δώσει απαντήσεις μέσα στο γήπεδο.

Τίποτα από όλα αυτά. Αντίθετα είδαμε και πάλι έναν νωθρό Παναθηναϊκό που πήρε αυτό που του άξιζε με βάση την αγωνιστική του εικόνα. Η ΑΕΚ ήθελε περισσότερο το ματς, οι παίκτες της πηγαίνανε πρώτοι στην μπάλα σε όλες τις μοναχίες και δίκαια επικράτησε με 2-0. Για ακόμη μια φορά, οι "πράσινοι" πέταξαν στο σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το φάουλ του Λεονάρντο και με τον Καρνέζη να φέρει ευθύνη. Το ίδιο έργο όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με τον Λίνο.

Ο Παναθηναϊκός υπήρξε στο γήπεδο για δέκα λεπτά, από το 60' έως το 70' που πήρε τον έλεγχο του αγώνα αλλά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη στο 71', έδωσε τη χαριστική βολή και η προσωπική μου άποψη είναι πως η μάχη του τίτλου κρίθηκε ουσιαστικά από την 24η αγωνιστική.

Ασφαλώς υπάρχει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να το κερδίσει για να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε, όμως ακόμη και αν το κερδίσει, δεν πείθει ότι είναι σε θέση να πάρει τον τίτλο. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Παναθηναϊκού στην αλλαγή του Μαρίνου και το πέρασμα του Ζέκα στα δεξιά της άμυνας.

Η ουσία είναι ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Παναθηναϊκός γκρέμισε μια υπερ-προσπάθεια 6 μηνών. Ρίχτηκε πληγωμένος από τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς στη μάχη του πρωταθλήματος τον περασμένο Αύγουστο και κόντρα στα οικονομικά του προβλήματα αλλά και τις προβλέψεις όλων, κατάφερε να παλέψει στα ίσα και να είναι πρώτος μέχρι τις αρχές Μαρτίου, παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο για ένα μήνα (από τα μέσα Οκτωβρίου έως και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη στα μέσα Νοεμβρίου).

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +5 αλλά πλέον είναι στο -4 και το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι αντοχές της ομάδας ήταν μέχρι εδώ. Στα δύσκολα οι "πράσινοι" τα έκαναν μούσκεμα και με τις δύο συνεχόμενες ήττες από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αποχαιρέτησαν ουσιαστικά τον τίτλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK