X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Ο Kristoffersen δεν αστειεύεται, αποβάλλει και στα αποδυτήρια

Στην πορεία του ως διαιτητής, ο Δανός Mads-Kristoffer Kristoffersen έχει σφυρίξει 289 παιχνίδια, εγχώρια τα περισσότερα και λίγα διεθνή. Για ένα εξ αυτών όμως έγινε πρώτο θέμα.

Δανός (και δεύτερος Βορειοευρωπαίος μετά τον Φινλανδό Gestranius) ο τέταρτος ξένος διαιτητής που θα διευθύνει ντέρμπι (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) στην ποδοσφαιρική Ελλάδα επί εποχής Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ.

Mads-Kristoffer Kristoffersen (ή ελληνιστί Ματθαίος-Χριστόφορος Χριστοφορόπουλος), ο περί ου ο λόγος 35χρονος ρέφερι με σήμα της FIFA από το 2012 και αξιολογημένος στην τρίτη κατηγορία των πινάκων διαιτησίας της UEFA, σφυρίζοντας κατά κύριο λόγο σε αγώνες των μικρών και των προκριματικών.

Στη δανική Superliga ο γεννηθείς το Μάιο του '83 Kristoffersen ανήλθε το 2011 - ήταν μόλις 28 ετών.

Μέχρι πέρυσι δεν είχε απασχολήσει με τις αποφάσεις του. Καριερίστας του χώρου, έχει ήδη ψηφιστεί μια φορά κορυφαίος στην πατρίδα του και θεωρείται από τους πλέον αυστηρούς στην πατρίδα του, κάνοντας παρόλα αυτά λελογισμένη και όχι υπέρμετρη χρήση των κίτρινων καρτών προκειμένου να επιβληθεί, δείχνοντας κατά μέσο όρο 3.6 ανά αγώνα (1049 σε 289 παιχνίδια).

Οι αποβολές του πολύ πιο σπάνιες. Μόλις 43 κόκκινες έχει βγάλει από την τσέπη του - οι 25 απευθείας - όσο για τα πέναλτι που έχει καταλογίσει είναι στο σύνολο 49.

Η απόφαση που σήκωσε... σκόνη

Θα ήταν 50, αν είχε παρασυρθεί από τον Κροάτη Dino Mikanovic στο περυσινό ματς (16/10/2017) της Aarhus με τη Lynby στο 'Ceres Park'. Ο αμυντικός των γηπεδούχων είχε επιχειρήσει να τον ξεγελάσει εκβιάζοντας μια επαφή προτού πέσει εντός περιοχής.

Ο Kristoffersen δεν παρασύρθηκε και χρέωσε δικαιολογημένα τον Mikanovic με κίτρινη κάρτα.

Ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων έφευγαν για τ' αποδυτήρια, ο εκνευρισμένος Κροάτης κλώτσησε καρέκλες που βρίσκονταν δίπλα στον πάγκο. Το συμβάν έγινε αντιληπτό, είτε από τον Kristoffersen είτε από κάποιο εκ των βοηθών του, και o Mikanovic δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν χρειάζονται πολλές επαναλήψεις για να δικαιολογηθεί η απόφαση του Kristoffersen.

Με αριθμητικό μειονέκτημα η Aarhus έχασε 2-0 το παιχνίδι και μετά το τέλος υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης του Δανού διαιτητή και κατ' επέκταση της κύρωσης του αποτελέσματος του αγώνα.

Οργή γιατί είχε... αργήσει

Η ένστασή τους αφορούσε το χρόνο αποβολής του Κροάτη. Διότι όπως είχε υποστηρίξει τότε ο προπονητής της Aarhus, David Nielsen " δέκα λεπτά μετά το διάλειμμα, ο διαιτητής χτύπησε την πόρτα μας. Ήμουν σίγουρος πως θα ήθελε να ηρεμήσει τον Dino. Αντίθετα μού είπε ότι είχε κλωτσήσει τέσσερις καρέκλες και τού έδειξε τη δεύτερη κίτρινη. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν στο δρόμο για το γήπεδο και αυτό ανέτρεψε τα σχέδιά μας. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να χρειάζεται τόσο χρόνο για μια απόφαση". Θυμίζοντας λίγο από... Κομίνη με το γκολ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που μέτρησε εντός αποδυτηρίων.

"Λυπάμαι που οι διαιτητές τιμωρούν την έκφραση συναισθημάτων. Δεν είμαστε ρομπότ, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι συναισθημάτων", είχε προσθέσει μέλος του σταφ των γηπεδούχων.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στον τοπικό Τύπο, αλλά το πειθαρχικό όργανο που ανέλαβε να εξετάσει την ένσταση απεφάνθη πως δεν είχε υπόσταση και την απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Aarhus να εγκαταλείψουν την προσπάθεια ανατροπής.

Ηθικό δίδαγμα για τους ποδοσφαιριστές ΑΕΚ και Ολυμπιακού; Μην εκβιάζεται αποφάσεις, μην κλωτσάτε μπουκάλια ή καρέκλες, μην βγείτε εκτός εαυτού. Γιατί στο φινάλε θα είστε εκτός αγώνα!

24MEDIA NETWORK