ΑΕΚ: Γκολ με την... Οκκά

Το ντεμπούτο του Γιαννάκη Οκκά με την ΑΕΚ συνοδεύτηκε από νίκη με 3-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τελευταίο τεστ επί αυστριακού εδάφους. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ο Κύπριος, που έδωσε την ασίστ στον Ιβιτς για το τρίτο γκολ. Ναλιτζής και Μαλαδένης τα άλλα δύο. Εξαιρετικός ο Κωνσταντινίδης. Πολλές αλλαγές και ικανοποίηση από Μπάγεβιτς

ΑΕΚ: Γκολ με την... Οκκά
Με άριστα πέρασε το τελευταίο τεστ επί αυστριακού εδάφους η ΑΕΚ, κόντρα σε μία αντίπαλο που είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει των προκριματικών του Champions League. Το κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών που παρέταξε ο Μπάγεβιτς στην αρχή του παιχνιδιού ανταποκρίθηκε ιδανικά στις απαιτήσεις του αγώνα, αποδεικνύοντας την πληθώρα αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η Ενωση.

O προπονητής της Ενωσης δεν θέλησε να επιβαρύνει τους βασικούς του παίκτες χρησιμοποιώντας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα σε τρεις ημέρες. Αλλωστε οι τραυματισμοί των Καψή και Λάκη έστω κι αν δεν αποδείχθηκαν σοβαροί, έκαναν τον Μπάγεβιτς επιφυλακτικό, αφού δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πως σε αυτή την φάση της προετοιμασίας και ενόψει των προκριματικών του Champions League θα χάσει κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή.
Οι μόνοι από τους βασικούς της εντεκάδας που αγωνίστηκε την Τρίτη κόντρα στην Σπάρτα, που διατήρησαν την θέση τους στο αρχικό σχήμα ήταν οι Μπορμπόκης και Κατσουράνης. Η σύνθεση με την οποία παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην αρχή του παιχνιδιού ήταν η εξής:
Χιώτης, Μόρας, Τόσκας, Κρέικ, Μπορμπόκης, Κατσουράνης, Ρούσεφ, Πορτουλίδης, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής, Μαλαδένης.

H AEK μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο ποιός θα ήταν το αφεντικό του αγώνα. Μετά από μία κεφαλία του Μόρα που αποκρούστηκε και ένα δοκάρι σε σουτ του Κωνσταντινίδη, ήρθε η ώρα του γκολ.
Ο Κωνσταντινίδης τροφοδότησε τον Δημήτρη Ναλιτζή κι αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0 στο 10ο λεπτό.
Mετά το εκρηκτικό ξεκίνημα και το γρήγορο γκολ ο ρυθμός έπεσε. Το παιχνίδι κύλησε ήρεμα μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.
Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης είχε μεγάλα κέφια και έγινε ο δημιουργός και του δεύτερου γκολ, όταν από δική του πάσα ο Μαλαδένης πέτυχε το 2-0 στο 40ο λεπτό.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Κωνσταντινίδης παρολίγο να χριστεί και σκόρερ, όμως ο Ισραηλινός τερματοφύλακας τον σταμάτησε.



Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε η ώρα του Γιαννάκη Οκκά. Ο Κύπριος επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Κωνσταντινίδη, μαζί με αρκετούς ακόμη καθώς ο Μπάγεβιτς άλλαξε τη μισή ομάδα. Τσάρτας, Κασάπης, Γεωργέας και Ιβιτς πήραν τις θέσεις των Μόρα, Ρούσεφ, Πορτουλίδη και Ναλιτζή.
Το ανεπίσημο ντεμπούτο του Οκκά συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ακόμη αρκετά πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο ίδιος μπορεί να μην σκόραρε, όμως δημιούργησε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, που πέτυχε ο Ιβιτς και γενικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
H Mακάμπι κατάφερε σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε να μειώσει σε 2-1 στο 60ο λεπτό με σκόρερ τον Προχορένκους.
H απάντηση της ΑΕΚ όμως ήταν σχεδόν άμεση. Στο 64' ο Γιαννάκης Οκκάς έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιβιτς, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 3-1.
Eξι λεπτά αργότερα ο Κύπριος που είχε πολύ όρεξη για μπάλα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού οι Ισραηλινοί έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ όμως το σουτ του Ισμαήλ σταμάτησε στο δοκάρι.




Εκτός από τον Κωνσταντινίδη, πολύ καλή απόδοση είχαν οι Μόρας και Ρούσεφ από τους νεαρούς παίκτες, ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο Χρήστος Μαλαδένης.


Oι δηλώσεις τωνπρωταγωνιστών

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Είμαι ικανοποιημένος από την προετοιμασία που κάνουμε μέχρι στιγμής. Δουλεύουμε πολύ και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στο ρυθμό που θέλω.
Γιαννάκης Οκκάς: Ευχαριστήθηκα το παιχνίδι. Δεν θα κρίνω εγώ την απόδοση μου. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Θα προσπαθήσω να μπω γρήγορα στο ρυθμό των συμπαιχτών μου. Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τα ματς της χρονιάς για μας. Θέλω πολύ να παίξω στη διοργάνωση αφού μέχρι στιγμής δεν μου είχε δωθεί η δυνατότητα.


Προφυλακίστηκαν τελικά οι 12 από τους 14 συλληφθέντες, στην πλειονότητα τους μέλη του συνδέσμου ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας, για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τα 12 άτομα, ηλικίας απο 20-26 χρονών, θα παραμείνουν στην φυλακή μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης τους, παρά το γεγονός οτι την ευθύνη για την επίθεση έχει ήδη αναλάβει η αναρχική οργάνωση «Επαναστατική Αλληλεγγύη».
Σε μία κίνηση υποστήριξης προς τους συλληφθέντες προχώρησε η Original, η οποία αποφάσισε τα έσοδα από τον χορό που θα διοργανώσει στις 19 Ιουλίου στο Camel Club, στον οποίο τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Χάρης Κοπιτσής, να τα διαθέσει υπέρ τους. Για το ίδιο θέμα έχει ανοιχτεί και λογαριασμός στην τράπεζα (αριθμός λογαριασμού 00528288004046-Δημόπουλος Παναγιώτης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK