X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

6 παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και σήμερα είναι στα αζήτητα

Ξεχώρισαν για το ταλέντο, το πάθος ή την... τιμιότητα τους. Έξι παίκτες που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην ελληνική Super League και σήμερα δεν βρίσκουν ομάδα.

Ο Νίνης πανηγυρίζει με την φανέλα του ΠΑΟΚ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα σε αναμέτρηση του Europa League, στις 24 Οκτωβρίου του 2013. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την τελευταία φορά που διαβάσατε για την αγορά των ελεύθερων παικτών, αφορούσε όσους βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει την σεζόν στην Ελλάδα και σε συλλόγους της Super League 1. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που έμειναν χωρίς ομάδα. Το Contra.gr παραθέτει μια εξάδα παικτών που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε συλλόγους της πρώτης κατηγορίας, αλλά σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται στην αναζήτηση της επόμενης επαγγελματικής τους στέγης. Η κουβέντα γίνεται για ποδοσφαιριστές που ήταν ενεργοί μέχρι το περασμένο καλοκαίρι και σε ηλικία που τους επιτρέπει να αγωνιστούν για 1-2 χρόνια ακόμη.

Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο Πανιώνιος ανακάλυψε το ταλέντο του στον Απόλλωνα Λιτόχωρου το 2002 και μετά από μια τριετία στη Νέα Σμύρνη, ήρθε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 20 ετών. Τον Ιανουάριο του 2009, ο Τζιόλης πήγε δανεικός στην Βέρντερ Βρέμης και έπαιξε με την γερμανική στον τελικό του Europa League εκείνης της σεζόν. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου και έφυγε με κανονική μεταγραφή για την Σιένα τον Ιανουάριο του 2010. Ακολούθησαν οι Ρασίνγκ Σανταντέρ, Μονακό, ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Καϊσερίσπορ, Χαρτς και Αλ Φέιχα της Σαουδικής Αραβίας, που ήταν και η τελευταία του ομάδα. Ο 34χρονος σήμερα χαφ (75 φορές διεθνής, 2 γκολ) ψάχνει για την επόμενη ομάδα του.

Μπέναρντ Γιάο Κουμόρτζι

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα του Αιγάλεω το 2006, ερχόμενος από την σουηδική Νόρσεπινγκ. Το καλοκαίρι του 2007 έφυγε με μεταγραφή για τον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε για μια 5ετία αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα παιδιά της 'κυανέρυθρης' κερκίδας. Τον Ιανουάριο του 2012 πήγε στην Γαλλία για λογαριασμό της Ντιζόν και έξι μήνες αργότερα πωλήθηκε στην βελγική Γκενκ, στην δεύτερη 5ετία του σε συλλογικό επίπεδο. Το 2017 μεταπήδησε ως ελεύθερος στην Κόρτραϊκ, με την οποία ολοκλήρωσε τη συνεργασία το καλοκαίρι και έκτοτε είναι χωρίς ομάδα. Ο 34χρονος σήμερα χαφ έχει 350 επίσημες συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε, με απολογισμό 36 γκολ και 12 ασίστ, ενώ μετράει και 7 εμφανίσεις με την εθνική Γκάνας. Είναι και ένας από τους σύγχρονους παίκτες στην Ελλάδα που έγινε τραγούδι. Μόνο εσύ Μπέναρντ Γιάο Κουμόρτζι.

Σωτήρης Νίνης

Έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2007, υπό τις οδηγίες του Βίκτορ Μουνιόθ, σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 4 ημερών στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω. Η εμφάνιση του, αλλά και αυτές που ακολούθησαν, δεν ήταν απλά ελπιδοφόρες αλλά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ομάδων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τελικά το άλμα στην Serie A έγινε με την φανέλα της Πάρμα το 2012 και ακολούθησαν ο δανεισμός στον ΠΑΟΚ, η επιστροφή στον Παναθηναϊκό, η περιπέτεια του Βελγίου με τις Σαρλερουά και Μέχελεν, ενώ την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο Ισραήλ για τις Πέταχ Τίκβα και Άσκελον. Στην ηλικία των 20 ετών, ο Νίνης (33 φορές διεθνής, 3 γκολ) είχε χρηματιστηριακή αξία (transfermarkt) 7,5 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις για μια μεγάλη καριέρα δεν δικαιώθηκαν. Σήμερα είναι δίχως ομάδα.

Ααρόν Νίγκεθ

Πρωταθλητής Ευρώπης με την U19 της Ισπανίας το 2007, πρωταθλητής Σκωτίας με την Ρέιντζερς το 2009, Κυπελλούχος Πορτογαλίας με την Μπράγκα το 2016. Η έλευση του Ααρόν Νίγκεθ (αδερφός του Σαούλ της Ατλέτικο Μαδρίτης) στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή (ως δανεικός από τη Βαλένθια) το Ιανουάριο του 2008 είχε προκαλέσει αίσθηση, με τον πιτσιρικά τότε Ισπανό ακραίο κυνηγό να σκοράρει 4 γκολ σε 13 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου επέστρεψε στην Βαλένθια και ακολούθησαν οι Ρέιντζερς, Θέλτα, Ουέλβα, Αλμερία, Έλτσε, Μπράγκα, Τενερίφη, Οβιέδο και Τζοχόρ. Συνολικά 11 ομάδες άλλαξε ο 30χρονος σήμερα εξτρέμ, που είναι χωρίς δουλειά από τον περασμένο Φλεβάρη. Προφανώς δεν δικαίωσε ποτέ τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον.

Ντελβέν Εντινγκά

Χαρακτηριστική περίπτωση 'τίμιου' ποδοσφαιριστή. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2013 ως το 2015, με τη μορφή δανεισμού από τη Μονακό. Στο διάστημα αυτό πραγματοποίησε 61 εμφανίσεις με 3 γκολ και 2 ασίστ. Μετά την περιπέτεια του στην Ελλάδα, ακολούθησαν η ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας και η τουρκική Σίβασπορ, με την οποία ολοκλήρωσε τη συνεργασία το καλοκαίρι και έκτοτε παραμένει δίχως ομάδα. Ο Εντινγκά είναι 49 φορές διεθνής με το Κονγκό και στα 31 του χρόνια θα αποτελούσε μια συμπαθητική λύση για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα του Top-5.

Λεάντρο Σαλίνο

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Βραζιλιάνο μπακ το καλοκαίρι του 2013, ως ελεύθερο από την πορτογαλική Μπράγκα. Με τα ερυθρόλευκα αγωνίστηκε ως το 2016, καταγράφοντας 76 συμμετοχές και 7 ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ στο βιογραφικό του μπήκαν τα 3 πρωταθλήματα Super League και το ένα Κύπελλο Ελλάδας. Παρά την εθνικότητα του, ο Σαλίνο ξεχώρισε περισσότερο για την μαχητικότητα και το πάθος του και λιγότερο για την τεχνική του. Μετά το εν Ελλάδι πέρασμα του επέστρεψε στην πατρίδα του και φόρεσε τις φανέλες των Βιτόρια, Σάντα Κρουζ, Μποταφόγκο, Τουπινάμπας, Ζόινβιλ και Μπάρα Κλουμπ, που ήταν η τελευταία του ομάδα. Στα 34 του χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.

Στο καινούργιο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, σε ένα άνευ προηγουμένων ξέσπασμα, για την απονομή του βραβείου The Best στον Λιονέλ Μέσι, την ώρα που ο Κώστας Μπράτσος του βάζει φωτιές. Αμφότεροι καταλήγουν με μια μίνι ανάλυση για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μεταξύ Αμπέλ Φερέιρα και παικτών.

24MEDIA NETWORK