Άννα Σαλαπάτα: Από τη δημοσιογραφία στο beach volley
Το Contra.gr και η Αριάνα Παπαγιάννη βρέθηκαν στο Side-Out Club στη Βάρκιζα συνάντησαν την Άννα Σαλαπάτα, έπαιξαν beach volley και μας παρακινούν να... χτίσουμε κορμί.
Contra.gr VS fitness…επεισόδιο No2.
Aφού μπήκαμε σε πρόγραμμα με τις διατροφικές συμβουλές που σας δώσαμε λίγες εβδομάδες πριν μέσα απ’ την κουβέντα με την Μερόπη Παπουτσή, ήρθε η ώρα να “χτίσουμε” και το σώμα.
Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε κάποια παραλία, σε κάποιο νησί και ανεβάζετε φωτογραφίες δίχως δεύτερη σκέψη προς όλους εμάς που είμαστε ακόμα σπίτι-γραφείο-αυτοκίνητο παρακαλείστε να διαβάσετε το κείμενο και να σταματήσετε.
Για όλους τους υπόλοιπους που επιμένουμε στην σκληρή -πλην τίμια- καθημερινότητα σπίτι-γραφείο-αυτοκίνητο, το Contra.gr φρόντισε να μας βάλει σε πρόγραμμα (καλοκαιρινό), κάνοντας μια στάση στο Side-Out Club για να χτίσουμε κορμί.
Πάρτι, θάλασσα, μουσική, κοκτέιλς
Βρεθήκαμε στο Side-Out Club στη Βάρκιζα, “εξερευνήσαμε” τον χώρο και μιλήσαμε με την Άννα Σαλαπάτα, τη γυναίκα που έχει στήσει όλο το project. Mετά από 19 χρόνια στη δημοσιογραφία, η Άννα κατάφερε να συνδυάσει για δεύτερη φορά τον αθλητισμό με την δουλειά.
Για όσους παίζουν μπιτς βόλεϊ, ή έχουν βρεθεί έστω και μια φορά σε τουρνούα, έχουν δει πως η όλη “φάση” είναι κάτι σαν πάρτι. Θάλασσα, μουσική, κοκτέιλς (αυτά είναι εκτός του διατροφικού μας πλάνου) και φυσικά πολύ παιχνίδι.
Πρόκληση Νο2 λοιπόν, δίνουμε ραντεβού στο Side-Out Club στη Βάρκιζα και σας λέμε με βεβαιότητα πως αφού το κάναμε εμείς, μπορείτε και εσείς.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Side-Out Club;
“Έβλεπα ότι αρκετός κόσμος ασχολούταν με αυτό και γενικά ότι υπήρχε ανάπτυξη στο άθλημα. Το μπιτς βόλεϊ ταιριάζει στον Έλληνα. Κάπως έτσι ήρθα στη Βάρκιζα πριν 6 χρόνια και ξεκινήσαμε το Side-Out Club. Ο χώρος εδώ ήταν άδειος, δεν υπήρχε τίποτα. Αρχικά φτιάξαμε ένα γήπεδο και σήμερα έχουμε τέσσερα συνολικά. Όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το μπιτς. Όσο πέφτει το άθλημα επαγγελματικά τόσο περισσότερο ανεβαίνει ερασιτεχνικά. Ποντάρω πολύ στις συνεργασίες. Η επιτυχία μας με τον Αλεκο Παρασκευόπουλο που συνεργαζόμαστε είναι αυτό, ότι το έχουμε κάνει “οικογενειακά”. Έρχεσαι εδώ το βράδυ και είναι γεμάτο κόσμο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και προς την Ομοσπονδία, να έρθει να δει το χώρο και γιατί όχι να γίνει ένα τουρνουά μάστερ. Είμαστε στη διάθεση του αθλήματος”.
Από την αθλητική δημοσιογραφία πως έφτασες να ασχολείσαι με το μπιτς βόλεϊ;
“Όταν σταμάτησα το χαντμπολ αρχισα να ασχολούμαι με το μπιτς βόλεϊ. Τα τελευταία 15 χρόνια παίζω μπιτς, ερασιτεχνικά τελείως για εμένα ξεκίνησα να κάνω προπονήσεις, κατέβαινα σε τουρνουά. Μου άρεσε πολύ και κατάφερα να συνδυάσω για άλλη μια φορά τον αθλητισμό με κάτι που μου αρέσει πολύ. Όπως έκανα με τη δημοσιογραφία. Από την δημοσιογραφία απέχω τα τελευταία 5 χρόνια. Ο βασικός λόγος αρχικά είναι ότι πλέον η δημοσιογραφία δεν είναι όπως ήταν όταν πρωτομπήκα εγώ. Όταν άρχισα να ασχολούμαι με το Side-Out Club είδα ότι μου αρέσει πολύ και είναι ένας χώρος όπου υπάρχει ανάπτυξη. Έκλεισε ένας κύκλος και άνοιξε ένας άλλος”.
“H ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ”
Σε γεμίζει το ίδιο με τη δημοσιογραφία το μπιτς βόλεϊ;
“Όχι. Η δημοσιογραφία έχει αδρεναλίνη. Αυτή την αδρεναλίνη δεν θα τη βρεις εδώ. Μου λείπει πάρα πολύ αλλά πλέον δεν υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες στο χώρο,ειδικά στην Ελλάδα. Εδώ θα βρεις άλλα πράγματα. Ευχαρίστηση, άσκηση, παραλία! Ποιος δεν θα ήθελε να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του και της ζωής του στη παραλία”.
Βλέπουμε πολλά παιδάκια να κάνουν προπόνηση από πολύ μικρή ηλικία…
“Η αλήθεια είναι πως οι ακαδημίες είναι ένα αγκάθι για το ελληνικό βόλεϊ. Εμείς προσπαθούμε μέσα από τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό να βγάλουμε ταλέντα και παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα. Για αυτό το λόγο και έχουμε ξεκινήσει κάποια juniors τουρνουά. Για να αποκτούν τα παιδιά κίνητρο και φυσικά με τους προπονητές μας ,τους Σοφοκλής Σοφοκλέους,τον Κώστα Στάικο ο οποίος μας βοήθησε να το στήσουμε όλο αυτό από την αρχή και τον Νίκο Ανδριά να δίνουμε τα καλύτερα εφόδια στα παιδιά”.
Τι θα έλεγες σε ένα παιδί για να ξεκίνησει το μπιτς βόλεϊ;
“Αρχικά να έρθει να το δοκιμάσει. Το βόλεϊ αλλά και το μπιτς βόλεϊ είναι ένα τεχνικό άθλημα. Χρειάζεται υπομονή και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για ένα μικρό παιδί. Εδώ συνδυάζεται και η θάλασσα.Είναι ένα κόλπο για να κρατήσεις ένα παιδί στη προπόνηση του μπιτς”.
Σε έναν μεγαλύτερο σε ηλικία;
“Όποιος βαριέται το γυμναστήριο πρέπει να δοκιμάσει το μπιτς. Η άμμος είναι η καλύτερη γυμναστική.Φυσικά είναι κουραστικό και δύσκολο αλλά συνηθίζει και ο οργανισμός αλλά και το κορμί”.
Ο στόχος μέσα από το Side-Out Club ποιός είναι;
“Μακάρι να είμαστε εδώ για αρκετό καιρό ακόμα. Θέλω να κάνω το Side-Out Club προορισμό για προετοιμασίες εθνικών ομάδων και όχι μόνο. Να έρχονται ομάδες από το εξωτερικό όπως έρχονται από το Side-Out Club της Αγγλίας τα τελευταία 3 χρόνια. Nα γίνονται τουρνουά, καμπ και κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση. Και φυσικά ένα κλειστό χώρο με γήπεδα έτσι ώστε το μπιτς βόλεϊ να είναι το ίδιο δελεαστικό και τον χειμώνα. Γενικά είμαστε μια παρέα και όποιες κινήσεις εντυπωσιασμού γίνονται από εξωτερικούς παράγοντες εμάς μας κάνουν καλύτερους και μας βελτιώνουν”.