LOCKER ROOM

Η οπτική ψευδαίσθηση στη νέα εμφάνιση της Εθνικής

Το Ευρωμπάσκετ του '87 και το Μουντομπάσκετ του '94 συνάντησαν τις απαιτήσεις του σήμερα και αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία των νέων εμφανίσεων της Εθνικής για την Κίνα. Το στοιχείο που δεν θα πρέπει ν' αποδειχθεί... ψευδαίσθηση.

Η οπτική ψευδαίσθηση στη νέα εμφάνιση της Εθνικής
Η νέα σκούρα εμφάνιση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Η GSA Sport γύρισε το χρόνο πίσω και κάλυψε την ανάγκη όσων λατρεύουν το ρετρό, συνδυάζοντας τα βαθιά 80s και 90s με τη σύγχρονη αισθητική της αγοράς.

Αν και έγιναν ξανά τάση επιστρέφοντας στις βιτρίνες των καταστημάτων, όχι, οι διεθνείς του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν θα φορέσουν κοντά σορτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Κίνα. Όπως εκείνα τα σορτς που συνόδευσαν την καριέρα του Νίκου Γκάλη κι άφηναν ακάλυπτους τους τετρακέφαλους. Φαντάζεστε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Γιάννη Μπουρούση ή τον Γιώργο Πρίντεζη, παίκτες που είναι ήδη στην προεπιλογή, μ’ ένα τέτοιο;

Οι αφόρετες εμφανίσεις της εθνικής ομάδας, που λάνσαρε η συνεργάτιδα εταιρία της Ομοσπονδίας έναντι 59 ευρώ (39 κοστίζει το σορτς), συνδυάζονται με μακριά σορτς, αλλά σχεδιάστηκαν με στιλ που αναβιώνει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ.

Πρώτα απ’ όλα το ‘ΕΛΛΑΣ’ στο στήθος είναι γραμμένο με ελληνικούς και όχι λατινικούς χαρακτήρες, επιλογή που παραπέμπει στις φανέλες που οι διεθνείς παίκτες φορούσαν τόσο στο Μουντομπάσκετ του Καναδά πριν από 25 χρόνια (1994) όσο και στο Ευρωμπάσκετ του 1995 στην Αθήνα. Στην Ατλάντα αντίθετα το ΕΛΛΑΣ ήταν GREECE (όπως προβλέπεται από τις ΔΟΕ-ΕΟΕ που έχουν ορίσει συγκεκριμένες προδιαγραφές), ενώ με τα χρόνια πέρασε στη φάση του HELLAS.

Οι βασικές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο, η κλασική λευκή και η βαθιά μπλε

Ακόμη και το μπλε που επιλέχθηκε για την περίσταση της σκούρας φανέλας, δεν είναι το ανοικτό μπλε των πιο σύγχρονων εκδοχών. Πρόκειται για το πιο βαθύ της παλιάς κοπής. Ήταν μάλιστα ο χρωματικός κωδικός που είχε χρησιμοποιηθεί τόσο στο Ευρωμπάσκετ του ’87 όσο και του ’89, διοργανώσεις που έφεραν μετάλλια – χρυσό και αργυρό αντίστοιχα.

Η μεγάλη διαφοροποίηση έγκειται στο motto που κοσμεί τις 2 από τις 4 διαθέσιμες εκδοχές, στις οποίες το λογότυπο επανέρχεται σε λατινική μορφή. Η φράση ‘once a champion, always a champion’ είναι επαναλαμβανόμενη και προκαλεί την ψευδαίσθηση μιας κάθετης ρίγας που χαρίζει άλλο τόνο, εντελώς διαφορετικό και φυσικά μοντέρνο.

Η λευκή - ριγέ εμφάνιση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Ας ευχηθούμε πως η ελπίδα για μια αξιοπρόσεκτη πορεία στη μεγάλη διοργάνωση δεν θ’ αποδειχθεί κι αυτή μια ψευδαίσθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK