X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Ο κλώνος του Ντιόγκο και ο Κόπερφιλντ

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τις απώλειες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για τη 13η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι που δεν κερδίζουν ούτε με 80%-20%, οι παρεμβάσεις του Άγγελου και ο Κόπερφιλντ Αναστασίου που εξαφανίζει τον Κλωναρίδη.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό ελκυστικό άθλημα, ικανό να προσφέρει συγκινήσεις και ισχυρά συναισθήματα ακόμα και όταν δεν παίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το στοιχείο που απαιτείται είναι ο ανταγωνισμός και η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Super League ήταν πως γνωρίζαμε πριν καν αρχίσει η σαιζόν τον πρωταθλητή.

Η άσχημη αγωνιστική εικόνα που δείχνει ο Ολυμπιακός και οι πολλές γκέλες που κάνει έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Την αγωνιστική που πέρασε την βιώσαμε με αγωνία. Μας άφησε γεμάτους, παρότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν ήταν υψηλό. Είδαμε οπαδούς του ΠΑΟΚ να κλαίνε στο γήπεδο της Ξάνθης, ζήσαμε την προσμονή των φίλων του Παναθηναϊκού για να μπουν κι αυτή στην μάχη του τίτλου μετά την ήττα της ομάδας του Αναστασιάδη στην Ξάνθη. Οι επόμενες αγωνιστικές αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον και το κίνητρο που έχουμε για να τις παρακολουθήσουμε αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο κέρδος.

Δεν κερδίζει ούτε με 80-20

Μελανό σημείο σίγουρα είναι οι διαιτησίες των παιχνιδιών του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ δεν μπορούν και οι διαιτητές εκτίθενται και εκθέτουν την ομάδα του Ολυμπιακού χωρίς αποτέλεσμα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν έχει νόημα όλο αυτό. Αν χρειαστεί για να αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης της διοίκησης του Ολυμπιακού να χαθεί και ένα πρωτάθλημα, καλό θα είναι να αφήσουν οι διαιτητές να χαθεί. Δεν προσφέρουν τίποτα με αυτό που κάνουν. Ο Ολυμπιακός είναι άδειος από προσωπικότητα, ποιότητα, ψυχολογία και παρότι στα τελευταία παιχνίδια παίζεται 80-20 δεν μπορεί να τα κερδίσει.

Προβληματικό ρόστερ

Η βδομάδα που έρχεται είναι δύσκολη για τον Μίτσελ. Ακούγονται διάφορα. Είναι ανοιχτό να αποχωρίσει ακόμα και αν κερδίσει την Μάλμε. Το σίγουρο είναι πως αν αύριο αποχαιρετίσει ο Ολυμπιακός την Ευρώπη, χαιρετάει και ο Μίτσελ. Για να φθάσει ο Ισπανός τεχνικός να περιμένει στο ακουστικό του για να μάθει τον τρόπο που θα του λύσουν το συμβόλαιο έκανε και ο ίδιος πολλά λάθη. Το βασικό πάντως πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι το ίδιο του το ρόστερ. Ρόστερ φτιαγμένο για να κάνει την ζωή δύσκολη του προπονητή.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να διαθέτει ένας προπονητής ένα μεγάλο ρόστερ με πολλούς παίκτες όχι υψηλής κλάσης περίπου ίδιου επιπέδου. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά μοιραία και το κλίμα θα χαλάσει και θα δεχτείς κριτική για όσους δεν υπολογίζεις σαν βασικούς. Χωρίς να ισχυρίζομαι πως δεν έχει ο Μίτσελ ευθύνες, δεν έχω πιστεί πως η αντικατάσταση του θα λύσει το πρόβλημα. Καθώς το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο Μίτσελ αλλά το ρόστερ.

Ο κλώνος του Ντιόγκο

Μία καλή απόδειξη είναι ο Μπενίτες. Του έχει ασκηθεί έντονη κριτική και από την αφεντιά μου για την συνεχή χρησιμοποίηση του Μήτρογλου. Ο Μήτρογλου όντως έπαιρνε συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν απογοητευτικό, για την ακρίβεια η εικόνα του δεν θύμιζε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είδαμε όμως και το λαβράκι από τη Νότια Αμερική. Πρακτικά παρακολουθήσαμε τον λόγο που ο Μίτσελ έβαζε τον Μήτρογλου και έκανε τον σταυρό του μπας και συνέλθει. Δεν επιτρέπει ένας σύλλογος με τόσα έσοδα να φέρνει για ταλέντο τον Μπενίτες. Η μεταγραφή του θα ήταν επιτυχημένη αν είχε ανατεθεί σε έναν σκάουτερ να φέρει τον κλώνο του Ντιόγκο. Τον βλέπεις να αγωνίζεται και νομίζεις πως γυρίζεται ταινία ντοκιμαντέρ για τον Ντιόγκο και βρήκανε στο πρόσωπο του τον ιδανικό ενσαρκωτή του ρόλου. Ίδιο στιλ, μόνιμα λανθασμένη στάση σώματος στην προσπάθεια να κάνει κοντρόλ ή να βάλει πλάτη, έπαιζε την θέση του σέντερ φορ καμπουριαστός με τα οπίσθια να προεξέχουν.

Βασικοί και αναπληρωματικοί

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε λάθος με την απόφαση του να αντικαταστήσει τον Φουρτούνη, όπως και με λανθασμένο τρόπο έχει διαχειριστεί συνολικά τον ποδοσφαιριστή. Ο Μίτσελ χρεώνεται πως χώρισε την ομάδα του σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Έδειξε πως για τα σημαντικά παιχνίδια υπολόγιζε 12 ποδοσφαιριστές, που από αυτούς έφτιαχνε την ενδεκάδα και τους αναπληρωματικούς τους έβαζε όλους μαζί σε αγώνες χαμηλότερου ανταγωνισμού. Έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκέμβρη και ο Φουρτούνης που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο καλύτερος από όσους δεν παίζουν στα σημαντικά παιχνίδια και έχουν κοπεί από την λίστα την Ευρωπαϊκή, δεν έχει πάρει ένα παιχνίδι με την βασική ενδεκάδα. Να του δοθεί δηλαδή ένας ρόλος σε αγώνα με την βασική ομάδα για να δούμε αν μπορεί να τον υπηρετήσει.

Τι χρεώνουν στον Μίτσελ

Ο Μίτσελ γνωρίζει πως προδόθηκε από κάποιους ποδοσφαιριστές που πίστεψε αλλά πάνω από όλα πληρώνει πως δεν άσκησε πίεση το καλοκαίρι, ανέχτηκε κάποιες επιλογές και ο ίδιος πήρε λανθασμένες αποφάσεις. Είναι πάγια τακτική όταν κάποιος προπονητής η σημαντικό στέλεχος ενός συλλόγου βρίσκεται προς την έξοδο να αρχίζουν να του χρεώνουν λανθασμένες αποφάσεις. Πολλές φορές που δεν έχει πάρει και ο ίδιος.

Του χρεώνουν την επιλογή Μήτρογλου. Τις τελευταίες μέρες επικοινωνιακά βγαίνει πως το καλοκαίρι πίεζε πολύ ο Μίτσελ για την επιστροφή του Μήτρογλου. Είναι αληθές αλλά και την διοίκηση δεν την χάλασε που ο προπονητής συμβιβάστηκε με κάποιον για τον οποίον πληρώθηκε αδρά για να τον πουλήσει λίγους μήνες νωρίτερα. Έχει πράγματι σημαντικό μερίδιο στην αποτυχημένη μεταγραφή Μποτία και για αυτό ήταν πολύ ανεχτικός και προστατευτικός στις αρχικές άσχημες εμφανίσεις του Ισπανού στόπερ, ενώ ο ίδιος από μόνος του βγήκε μπροστά και χρεώθηκε την επιλογή του Μπενίτες.

Τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να του χρεώσουν ότι μέχρι τελευταία στιγμή είχε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ τον Φουστέρ. Είναι αλήθεια πως μπήκε ο Φουστέρ την ύστατη ώρα αντί του Ντοσεβί αλλά έδωσε αγώνα ο Μίτσελ για να κόψει την μεταγραφή του Ισά και να βάλει στην λίστα τον έμπειρο Ισπανό, όπως και τελικά έκανε.

Δεν του βγήκαν οι παρεμβάσεις του Άγγελου

Ο ΠΑΟΚ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα 7 βαθμών. Στην Ξάνθη το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με το γκολ του Λουσέρο. Ο Αναστασιάδης πάλεψε τον αγώνα. Επιβράβευσε τον Παπαδόπουλο για τον ηρωισμό που έπαιξε στο Καραισκάκης και τον ξεκίνησε βασικό αρχικά σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Τον αγώνα στην Ξάνθη τον ξεκίνησε με 4-3-3 πριν βγει το 15λεπτό και ενώ είχε δεχτεί το γκολ άλλαξε την τακτική του σε 4-4-2 παίζοντας με τον Αθανασιάδη, Περέιρα επιθετικό δίδυμο και δεξιά τον Παπαδόπουλο. Είδε πως ο Καπετάνος κινείται καλύτερα από την δεξιά πλευρά όπως επιτίθεται η Ξάνθη και άλλαξε τους στόπερ πλευρές. Το πρώτο γκολ το τρώει ο Τζιόλης στην πλάτη του παίζοντας σαν αριστερό στόπερ στην συνέχεια ο Άγγελος τον άλλαξε πλευρά με τον Βίτορ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κάνει υπερβολικά πολλές παρεμβάσεις στην διάρκεια του κάθε παιχνιδιού, οι περισσότερες τον δικαιώνουν, είναι φυσικό όμως πως όταν παίρνεις πολλές αποφάσεις κάποιες δεν θα σου βγουν. Στην επανάληψη αιφνιδίασε με την απόφαση του να βγάλει τον Κλάους, η επιλογή που στοίχισε όμως ήταν η αντικατάσταση του Κάτσε. Πιθανότατα να προτίμησε να βγάλει τον Κάτσε αντί του Τζανδάρη επειδή είχε κίτρινη κάρτα, όμως το 4-4-2 με Γκολάσα - Τζανδάρη στα χαφ ήταν προβληματικό όποτε η μπάλα χανόταν και οι παίκτες της Ξάνθης έβρισκαν χώρους για να χτυπήσουν στην κόντρα. Δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ με ασφάλεια να διεκδικήσει την ισοφάριση. Στο 80ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 3-1 έπαιξε την τελευταία του ζαριά δημιουργώντας ένα σχήμα με δύο δημιουργούς στον άξονα έναν εξτρέμ και τρεις φορ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε αλλά ήταν δεδομένο πως αν γίνει λάθος η Ξάνθη θα βρει αντεπίθεση και θα φτάσει χωρίς αντίσταση στον Γλύκο.

Ήταν σίγουρα άτυχος ο ΠΑΟΚ. Καθώς είχε μαζέψει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, είχε κυριαρχήσει στο διάστημα 30-45 και ενώ έδειχνε ικανός για ένα διπλό που θα τον βάλει στην "μάχη" του τίτλου δέχτηκε το γκολ στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αναστασιάδης όμως δεν βοήθησε αυτήν την φορά με τις αλλαγές την ομάδα του. Η απόφαση του να βγάλει τον Κάτσε στοίχισε στην λειτουργία στο κέντρο και δεν βοήθησε ώστε με ορθόδοξο ποδόσφαιρο να ψάξει ο ΠΑΟΚ το γκολ της ισοφάρισης.

Πιο ποιοτικός ο Αστέρας

Μετά το τέλος του παιχνιδιού εύλογο ήταν να υπάρξει ένας ενθουσιασμός στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ξαφνικά ο Παναθηναϊκός έδινε έναν αγώνα στην Τρίπολη που αν τον κέρδιζε θα έφτανε στους 3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και το κυριότερο για τους οπαδούς του, θα έβαζε από κάτω τον Ολυμπιακό.

Δεν στάθηκε όμως αντάξιος των προσδοκιών. Στην πράξη αν κάποιος έχασε ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος ήταν ο Αστέρας. Η ομάδα του Βεργέτη είχε πολύ πιο ποιοτική μεταφορά μπάλας και ήταν αυτή που αδικήθηκε από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Για 60 λεπτά που προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Τσοκάνης με τον Μάσα και με τις συνεργασίες που αυτοί δημιουργούσαν με τον Φερνάντες ανέδειξαν για ακόμα μία φορά το πρόβλημα στην δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Αστέρας στάθηκε άτυχος γιατί αρκετές τελικές, κατέληξαν στον Γιαννιώτα, που εκτέλεσε τσαπατσούλικα με το ένστικτό, χωρίς ποιότητα ενώ έπεσε και πάνω σε μία καλή ημέρα του Στιλ. Πιθανότατα ο Βεργέτης να φοβήθηκε μην τιμωρήσει η μπάλα τους παίκτες του και από το 60ο λεπτό τους χαμήλωσε τα μέτρα, έδωσε κατοχή μπάλας στον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν ήταν λανθασμένη σκέψη, όμως το βαρύ γήπεδο ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την ομάδα που μπορούσε να τρέξει την μπάλα δημιουργικά.

Η αδικία σε Κλωναρίδη συνεχίζεται

Ο Αναστασίου γνωρίζοντας πως ο Αστέρας έχει πολλούς δημιουργούς και παίρνει ανάπτυξη με συνεργασίες πολλών παικτών σωστά αποφάσισε να ξεκινήσει με τρεις καλούς στο ανασταλτικό παιχνίδι χαφ. Στην πράξη όμως δεν του βγήκε, κυρίως επειδή ο Μέντες ήταν θεατής και στα δεξιά υπήρχε για ακόμα ένα παιχνίδι τρύπα.

Είναι να σηκώνεις πάντως τα χέρια ψηλά με τον τρόπο που παίρνει αποφάσεις. Ο Κλωναρίδης όποτε μπαίνει βγάζει μάτια και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βλέπει τον Μπαϊράμι να είναι μπροστά στις επιλογές του τεχνικού του Παναθηναϊκού. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο αθλητών, τόσα πολλά πράγματα που παίρνει ο Παναθηναϊκός στην ανάπτυξη του από τον Κλωναρίδη και τόσο άπραγος ο Μπαϊράμι που είναι λάθος μου που σπαταλώ λέξεις για να γράφω τα αυτονόητα.

Δεν ξέρω αν είναι εμμονή αλλά μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε Τούμπα και με Βέροια εντός που ο Παναθηναϊκός σκόραρε από γκολ που σέρβιρε λόγω των προσόντων του ο Κλωναρίδης, στο Αγρίνιο δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε ντους. Στην Τρίπολη προτιμήθηκε για την αρχική ενδεκάδα ο προερχόμενος από τραυματισμό Ατζαγκούν που δεν κατάφερε να σταυρώσει σωστή ενέργεια, στην συνέχεια μπήκε ο Μπαϊράμι. Το παιδί δεν φταίει έχει δηλώσει πως αγωνίζεται με πόνους, υποφέρει και υποφέρουμε και εμείς που τον βλέπουμε, στην συνέχεια ο Μπούι και για τον Κλωναρίδη περίσσεψαν σε δύο παιχνίδια 18 λεπτά με τις καθυστερήσεις.

Η εικόνα του αγώνα δεν δικαιώνει τον προπονητή τον Αναστασίου καθώς, δύο φάσεις έκανε ο Παναθηναϊκός, στο 78 λεπτό και στο 90 λεπτό λόγω της ικανότητας του Κλωναρίδη να πατήσει βαθιά στα πλάγια της αντίπαλη περιοχής.

Κόπερφιλντ

Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο παίρνει αποφάσεις ο Αναστασίου αλλά λειτουργεί ως Κοπέρφιλντ. Εξαφανίζει παίκτες. Εξαφανίζει τον Κλωναρίδη και τον Ντίνα για χάρη του Μπαϊράμι και του Μπούι. Και ο Ντίνας είναι αδικημένος, δεν γίνεται να παίρνει περισσότερο χρόνο από αυτόν ο Μπούι. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα είναι σουλουπωμένος κρινόμενος με βάση τα χάλια που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Βλέπουμε όμως πως η φετινή Super League έχει ένα διαφορετικό χρώμα.

Ο μόνιμος πρωταθλητής η ομάδα με τα πολλά έσοδα παραπαίει. Έχει μαζέψει 10 λιγότερους βαθμούς σε σχέση με την ίδια αγωνιστική πέρυσι και δίνεται η ευκαιρία στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό να παλέψουν. Ο Αναστασιάδης από την πρώτη ημέρα έδειξε πως έχει σαν όραμα του να πετύχει το θαύμα και μάχεται με όλα του τα όπλα ενεργά, ο Αναστασίου αρκείται με τον Παναθηναϊκό μικρό, φέρεται με ηττοπάθεια δίχως να δείχνει θέληση να παλέψει για να ξεπεράσει η ομάδα τα όρια της. Το χειρότερο είναι πως δεν χρησιμοποιεί τα σωστά του όπλα.

Διαβάστε ακόμη:

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEOS)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2 (VIDEOS)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (VIDEOS)

24MEDIA NETWORK